Fire dage med litteratur og events: Festival på Louisiana for bogorme og læseheste

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Kalder alle bogorme og læseheste!

For 10. gang inviterer Louisiana til litteraturfestival med både kendte og ukendte forfattere på programmet.

Det sker fra torsdag 22. august til og med søndag 25. august på museet i Humlebæk, hvor du både finder scener indendørs og udendørs i de grønne omgivelser.

Louisiana Literature, som festivalen hedder, byder på litteratur præsenteret på flere forskellige måder – lige fra oplæsninger, interview og samtaler til performances og musikalske fortolkninger.

Læs også: Grønt lys til gigantisk projekt: Nyt kæmpe museum skal bygges i København

Internationale stjerner

Museet har inviteret såvel danske som udenlandske forfattere til at underholde og formidle på festivalen, og både Frankrig, Ungarn, Iran, Japan, Tyrkiet, USA, Libanon, Norge, Polen, Sverige, England, Nigeria og Island er repræsenteret på programmet.

Genremæssigt er der noget for en hver smag. Du kan blandt andet opleve den legendariske tegneserieskaber Robert Crumb fortælle om sit arbejde, og du kan høre Jørgen Leth læse digte op.

En del aktiviteter foregår i Louisianas koncertsal, og her vil du blandt andet kunne opleve Mathilde Walter Clark i samtale med Eva Tind. Samtalen modereres af Hanne-Vibeke Holst.

Blandt festivalens musikalske indslag finder du Claus Hempler, som er aktuel med sit dansksprogede album “Kuffert fuld af mursten”, der af flere anmeldere er blevet kaldt årets bedste danske album.

Er du til det eksperimenterende, kan du eksempelvis overvære den polske digter Katarzyna Fetlińska kaste sig ud i performancekunst, hvor krop og sind spiller sammen med litteraturen.

Læs også: Guide: Disse 6 nye restauranter glæder vi os til i København

Også for børn

Louisiana tiltrækker ofte masser af børn, når der er workshops med kunst i børnehøjde og særlige events i forbindelse med skoleferierne.

Du kan også sagtens tage ungerne med til Louisiana Literature, for her er ligeledes tænkt på de små.

Manu Sareen gæster festivalen med sine populære og prisbelønnede fortællinger om Iqbal Farooq. Han kan opleves på parkscenen lørdag eftermiddag.

Læs også: Tæt på arkitekturen og bylivet: Tag med på byvandring i Københavns nye bydel

Sådan kommer du med til festivalen

For at få adgang til Louisiana Literature skal du betale adgang til museet, og herefter kan du frit bevæge dig rundt og deltage i de forskellige aktiviteter. Det er også muligt at købe en 4-dagesbillet, hvis man vil deltage alle dage.

Nogle arrangementer i Koncertsalen er meget populære og forventes at tiltrække mange mennesker. Derfor udleveres der billetter til alle events i Koncertsalen en time før showstart. Det foregår efter først-til-mølle-princippet. Når man ikke at sikre sig en billet, kan man følge showet på en storskærm i Skulpturparken.

Der kan købes mad og drikke i museets café.

Se hele programmet og køb billetter her.

Hvad: Louisiana Literature
Hvor: Louisiana, Gammel Strandvej 13, Humlebæk
Hvornår: 22.-25. august 2019

Læs også: Anbefaling: Københavns første vinbar holder stadigvæk niveau