Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis adgang: Nu popper fascinerende naturfoto-udstilling op i København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Steffen Faisst
Foto: Steffen Faisst

Hvis det går, som det plejer, med det danske sommervejr, skal ferien nok byde på en eller flere regnvejrsdage.

Så er det jo godt, at København har masser af indendørs aktiviteter.

En af de oplevelser, der er værd at tjekke ud, næste gang himlen åbner sig, eller du trænger til en pause fra den bagende sol, er en ny udstilling på Zoologisk Museum.

Her kan Danmarks bedste naturfotografier nemlig ses fra 5. juli til 28. august.

Den vilde danske natur

Den Danske Naturfond har igen i år stået bag konkurrencen, som kårer Danmarks Bedste Naturfoto, og nu er vinderne fundet.

“Naturfonden vil med fotokonkurrencen sætte fokus på, hvor stor mangfoldigheden i den vilde danske natur faktisk er. Og de mange smukke og dramatiske billeder, som fotograferne har sendt ind til konkurrencen, er et vidnesbyrd om, at Danmark er fyldt med fantastiske skabninger. Så vi er kommet smukt i mål med at vise den skat, vi alle skal være med til at passe på,” siger Bengt Holst, formand for Den Danske Naturfond.

Der blev sendt hele 990 fotos ind til konkurrencens fire kategorier, og titlen som “Danmarks bedste naturfoto” gik til et smukt foto af en stor kronhjortbuk, der i silende regn brøler sine lunger ud over sletten i Dyrehaven nord for København.

Danmarks bedste naturfoto. Foto: Emil Poulsen

Billedet, som bærer titlen “Singing in the rain”, er taget af Emil Poulsen og kan lige som de øvrige vinderbilleder samt finalister ses på Zoologisk Museum, og her er tale om nogle virkelig imponerende pletskud.

Besøg også resten af museet

Konkurrencens fire kategorier er Arter, Landskaber, Den Kreative og Unge Fotografer, og det er Bengt Holst og zoolog og prisvindende dyrefotograf Mogens Trolle, der har kåret vinderbillederne.

De fire kategorier i konkurrencen er Arter, Landskaber, Den Kreative og Unge Fotografer. De fire vinderbilleder er udpeget af Bengt Holst og zoolog og prisvindende dyrefotograf Mogens Trolle.

“Vi er vant til at se flotte billeder af den fantastiske natur ude i den store verden. Men vi har også en smuk natur med masser af spændende arter herhjemme, som det er vigtigt at formidle og passe på. Og det er lige præcis, hvad Den Danske Naturfond sætter fokus på med denne fotokonkurrence om det vilde Danmark,” fortæller zoolog Mogens Trolle, Statens Naturhistoriske Museum.

Der er gratis adgang til fotoudstillingen, som du finder i foyeren på Zoologisk Museum.

Når du er færdig med at kigge på naturfotos, kan du besøge resten af museum. Her skal dog betales entré.

Læs mere og se vindernes egne beskrivelser af billederne her.

Hvad: Danmarks bedste naturfoto
Hvor: Zoologisk Museum, Universitetsparken 15, København Ø
Hvornår: 5. juli til 28. august 2022

Del artikel

Andre læser også