ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få styr på husstandens økonomi med et samlelån

Af Annoncør

Skal du til at flytte sammen med nogle, betyder det også ofte, at I skal til at finde ud af, hvordan I organiserer jeres økonomi. Det er vigtigt, at I får talt om det. Skal I have fællesøkonomi? Eller vil I dele udgifterne 50/50? Hvis der er stor forskel på, hvor meget I tjener, er det sidste næppe en god løsning, da den ene vil ende med at have langt flere penge end den anden.

Når I skal tale om jeres økonomi, er det også vigtigt, at I sørger for at tale om jeres gæld. Den er lige så vigtig for jeres fremtidige forhold, som jeres indtjening er. Derfor skal du også sørge for at få det på bordet.

Har både du og din partner flere mindre lån, kan det være en god ide, at I tager et samlelån. Det er et lån, som I bruger til at betale jeres andre lån ud med. I har dermed kun et lån, som I sammen skal betale af på. Det gør jeres økonomi langt mere gennemskuelig, og det kan faktisk samtidig også gøre det billigere for jer at betale af på lånet, da I typisk kan få en lavere rente på et højere lån.

Lån flere penge, når I er to

Du kan selvfølgelig godt tage et samlelån alene. Når I er to, vil I dog typisk have mulighed for at låne flere penge, da I jo i det tilfælde typisk har to indkomster. Derfor vil det typisk være det smarteste, at du altid ansøger om et samlelån sammen med din partner eller samlever, så I kan låne penge nok til at indfri alle jeres lån.

Når I tager et samlelån, sørger låneudbyderen for, at I får indfriet de andre lån. I får altså ikke pengene udbetalt i hånden, men skal oplyse, hvem I har lån hos, og hvor meget I har lånt hos dem. Derefter vil låneudbyderen kontakte dem og sørge for alt papirarbejdet i forbindelse med at indfri lånene.

Det koster typisk ikke ekstra at indfri et lån før tid. Du skal dog regne med, at du nok skal betale et mindre gebyr for at oprette et samlelån. Når du ser på, hvor mange penge du som regel vil kunne spare ved at tage samlelånet, og hvor meget mere overskuelig din økonomi bliver, vil du dog hurtigt kunne se, at det vil være det hele værd for dig at gøre det på den måde.

Del artikel