MigogKbh Nyt 👋

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.📆💎
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh. 🍣🎺
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.💰👌

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find den rigtige a-kasse til dig 

Af Annoncør

Der er mange gode grunde til, hvorfor man skal være medlem af en a-kasse. Faktisk kan det være svært at finde en grund til, hvorfor man ikke skulle være medlem af a-kasse. Ved at være medlem af en a-kasse, er du garanteret økonomisk støtte, såfremt du bliver ledig. Det er de færreste, der har råd til at stå uden indkomst, når der er regninger, der skal betales, og munde der skal mættes.  

Få færre bekymringer ved at være medlem af en a-kasse 

Nogle tror måske, at man først skal melde sig ind i en a-kasse, når man bliver ledig, men det er faktisk forkert. Det er altid en god idé at melde sig ind i en a-kasse, også selvom du er lønmodtager. Du kan blive medlem af en a-kasse, når du er lønmodtager, selvstændig, studerende, lærling, nyuddannet og værnepligtig.  

Som studerende er det en rigtig god idé at melde sig ind i en a-kasse, senest et år før man er færdiguddannet. Så er man nemlig sikret et økonomisk tilskud, fra den dag man bliver færdig. Hos de fleste a-kasser er det ovenikøbet gratis at være medlem, mens man er studerende. I Danmark har vi et hav af spændende uddannelser, og hvert år bliver der uddannet endnu flere, derfor kan det sommetider være svært at finde job, når man er nyuddannet. Ved at være medlem af en a-kasse, mens man er studerende, så får man ikke bare et økonomisk tilskud, man kan også tilmelde sig kurser og workshops i, hvordan man lettere får et job, når man er færdiguddannet.  

Ved at melde sig ind i en a-kasse, så er man sikret mod, at uheldet er ude, skulle det ske, at man bliver ledig. Hvis man først melder sig ind i en a-kasse, den dag man bliver ledig, så har de fleste a-kasser en karensperiode, hvor man altså ikke får økonomisk støtte. Derfor er det en god idé, at melde sig ind i en a-kasse, mens man er studerende, og er man så heldig at få et job, så bør man overveje det en ekstra gang, inden man melder sig ud af a-kassen.  

Hvilken a-kasse passer til dig? 

Det store udvalg af a-kasser kan gøre det til lidt en jungle at finde rundt i. Hvilken a-kasse man skal vælge, afhænger måske mest af alt af, hvilkeprofession man er ved at uddanne sig som eller arbejder som. 
Nogle a-kasser er målrettet akademikere, andre er målrettet håndværkere. Ved at vælge en a-kasse, som er målrettet dit erhverv, så er du bedre sikret, når du skal ud at lede efter job. Her kan din a-kasse nemlig være en stor hjælp, da a-kassens medarbejdere er specialiseret i at guide og vejlede dig i, hvordan du nemmest og hurtigt finder dit nye job. Ved nogle a-kasser kan man også få a-kasse og fagforening hos en og samme, det kan i nogle tilfælde være en stor fordel. Derfor kan der også være forskel på prisen. Den letteste måde at finde den rette a-kasse, er ved at lave en sammanligning av a-kasser