MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fascinerende filmfestival: Kom med på ekstreme eventyr i københavnsk biograf

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Outdoor-liv, eventyr og vovehalse er temaerne, når Nordic Adventure Film Festival rykker ind i Cinematekets biografsale og lader stribevis af film rulle over lærrederne.

Filmfestivalen har mere end 20 år på bagen og er gået fra at være en niche-begivenhed kun for eventyrlystne, unge mænd til at tiltrække nysgerrige folk i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde og interesser.

Det kan ses på programmet, som i år består af mere end 30 danske og udenlandske film, der favner alt fra klatring og bjergbestigning til surfing, løb, skisport og mountainbiking.

Læs også: Luksusbiograf åbner: Røde velourlænestole, lysekroner, champagne og havudsigt

Vanvittige eventyr og vilde redningsaktioner

Nordic Adventure Film Festival begynder tirsdag 19. november og varer til og med søndag 24. november, og allerede i årets åbningsfilm kan du komme med på et ekstremt eventyr i verdens vilde natur.

“The Last Mountain”, som er den første film på årets program, følger en gruppe polske bjergbestigere, som har sat sig for at bestige verdens næsthøjeste bjerg, K2.

Men de gør det ikke bare på samme måde som alle andre – de gør det om vinteren, når naturen er allermest barsk, og vejret bider fra sig.

Det resulterer i både tragedie og succes, men også i en af de mest ekstraordinære redningsaktioner, der er sket i nyere bjergbestigningshistorie.

Får du ikke nok af vovede ekspeditioner i bjergene på festivalens første dag, kan du sætte dig til rette i biografsædet igen, når filmen “Manaslu – Spirit of the Mountain” vises.

Her møder man en sand legende inden for bjergbestigning – nemlig Hans Kammerlander – og hører om sportens ekstreme hændelser, ulykker og følelsen af ikke at kunne få nok af de fascinerende bjerge.

Læs også: Flytter efter 14 år: Legendarisk brunch rykker ind i gammel porcelænsfabrik

Nordic Adventure Film Festival tager dig igen med på eventyr. Foto: PR

Fra Hawaii til Rødehavet

Er du mere til varmere himmelstrøg end bjerge, sne og kulde, kan du tage med den amerikanske big wave-surfer Nathan Fletcher, når en helikopter dropper ham ned i bølgerne ud for den hawaiianske ø Oahu.

Filmen “Heavy water” er en unik rejse ind i det amerikanske surfermiljø, og her bliver man klogere på, hvorfor vovehalse som Fletcher tiltrækkes af de helt store bølger og den livsfarlige sport.

Hvis du er løber eller blot fan af løbesporten, bør du tjekke filmen “Lost Dogs & Englishmen” ud. Her kommer du med på en vild løberejse gennem Jordan, når de to engelske ultraløbere Robbie Britton og Daniel Lawson tager kampen op med det 650 km lange Jordan Trail. Undervejs går turen tæt forbi syriske grænse, inden vi når Rødehavet.

Du kan også komme med på jordomrejse med engelske Sarah Outen, som på cykel, i kajak og med robåd har krydset Asien, Stillehavet, Nordamerika og senest Atlanterhavet. Filmen “Home – an Outward Journey Inward” er en sammensætning af flere hundrede timers materiale fra ekspeditionen.

Køb billet nu

Billetterne til Nordic Adventure Film Festival er i salg nu og kan købes på cinemateket.dk.

Udover et hav af interessante film har festivalen sit eget awardshow, hvor der uddeles priser til dygtige filmmagere og vises klip fra vinderfilmene.

Du kan dykke ned i hele Nordic Adventure Film Festivals program her og finde de film, du gerne vil se.

Hvad: Nordic Adventure Film Festival
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Hvornår: 19.-24. november 2019

Læs også: Nu er Copenhill endelig åben: Så vild er Københavns nye skibakke