Fascinerende filmfestival: Kom med på ekstreme eventyr i københavnsk biograf

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Outdoor-liv, eventyr og vovehalse er temaerne, når Nordic Adventure Film Festival rykker ind i Cinematekets biografsale og lader stribevis af film rulle over lærrederne.

Filmfestivalen har mere end 20 år på bagen og er gået fra at være en niche-begivenhed kun for eventyrlystne, unge mænd til at tiltrække nysgerrige folk i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde og interesser.

Det kan ses på programmet, som i år består af mere end 30 danske og udenlandske film, der favner alt fra klatring og bjergbestigning til surfing, løb, skisport og mountainbiking.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Vanvittige eventyr og vilde redningsaktioner

Nordic Adventure Film Festival begynder tirsdag 19. november og varer til og med søndag 24. november, og allerede i årets åbningsfilm kan du komme med på et ekstremt eventyr i verdens vilde natur.

“The Last Mountain”, som er den første film på årets program, følger en gruppe polske bjergbestigere, som har sat sig for at bestige verdens næsthøjeste bjerg, K2.

Men de gør det ikke bare på samme måde som alle andre – de gør det om vinteren, når naturen er allermest barsk, og vejret bider fra sig.

Det resulterer i både tragedie og succes, men også i en af de mest ekstraordinære redningsaktioner, der er sket i nyere bjergbestigningshistorie.

Får du ikke nok af vovede ekspeditioner i bjergene på festivalens første dag, kan du sætte dig til rette i biografsædet igen, når filmen “Manaslu – Spirit of the Mountain” vises.

Her møder man en sand legende inden for bjergbestigning – nemlig Hans Kammerlander – og hører om sportens ekstreme hændelser, ulykker og følelsen af ikke at kunne få nok af de fascinerende bjerge.

Læs også: Flytter efter 14 år: Legendarisk brunch rykker ind i gammel porcelænsfabrik

Nordic Adventure Film Festival tager dig igen med på eventyr. Foto: PR

Fra Hawaii til Rødehavet

Er du mere til varmere himmelstrøg end bjerge, sne og kulde, kan du tage med den amerikanske big wave-surfer Nathan Fletcher, når en helikopter dropper ham ned i bølgerne ud for den hawaiianske ø Oahu.

Filmen “Heavy water” er en unik rejse ind i det amerikanske surfermiljø, og her bliver man klogere på, hvorfor vovehalse som Fletcher tiltrækkes af de helt store bølger og den livsfarlige sport.

Hvis du er løber eller blot fan af løbesporten, bør du tjekke filmen “Lost Dogs & Englishmen” ud. Her kommer du med på en vild løberejse gennem Jordan, når de to engelske ultraløbere Robbie Britton og Daniel Lawson tager kampen op med det 650 km lange Jordan Trail. Undervejs går turen tæt forbi syriske grænse, inden vi når Rødehavet.

Du kan også komme med på jordomrejse med engelske Sarah Outen, som på cykel, i kajak og med robåd har krydset Asien, Stillehavet, Nordamerika og senest Atlanterhavet. Filmen “Home – an Outward Journey Inward” er en sammensætning af flere hundrede timers materiale fra ekspeditionen.

Køb billet nu

Billetterne til Nordic Adventure Film Festival er i salg nu og kan købes på cinemateket.dk.

Udover et hav af interessante film har festivalen sit eget awardshow, hvor der uddeles priser til dygtige filmmagere og vises klip fra vinderfilmene.

Du kan dykke ned i hele Nordic Adventure Film Festivals program her og finde de film, du gerne vil se.

Hvad: Nordic Adventure Film Festival
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Hvornår: 19.-24. november 2019

Læs også: Nu er Copenhill endelig åben: Så vild er Københavns nye skibakke

Starter i juni: SAS genoptager en række ruter til Europa og USA

Skrevet af: Redaktionen

SAS genoptager mange flere flyvninger i juni fra Københavns Lufthavn.

Faktisk kommer de til at fordoble antallet af flyvninger, når de genetablerer en række ruter til destinationer i Europa og USA. Det skriver DR.

Hovedsageligt drejer det sig om ruter mellem de skandinaviske lande, men passagerer kan også se frem til igen at kunne rejse med SAS fra Københavns Lufthavn til destinationer som Amsterdam, Chicago og New York, meddeler selskabet ifølge DR.

SAS har som de fleste andre flyselskaber i verden været hårdt ramt af Corona-krisen, og man afskedigede eksempelvis 1700 medarbejdere for nylig.

Starter med europæiske destinationer

8. juni genoptager SAS flyvninger fra København til Amsterdam, Bergen og Stavanger. Der genoptages også flyvninger fra Stavanger til Aberdeen samt fra Stockholm til Helsinki og Turku i Finland.

Fra 10. juni kommer flyene mellem København og henholdsvis New York og Chicago i USA igen på vingerne.

Inden juni flyver SAS med 15 procent af sin normale kapacitet på grund af rejse-restriktioner som følge af udbruddet af coronavirus.

Når ruterne i juni alle sammen er genoptaget, har SAS fordoblet sin kapacitet. Dermed er 30 procent af kapaciteten på vingerne igen.

SAS har indført obligatorisk brug af mundbind for alle passagerer.

Klar til slik og popcorn: Nu genåbner flere store biografer i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer været lukket, men nu er de første 11 af kædens 23 biografer klar til at åbne igen.

På fredag den 29. maj slår Falkoner, Dagmar, Field’s, Lyngby og Tåstrup i Hovedstadsområdet samt Nordisk Film Biografer i Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding dørene op.

Torsdag den 4. juni genåbner yderligere mindst syv Nordisk Film Biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbner gradvist i den efterfølgende periode.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

“Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen.

Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer,” siger Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer Danmark.

Holder åbent på bestemte dage

Biograferne vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært i hver biograf, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Vi har fået gode og præcise retningslinjer fra myndighederne, men med 23 meget forskellige biografer er det selvfølgelig lidt af et puslespil at få det hele til at gå op.

Vi har nu lagt en åbningsplan, så gæsterne trygt kan komme i biografen og få en god oplevelse. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe – og jeg lover, at det også vil være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn til biografturen,” siger Casper Bonavent.

Når Nordisk Film Biografer åbner, lægges der ud med bl.a. at vise animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Nordisk Film Biografer opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Alt kan laves i bilen: Kom med til bil-yoga og bil-banko i denne uge

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Meyers
Foto Meyers

Drive-in bio har fået en ny storhedstid efter Corona. Det samme gælder for drive-in koncerter og -comedy.

Nyeste skud på stammen er drive-in bil-yoga og bil-banko, der starter allerede i morgen.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Bil-yoga

Yoga fra din bil har du måske ikke umiddelbart hørt om før.

Men det er ikke desto mindre dét, som sker i morgen kl. 17 på den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn.

Yogalærer Lasse Flintholm underviser en 45 minutter lang yoga-sekvens, som vi sammen laver siddende i vores biler.

Du vil slippe dagens stress, og især din nakke og skuldre vil være glade, når du ruller hjem ad igen. Timen slutter af med en kort meditation. Undervisningen foregår transiteret via din bilradio eller via Facebook.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Bil-banko

På fredag er der store præmier på højkant, når du kan køre bilen til Nordhavn efter fyraften for at spille med i Meyers’ bil-banko.

Så find dine fire hjul frem og fyld bilen med fine folk.

Præmierne er de helt store af slagsen, når de udlodder:

  • Den populære brunch for to på deres helt nyåbnede Restaurant SULT
  • En middag for to, som en af de allerførste, på den romantiske Fasangården i Frederiksberg Have
  • Frokost for to i glashusene under åben himmel ved Meyers Deli på Frederiksberg
  • 10 lune kanelsnurrer fra Meyers Bageri
  • Billetter til valgfri filmvisning i Cinemateket.

Der spilles på engangsplader så husk en tusch og en ordentligt omgang godt humør.

Hvad: Bil-yoga og bil-banko
Hvor: Den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn
Hvornår: Bil-yoga er onsdag d. 27. maj 2020 kl. 17 og bil-banko er fredag d. 29. maj 2020 kl. 17 (porten åbner kl. 16.30).
Hvor meget: Billetten til bil-yoga koster 75 kroner, der dækker 45 minutters yogaundervisning, et friskt grøntsagsshot og en aktiv kul-juice fra ‘Anna og Juicen’, som vi langer ind gennem bilruden. Bil-banko koster 175 kroner og her får du fem spil banko, fire frikadeller og en forfriskning.
Hvordan: Køb billet til bil-yoga her og billet til bil-banko her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram