MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Flere danskere får hurtigere internet

Af Redaktionen

Fibernet bliver af mange kaldt fremtidens internet, og selvom det ikke er alle der endnu har adgang til den hurtige internetforbindelse, bliver den mere og mere udbredt i Danmark. Går du også og overvejer, om du skal skifte din internetforbindelse? Her kan du læse om, hvad en fiberforbindelse kan betyde for dit hjemmenetværk.

Annoncørbetalt indhold leveret af Waoo.dk

Danmark bliver ofte nævnt, som et af de mest udviklede lande i verden inden for teknologi. En af grundene til det er muligheden for at kunne få hurtigt internet i det meste af landet.

Selvom der stadig er steder i Danmark, hvor du kan have svært ved at få telefonforbindelse, eller forbindelse til 4G-netværket, så er det meste af landet dækket.

Til sammenligning har man i Tyskland store problemer med at få udbredt hurtigt internet, og selv i de større byer har mange borgere stadig en internethastighed i hjemmet, som de færreste i Danmark ville stille sig tilfredse med.

Dette problem blev især tydeligt under coronapandemien, hvor mange skoleelever havde svært ved at følge onlineundervisningen på grund af langsomt internet i hjemmet.

Hvem kan få fibernet?

Grunden til at ikke alle danskere endnu kan få fibernet er måden, som fibernet bliver leveret på.

Traditionelt bredbånd bliver nemlig leveret via kobberkabler, og næsten alle danskere kan få denne type bredbånd gennem deres telefonstik i hjemmet.

Fibernet bliver derimod leveret gennem en helt anden type kabler, som bliver kaldt lyslederkabler eller optiske kabler. Her bliver internettet sendt via lys, hvilket vil sige med lysets hastighed, og data sendes derfor langt hurtigere med disse kabler end kobberkabler.

Da fibernet bliver leveret på en anden måde end det almindelige bredbånd, er det ofte nødvendigt, at man får gravet kabler ned for blive koblet på fibernetværket – hvilket er grunden til, at ikke alle endnu kan få fibernet.

Du kan allerede få Waoo fibernet i en stor del af landet. Fibernetværket bliver hele tiden udbygget og vil med tiden helt afløse de ældre kobberforbindelser.

Har du brug for fibernet?

Vil du gerne have så hurtigt internet som muligt, eller er du tilfreds med det, du har?

Hvis du har prøvet at gå på internettet med et 56k modem, så ville du dengang måske også have svært ved at forestille dig at nogle kunne være utilfredse med, at en hjemmeside tog sekunder og ikke minutter om at loade.

Ikke desto mindre, så vænner man sig hurtigt til noget bedre, og nu til dags kan man nemt blive irriteret, hvis ens højkvalitetsfilm hakker en smule, eller en hjemmeside går i stå under loadingen.

Det er dog ikke kun internethastigheden, som bliver forbedret med en fiberforbindelse. I takt med at der i mange hjem er kommet flere enheder på hjemmenetværket, så bliver internetforbindelsen også udfordret.

En fiberforbindelse kan i modsætning til bredbånd via kobberkabler håndtere langt flere enheder på netværket og sikrer dig, at de alle får en lynhurtig internetforbindelse.

Så hvis dette, eller den hurtige internethastighed, er vigtigt for dig, så skal du se, om du allerede nu kan få fibernet i dit område.

Del artikel

Andre læser også