ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fem madstop i Smilets By: Jon Edlund giver lokal foodtour i Aarhus

Af Redaktionen
Foto: Visit Aarhus
Foto: Visit Aarhus

I samarbejde med VisitAarhus bringer MigogKbh guiden med fem stop i det salte og søde køkken i Aarhus. 

Indlægget er skrevet af Jon Edlund, som er kendt fra Den Store Bagedyst. Jon er en rigtig Aarhus-dreng, og derfor den perfekte guide til en lille lokal foodtour, når du besøger Aarhus. 

1. Hvor skal vi tage hen for at få byens bedste morgenmad?

Den bedste morgenmad starter en tidlig morgen midt inde i byen – lige foran La Cabra.

Det er en kaffebar nede i latinerkvarteret, som sælger byens lækreste kaffe og bagværk! Især deres kardemommesnurrer er legendarisk gode! Min far er fra Sverige, så kanel- og kardemommesnurrer er noget jeg er vokset op med (og som jeg har spist en del af efterhånden).

Men ingen slår dem nede fra La Cabra!

Så sættet hedder: Køb en kardemommesnurre og en kaffe to-go. Sæt dig ude foran på en bænk midt i solen og nyd stemningen af byen, der vågner og folk, der suser forbi i det megahyggelige område. Det elsker jeg!

PS. jeg vil anbefale, at du kommer tidligt; gerne mellem 08 -10. Så er der HELT friskbagte snurrer!

2. Hvor finder vi byens bedste burger?

Byens bedste burger får du på Koedstaden. En ægte burger-joint drevet af et par unge gutter, der forvandlede den gamle slagterforretning til deres helt eget sted. Mere autentisk bliver det ikke.

Den ligger på et gadehjørne på Trøjborg i Aarhus N – stadig supertæt på centrum. De serverer vanvittigt gode brugere og pommes.

De er spækket med snask og kvalitet på den helt rigtige måde. Og den smag de får ud af kødet og deres bacon, er bare vanvittigt godt. Så meget smag og juicyness får man bare ikke andre steder!

Køb din menu, gå fem minutters gang ned i Risskov, og sæt dig og nyd byens bedste burger med dine homies i Aarhus’ hyggeligste skov med udsigt ud over Aarhus havn! Det kan kun blive godt.

3. Hvor kan vi bestille byens bedste pizza?

Der findes faktisk mange gode pizzariaer i Aarhus. Men den allerbedste får du hos Pizza Propria.

Det ligger også mega centralt og tæt på banegården i én af de hyggeliste gader i byen, nemlig Jægergårdsgade. Her er fuld af liv, god stemning og masser af caféer/restauranter.

Pizza Propria laver autentiske italienske pizzaer, som smager genialt godt. Her bruger de autentiske italienske råvarer. Og det kan man smage!

Råvarer, som du faktisk også kan købe med hjem. Italiensk mel, italienske tomater og lækre oste, skinker, pølser osv. Så du kan også selv kan gå hjem og trylle med italienske råvarer til din næste pizza- eller pastaret!

Det er en lækker, lille biks, så du skal tage pizzaen med hjem. Alternativt kan du sætte dig udenfor og spise pizzaen med dine venner.

Du kan også snuppe et petanque-sæt med, og ta’ dine pizzaer med op til Ingerslevs Boulevard fem minutters gang derfra. Her er der nemlig nogle gode petanque-baner og masser af plads til pizza-hygge.

4. Hvor køber vi byens bedste is?

Den absolut bedste is i byen får du hos Dolce Vita på Trøjborg. Det er en af de første italienske (hvis ikke den første?) isbutikker i byen, og den har ligget der, så længe jeg kan huske!

Den ligger på et gadehjørne ud til Tordenskjoldsgade i toppen af Trøjborg. Butikken oser af autenticitet; trægulvet knirker lidt, når man kommer ind.

Og så bliver man bare mødt af en stor isdisk, med et altid sødt personale, der elsker at servere lækker is eller en god kop kaffe for kunderne.

Isen bliver på bedste italienske manér nænsomt fyldt op i bægeret eller vaflen med en spade frem for iskugler, som vi typisk er vant til her i Norden. SÅ NICE.

Det er altid så sindssygt svært at vælge – jeg går ofte efter deres lakridsis kombineret med hvid chokolademousse på toppen. Det er en kold, luftig mousse, som er et klart must at få oven på sin is. Det er så sygt godt!

5. Hvor får vi byens bedste udsigt til aftensmaden?

Byens bedste (mad)udsigt får du nede fra ”Rødvinskajen” ved Aarhus Træskibshavn. Det er den alleryderste kaj, længst ude på havnen i bunden af ”Fiskerivej” nede på Aarhus havn.

På vejen derned ligger Clausens Fiskehandel. Det er byens ældste (og efter min mening bedste!) fiskehus, som sælger de lækreste fiskedeller med dertilhørende remouladedip.

Snup en kold øl ved siden af, og sæt dig på stenene ned til vandet, hvor du bare skal nyde stemningen og udsigten til træskibshavnen. Det er så afslappende og smukt på samme tid.

Find flere guides til oplevelser i Aarhusregionen her.

Del artikel

Andre læser også