Fem alternativer til marcipangrisen: Her finder du gode mandelgaver i København

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Årets mandelgave kan for eksempel være chokoladebomber fra Confecture Copenhagen. Foto: PR
Årets mandelgave kan for eksempel være chokoladebomber fra Confecture Copenhagen. Foto: PR

Det behøver ikke at være en tør marcipangris, der venter den, som finder mandlen i familiens risalamande.

MigogKbh har fundet fem alternativer til den traditionelle grisebasse. Og de kan alle sammen købes i københavnske butikker lige nu.

Perchs julete
Foto: PR

Klassisk julete

Du kan købe årets mandelgave hos en ægte københavner-klassiker: Perchs Thehandel.

Julestemningen er helt i top, og her dufter så herligt, at det er svært ikke at blive fristet til en lille kop.

Gå efter en klassisk julete, eller prøv en af de mange andre varianter – de har også flere, fine gaveæsker.

Hvor: Kronprinsensgade 5, 1114 København
Hvor meget: Fra 60 kr. pr. 100 gr. the

Fever-tree gin og tonic
Foto: PR

Knallert med gin og tonic

Du kan også vælge en mandelgave med bang i!

Den velkendte Fever-Tree tonicvand har samarbejdet med nogle af de bedste gins i verden om at lave en række sjove, knallertformede mandelgaver eller værtindegaver.

Der er i alt otte forskellige varianter, og de indeholder alle premium gin + premium tonic, der matcher hinanden perfekt.

Hvor: Magasin Mad & Vin
Hvor meget: 80 kr. for en, 150 kr. for to på www.magasin.dk

Hotel d’Angleterres gløgg. Foto: Rasmus Kramer Schou

Snedronningens hvide gløgg

Nu hvor vi ikke kan nyde den med udsigt til Kongens Nytorv, så kan vi heldigvis tage den med hjem: Snedronningens hvide gløgg.

Det er Michelin-restauranten Marchal på Hotel d’Angleterre, der står bag den populære gløgg, og i år har de som noget helt nyt åbnet en lille pop-up-shop rundt om hjørnet i starten af Strøget.

Gløggen smager guddommeligt og må siges at være den mere luksuriøse mandelgave, der vil gøre selv de fineste feinschmeckere meget glade.

Hvor: Hotel d’Angleterre
Hvor meget: 399 kr.

Juleroulade fra Peter Beier
Foto: PR

Roulade af marcipan og nougat

Skal der alligevel være marcipan i mandelgaven, kan det være en roulade i stedet for en grisebasse.

Peter Beiers butikker bugner altid af chokolade, og her i den søde juletid har de tilføjet en juleroulade til sortimentet.

Rouladen består af nougat og marcipan overtrukket med mørk chokolade og pyntet med lys chokolade, mandler og tranebær.

Hvor: Peter Beier Chokolade
Hvor meget: 149 kr. for 200 gram og 225 kr. for 300 gram

Confecture Copenhagen
Foto: PR

Chokoladebomber

En kop varm chokolade er ikke bare varm mælk tilsat chokolade, når Confecture Copenhagen har en finger med i spillet.

Hvis årets mandelgave skal være både lækker og overraskende, kan du lægge vejen forbi Christianshavns choko-mekka og købe en gaveæske med fire chokoladebomber.

En chokoladebombe består af en skal af chokolade, der indeholder tre forskellige slags chokolade, julekrydderier og mini-skumfiduser.

Når man dropper bomben i rygende varm mælk, skal man blot vente til den “eksploderer” og så røre rundt. Så får man en kop dejlig, varm julechokolade.

Hvor: Confecture Copenhagen, Overgaden Oven Vandet 40a, København K
Hvor meget: 185 kr.