Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fire initiativer, der styrker dit parforhold

Af Annoncør

Parforholdet kan være en svær størrelse og især i dag, hvor vi konstant har så mange distraherende elementer i hverdagen. Vi bruger mere tid foran computeren eller mobilen, end vi bruger på at kigge et andet menneske i øjnene. Over tid kan dette vokse sig større, og det kan ende med at være grunden til, at vores forhold forlis. 

Hvad end du har været i et forhold i lang tid eller lige er begyndt at se en ny, så kan du her få et par gode tips med på vejen til at holde parforholdet sundt og holdbart.

Vejledning og hjælp udefra

Rigtig mange par er bange for at spørge om hjælp udefra og ender ofte med først at gøre det, når det er for sent. Men ligesom med alle andre ting i livet, så virker forebyggelse langt bedre end symptombehandling. Hvis I allerede nu har nogle småting, som kryber frem i hverdagen, så er det derfor en god idé at få vejledning i jeres parforhold. 

Find for eksempel en sexolog i København, som kan hjælpe jer med at skabe mere nærvær. Intimitet i et parforhold er for mange afgørende for at bibeholde nærværet og for at føle sig forenet med sin partner. En sexolog kan hjælpe jer til at møde hinanden og forstå hinandens behov, så I på den måde kan bibeholde eller genskabe jeres forbindelse til hinanden. Mange sexologer er også uddannet yderligere som parterapeuter og har derfor kompetencer indenfor både de mere intime-, men også de mere strukturelle problemstillinger, der kan opstå i forholdet. På den måde kan I også få hjælp til at udtrykke jer bedre og se hinanden på en sund måde. Det er vigtigt at nævne, at en sexolog eller parterapeut ikke kun er relevant, når det kommer til problemer i parforholdet, og det afspejler derfor ikke nødvendigvis, at jeres parforhold er mangelfuldt eller fejlagtigt. Det kan nemlig også hjælpe jer til at optimere jeres forhold og afspejle, at I er dedikerede til jeres forhold og til hinanden.

En fast date om måneden

Der er også tiltag, man kan indføre i hverdagen, som kan hjælpe til at fastholde romantikken. Det lyder måske kedeligt at skemalægge romantik, men det kan være nødvendigt, når der hele tiden tikker mails ind fra arbejde, beskeder fra venner og sociale medier, eller at I måske har børn, som naturligvis kræver opmærksomhed, energi og kærlighed. Det er derfor en god idé, at I mindst én gang om måneden tager jeres fine tøj på, gør noget ud af jer selv og laver noget, som I begge synes er sjovt. I kan eventuelt skiftes til at planlægge daten, så det bliver en overraskelse for den anden.

Begrænset skærmtid

Mobilen er vores bedste ven og vores største fjende. Nogle af os kan bruge op til flere timer på skærmen dagligt, hvilket betyder, at vi fuldstændig frakobler os den virkelighed, som vi lever i. Når man er i et parforhold, så er noget af det vigtigste, som vi giver til hinanden, nærvær. Sæt derfor nærvær øverst på listen og læg mobilen væk, når I spiser, skal sove eller sidder i sofaen. 

Inddrag hinanden og skab aktiviteter sammen

I et parforhold har I jo hvert jeres liv, og det skal I endelig blive ved med, men det er også vigtigt at have fællesnævnere udover de aktiviteter, som er et krav for at få hverdagen til at løbe rundt. Se, om I måske kan inddrage hinanden på en måde, som ikke kun omhandler madlavning, rutiner og intimitet. Se, om I måske kan lave nogle aktiviteter sammen i løbet af ugen, eller om I måske kan finde en fælles hobby, I kan have sammen. Det kan for eksempel være et spil badminton eller en tur ud at svømme.

Del artikel

Andre læser også