Få terrassen helt klar til sommer: Nanostone fjerner den grimme flisepest let og hurtigt

Skrevet af: Redaktionen

Er der noget bedre end at sidde i sommerhuset med en et glas rosé, champagne eller en kold Kronenbourg Blanc i hånden, når sommersolen skinner?

Næppe.

Men der skal mere end rosé og kolde øl til at gøre grillhyggen og de lyse sommeraftener på terrassen helt perfekt.

For er der noget, der kan ødelægge den gode stemning, så er det de små grågrønne pletter og blomsterlignende plamager, som viser sig på fliserne efterhånden som årene går. De er ikke noget kønt syn.

Vi kan vist roligt kalde flisepesten for enhver terrasses største skræk.

Og der er noget der tyder på, at vi for alvor har taget kampen op mod de grågrønne pestpletter.

Her kan du tydeligt se, hvor Nanonstone som en test har behandlet et område

Haft et vildt forår

I hvert fald har Danmarks førende firma indenfor fliserens, Nanostone , haft et helt vildt forår.

”Vi er vækstet hvert år, siden vi startede for 12 år siden, men i år er det helt vildt. Vi har haft en vækst på 50 procent i forhold til 2019,” fortæller ejer Nicklas Christensen til MigOgKbh.

Og han er ikke i tvivl om, at det skyldes, at folk har tilbragt mere tid derhjemme under coronakrisen.

”Vi har været i gang siden februar, men det gik helt amok, da coronaen kom. Jeg tror, det er fordi folk har siddet hjemme på terrassen og har indset, at ferien skal holdes hjemme i år. Så nu hvor havemøblerne for alvor er kommet frem, så vil man også gerne have en pæn terrasse,” siger Nicklas.

Det har også betydet, at man hos Nanostone har udvidet kapaciteten og ansat flere folk. Så selvom der er ekstremt mange kunder i år, så er ventetiden stadig max 10 dage, forsikrer Nicklas.

Så er din terrasse ramt af flisepest, så kan sommeren altså stadig nå at reddes.

Herregårdsfliser før
Herregårdsfliser efter

”Vi udvikler løbende vores produkt”

Nanostone, der har sit hovedkontor i Hedehusene, er klart de største i Danmark, når vi taler om rensning og imprægnering af fliser med den såkaldte nanostone-teknik.

”Vi startede i 2008, da vi kunne se en stigende tendens med flisepest i Danmark, og siden er det bare blevet mere og mere udbredt på grund af varmere vintre,” fortæller Nicklas.

Alene dette forår har lidt over 5000 husstande fordelt over hele landet allerede fået hjælp af Nanostone i kampen mod flisepesten, og ifølge Nicklas gør man meget for at forblive de bedste.

Leverer en færdig ydelse

Det er da heller ikke bare en hurtig vask af fliserne, som Nanostone tilbyder.

”Vi leverer en færdig ydelse, der ikke bare indeholder en rensning, men også en efterfølgende imprægnering med et særligt skumprodukt.

Vi har udviklet på teknologien og udførelsen, lige siden vi startede, og efter mange års erfaring ved vi, hvad der virker. Derfor kan vi nu også tilbyde 15 års garanti – forudsat at man får et årligt servicetjek.”

Men for Nanostone handler det om meget mere end rensning og imprægnering, det handler om service.

”Det er en samlet service, hvor vi selvfølgelig også rydder op efter os. Ja, vi pudser sågar vinduerne bagefter,” som Nicklas formulerer det.

”Vi gør meget ud af at lytte til kunderne for at høre, hvordan vi kan gøre vores produkt bedre, hvad der kan give prikken over i’et. Det er vigtigt, at vi leverer en service på alle parametre.”

Det er da heller ikke blot private haveejere, som booker Nanostone. Også mange boligforeninger og erhvervskunder har fundet ud af, at hvad Nanostone tilbyder.

Forebygger også

Det er ikke kun haveejere med terrasser, hvor fliserne har nogle år på bagen, som kan have nytte af et besøg fra Nanostone.

En rensning er nemlig også forebyggende, så hvis man er nybygger, og terrassen blev anlagt sidste sommer, så er det faktisk også værd at overveje at ringe efter Nanostone.

”Efter 4-6 år er toplaget på fliserne forsvundet og de bliver mere nubret. Det gør, at de bliver mere modtagelige for angreb af snavs og alger, og skaber betingelser for flisepest.

Vores behandling med skumimprægnering gør, at levetiden for ”pæne fliser” forlænges, så det er et sted man gider at være og holde barbecues,” forklarer Nicklas.

”Og sørger man selv for at holde fliserne og fugerne fri for mos og fejer efterårets blade væk, så er man nået langt.”

Konkurrence og rabat

Hvis du er bange for, at flisepesten ødelægger sommeren på din terrasse, så har vi her på MigogKbh naturligvis sørget for en konkurrence i samarbejde med Nanostone, hvor du kan vinde den komplette ”Farvel flisepest-pakke”.

Den indeholder rens, algebehandling og nanostone imprægnering af en op til 40 m2. stor terrasse. Har du en større terrasse, så kan du – hvis du vinder – få behandlet de ekstra m2 til en pris på kun 60 kr. pr. m2. Du kan deltage på MigogKbhs Facebook-side fra klokken 10.00

Men vil du bare gerne have flisepesten væk med det samme, så husk, at Nanostone netop nu kører med 25 % rabat på rensning og behandling af terrasse og altan lige nu. Det kan du læse mere om her.

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på ØsterbroFoto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.