Får voldsom vippe-funktion: Tivoli-forlystelse bliver endnu vildere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Lasse Salling
Foto: Lasse Salling

Undersøgelser har vist, at det godt kan være sundt at få sus i maven, føle angstens hjertebanken og overleve faren med et højt hviiin afsluttet med et grin.

En tur i en vild forlystelse åbner netop op for de før omtalte sanser og kan have positiv indvirkning på f.eks. den mentale tilstand.

Det kan gæsterne prøve af på egen krop i 3-i-1 forlystelsen Fatamorgana, der fra den 16. maj har fået tilført en ny voldsom vippefunktion.

Den udløses i 40 meters højde, mens gæsterne udsættes for 2,5G-kraft.

Med den nye vippefunktion bliver Fatamorgana mindst 25% vildere.

 Åbnes officielt af Kaya Brüel og Anders Hemmingsen

Fatamorgana bliver officielt åbnet af sangeren Kaya Brüel, der til august skal spille med i forestillingen ”Divaer i Glass” sammen med Caroline Henderson og Birgitte Hjort Sørensen. Instagramkongen Anders Hemmingsen, der følges af knap 800.000 er lidt betænkelig ved udfordringen, som afvikles ”in real life”.

Kaya Brüel og Anders Hemmingsen får på dagen kl. 12:30 hjælp af Pjerrot til at klippe det røde bånd over inden forlystelsen er åben for alle op til St. Bededag

 Forlystelsen Fatamorgana, der fik verdens premiere i 2016, er med sit 45 meter høje tårn, afsluttende med et minaret-inspireret spir, blevet et pejlemærke i Tivoli.

Den var i sin tid den eneste af sin slags i verden, hvor der var hele tre forlystelser samlet i en.

Den vilde del har fået ekstra kant

Den vilde del af den gulvløse Fatamorgana har fået tilført en vertikal vippe-funktion på de store sæder, der drejer rundt i 45 meters højde, samtidig med at passagererne bliver slynget rundt og udsættes for 2,5G-kraft.

Det betyder en væsentlig vild ændring i oplevelsen, hvis man vel at mærke er til solid fart og sus i maveregionerne.

Projektchef i Tivoli Marie Therese Collet siger:

“Med optimeringen af Fatamorgana kan forlystelsesentusiaster forvente en ny og vildere oplevelse end hidtil.

Det skyldes en ny vippeteknik kombineret med voldsom 2.5G påvirkning under rotationen. Jeg vil personligt mene, at vippedelen alene gør forlystelsen mindst 25% mere vild.

Gæster der har det svært med højder og fart frarådes at tage turen, og henvises i stedet til den familievenlige oplevelse i gondolerne, der ikke bliver ændret.”

Fortsat børnevenlig for de mindste

I familieudgaven af Fatamorgana sidder passagerne to i hver gondol, den ene bag den anden.

Gondolerne er scenograferede som vilde dyr. Det går ikke helt så stærkt, så der er mere tid til at nyde udsigten over København. I bunden af forlystelsen kan de mindre børn køre i biler designet som sjakaler og kaniner.

Fatamorgana var den første forlystelse i verden, der indeholdt tre forlystelser i én.

Stort forlystelsesår i Tivoli

Der er et stort år i Tivoli mht. til nyheder til forlystelsesentusiaster. Tivoli har alene i år investeret for ca. 100 millioner kroner i forlystelserne, når ældre forlystelser erstattes med nye.

Der kommer bl.a. antennefri Radiobiler senere på sommeren og rutsjebanen Odinexpressen bliver til jul erstattet af Mælkevejen.

I april var der premiere på Kamelen der allerede nu er blandt de populæreste forlystelserne for børnene.

“Gæsterne kan godt opfatte en tur i Fatamorgana som en ”potentiel fare”, der fremkalder angstens sved og hurtig hjertebanken.

Men når de har har afsluttet turen, og alt er gået godt, så bliver forlystelses-entusiasterne ofte ramt af en følelse, der mest af alt minder om en lykketilstand. Det er præcis det en forlystelse af de vilde skal kunne klare,” siger Tivolis pressechef Torben Plank.

Placeres i storbyer verden over: Mystiske pengebokse er også nået til København

Skrevet af: Redaktionen
Snoopos/Instagram
Snoopos/Instagram

Hvis du spotter en sort boks med en globus udenpå på gaden i København, så kan du være så heldig, at der ligger penge i den.

Lige nu breder historien om Snoopos-fænomenet sig som en steppebrand verden over. De mystiske sorte bokse bliver fundet i mange større byer i hele verden, og indholdet er den lokale valuta.

Snoopos er også kommet til København. Det viser et Instagram-opslag, hvor billedet sandsynligvis er taget fra en båd i Nyhavn.

“Hej fra Vikinge-landet. København er uden tvivl en de mest smukke byer på vores verdensomspændende mission. Hold øje og find vores Snoopos bokse,” står der i Instagram-opslaget.

To i København havde fundet bokse

Lørdag kunne man også via Snoopos’ Instagram story lagt fast under “Europe” se to i København, der havde fundet en boks hver.

Men søndag morgen er det slettet fra deres “faste” story over Europa ligesom en del andre “stories” fra Europa var blevet slettet.

Der var 200 kr. i Snoopos-boksene, der altså angiveligt var blevet fundet i København. Større internationale medier har også skrevet om de her bokse, der bliver fundet rundt omkring men uden afsender.

I boksene står der teksten;

“I dag slår lykken til. Du har været heldig nok til at finde denne boks. Du kan beholde boksen, og det der er inde i skatten,” står der.

I Boston kom der en del drama ud af fundet af et par bokse, hvor politiet blev tilkaldt for at sikre, at boksene ikke indeholdt noget farligt.

Ifølge Boston25News er boksene en del af et socialt eksperiment verden over for at se, hvordan folk reagerer, når de finder penge.

Det er ikke kun mystiske pengebokse, som folk kan undre sig over i København. I disse dage kan man spotte en sejlende bil rundt omkring i Københavns Havn. Det kan du læse mere om her.

Har du set den?: Derfor sejler der en bil rundt i Københavns Havn

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Linuspålinjen/Instagram
Foto: Linuspålinjen/Instagram

Hvis du er meget på Instagram, så har du helt sikkert set den.

Den sejlende bil i Københavns Havn alle mulige vegne. Den er her, der og alle steder. Bil-båden trender i den grad også på de sociale medier, og Instagram-kongen Anders Hemmingsen har naturligvis delt den.

Men hvad er det egentlig lige, der foregår med en sejlende bil? Det er komet-virksomheden GoMore, der har søsat en flydende bil som led i et klimaopråb – og nok også som et ret godt reklamefremstød.

Under fanen ’Share or Sink’ sejler derfor en elbil rundt i Københavns havn, hvor folk kan få et gratis lift – for selvfølgelig skal turen deles.

Foto: PR-foto

Det nye tiltag er sat i værk for at sætte fokus på, at vi skal blive bedre til at dele vores ressourcer, udtaler delebilstjenesten GoMore.

”Vi har smidt en bil i Københavns havn, fordi der simpelthen er for mange biler på vejene”, lyder det fra Matias Møl Dalsgaard, der er direktør og medstifter af GoMore.

I dag kører der over 2,5 millioner privatbiler rundt i landet, og en stor del af Danmarks samlede CO2-udslip kommer fra privatbilismen og transportsektoren. Det skriver GoMore i en pressemeddelelse.

Den flydende bil er en simpel løsning, der giver omgående effekt og derfor er bedre for klimaet.

En delt bil er en grønnere bil

Den grønne omstilling på transportområdet er ofte på den politiske dagsorden, men udsigterne til nogle reelle forbedringer kan virke lange.

Mens vi venter på, at elbiler bliver allemandseje, er delebilen en effektiv og enkel løsning til at nedsætte CO2-udslippet pr. person med omgående virkning.

“Hvis vi alle sammen bliver bedre til at dele biler med hinanden, vil færre have behov for at eje en. På den måde kan vi bremse den voksende bilpark i Danmark.

Deling af biler løser ikke hele problemet, men hvis vi ændrer vores bilvaner med de midler, vi allerede har, så tager vi et stort skridt for miljøet”, siger Matias Møl Dalsgaard.

Henover sensommeren vil den flydende bil blive sendt rundt i andre danske havnebyer, hvor alle, der har lyst, kan komme forbi og få et gratis lift.

Tredje Frankies i København: Madklubben åbner kæmpe pizzeria på kendt adresse

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto
Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

I maj 2007 åbnede Madklubben deres allerførste restaurant i København. Siden er de blevet en af de helt store spillere herhjemme.

For under et år siden præsenterede de dog et nyt koncept i deres voksende portefølje – nemlig pizza-restauranten Frankies.

Den første slog dørene op på Østerbro, snart efter fulgte Nørrebro og Aarhus – og nu er Madklubben klar til at sætte hidtil største pizza-pram i tomatsovs-søen.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.

Ikonisk adresse

Frankies Frederiksberg åbner tirsdag 3. september på det kendte hjørne lige overfor Frederiksberg Have, nemlig Allégade 2.

“Der bliver plads til 150 personer inde og 200 ude, så det bliver vores største medlem i Frankies-familien,” fortæller en af ejerne, Nils Petter.

“Gæsterne bliver mødt af et kuglerum med tusindvis af lyserøde kugler, en kæmpe solterrasse og selvfølgelig en masse lækre pizzaer og drinks, som skal være med til at gøre Frederiksberg en smule mere lyserød,” siger Nils Petter.

Sammen med partnerne Lars Bertelsen, Martin Alf, Christopher Haar og Anders Aaagard er han banden bag Frankies Pizza.

Læs også: Vores bud på toppen: Her får du Københavns 12 bedste pizza

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto

Kendis pizza

“Jeg er virkelig blæst bagover over den modtagelse, Frankies har fået.

Jeg møder folk på gaden, som går rundt i vores Frankies merchandise, vi er netop blevet sponsor for et cykelhold i Aarhus,” siger Nils Petter, der også er begyndt at blive genkendt, når han bevæger sig rundt i bybilledet.

Årsagen er, at han én gang om måneden inviterer en kendt personlighed i ind i Frankies’ pizza-køkken for at kreere deres yndlingspizza, som bliver solgt på Frankies’ restauranter i en måned.

Det bliver filmet og efterfølgende delt på Frankies Facebook og Instagram.

For hver pizza, der bliver solgt går 25 kr. til et velgørenhedsprojekt, som manden eller kvinden bag månedens pizza, selv vælger.

“Vi har indtil nu samlet over 100.00 kroner ind til alt lige fra Kræftens Bekæmpelse til græske hunde, hvilket er kæmpe optur.

Det er også mega sjovt indhold at lave, og lige nu er der mange, der skriver til mig for at høre, om de må være næste måneds gæst,” siger Nils Petter, der i august har haft besøg af Mark le Fevre, hvis Nailed It pizza, lige nu, bliver solgt på Frankies restauranter.

Læs også: De 10 bedste prisvenlige restauranter i København

Hvad: Frankies Pizza Frederiksberg
Hvor: Allégade 2, Frederiksberg
Hvornår: Planlagt åbning tirsdag 3. september
Hvordan: Læs mere her

Frankies Pizza Frederiksberg PR Foto