MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

FællesGro udvider: Nu kan du få lokale øko grøntsager 9 steder i København

Af Mathilde Mågård Hansen
FællesGro Foto Pia V Simms
FællesGro Foto Pia V Simms

For fjerde år i træk udvider FællesGro i København og omegn, hvor de nu dækker ni bydele med friskhøstede, økologiske grøntsager fra lokale gårde.

Fra juni til december kan medlemmer hente friske grønne sager, æg og blomster ni forskellige steder i byen, og være en del af det lokale fællesskab, FællesGro skaber i bydelen.

De nye bydele i år er Frederiksberg, Islands Brygge, Refshaleøen og Sydhavnen.

FællesGro Foto Pia V Simms

Afhent din ugentlige høst

Som medlem af FællesGro betaler man forud for høstsæsonen for sin andel af høsten.

Landmanden producerer afgrøderne og FællesGro sørger for, at man kan afhente sin høst ugentligt på udvalgte afhentningssteder i København.

På den måde er medlemmerne med til at sikre landmændenes afsætning, samtidig med at de får en tættere relation til hvor deres mad kommer fra.

Udvidelsen af FællesGro betyder at der i år er plads til endnu en gård i fællesskabet, der nu er oppe på fire dygtige, Sjællandske avlere: Svanholm Gods ved Skibby, Stensbølgård i Kyndeløse, Stengården i Birkerød og Nørbys Grøntsager på Stevns.

”Som en del af FællesGro er vi på forhånd sikret vores afsætning, hvilket betyder at vi kan udvide vores sortiment og det areal, vi dyrker grøntsager på.

Især under corona-krisen, var sikkerheden i FællesGro en kæmpe hjælp for os, som ellers lever af at levere til kantiner, skoler og restauranter.

Vi blev en del af FællesGro i 2019, hvor vi leverede til en enkelt bydel – I år leverer vi til hele fire bydele og glæder os til at komme ind med massevis af økologiske grøntsager, som vi har passet fra frø til høst.” udtaler Kirsten Sivertsen, der er avler på Stensbølgård, hvor familien har dyrket økologisk i 23 år.

Foto PR

Lokale samarbejdspartnere i København

I København samarbejder FællesGro med lokale aktører, der danner rammerne om de ugentlige høstdage, hvor medlemmerne henter deres høst.

Samarbejdspartnerne er nøje udvalgt og har for øje at formidle vigtigheden af gode økologiske råvarer og bringe landbruget og de små producenter tættere på byen.

Èn af dem er for eksempel Gasoline Grill i Carlsberg Byen.

Sammen sætter samarbejdspartnere og FællesGro fokus på, at tænke afsender og sæson ind i vores valg af fødevarer i hverdagen og skabe et mødested for de lokale, der kan få sig en snak, imens de samler ugens høst.

“Med FællesGro og vores gode samarbejdspartnere gør vi det muligt for os byboere at støtte op om små producenter, så vi i fællesskab, land og by, kan skabe mere og bedre lokalproduceret økologi – og en tættere forbindelse mellem forbrugere og landmænd.

Medlemstallet vokser år for år og det er med stor fornøjelse, at vi derfor løbende kan udvide med nye samarbejder og flere afhentningssteder“ udtaler med-initiativtager til FællesGro, Livia Urban Swart Haaland.

FællesGro Foto Pia V Simms

Læs mere og FællesGro og meld dig ind her.

Som medlem betaler du for min. 6 forskellige afgrøder hver uge – og mulighed for tilkøb af økologiske æg, blomster samt andre økologiske varer fra lokale producenter og leverandører.

Det koster 2100 kr. for en halv høstsæson (løber fra 8. juni til 14. december), som betales på forhånd for 14 høstgange (svarer til 150 kr. pr. høstpose).

De ni bydele i København og omegn er: Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Carlsberg Byen, Dyssegård i Hellerup, Sydhavnen, Islands Brygge, Frederiksberg og Refshaleøen.

Del artikel

Andre læser også