Flere københavnere i finalen: Danmarks bedste burger kåres snart

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen

Vi er mange, som elsker en god burger, og det er lige før, at den populære spise er blevet en helt religion.

Hvem der til gengæld laver Danmarks bedste har været til diskussion i mange år, men det skal snart være slut.

Et ekspertpanel har nemlig sat sig for at kåre vinderen én gang for alle, men du kan selvfølgelig også være med.

Læs også Sprød nyhed: Grillen Burgerbar lancerer overdådig Maccy Chicken-burger

Foto Rasmus Kramer Schou

Danmarks bedste burger

Danmarks Bedste blev startet af burgernørden, Peter, der var træt af de mange burgerlister, der var baseret på journalisters personlige oplevelser eller enkelte afstemninger på sociale medier.

“Jeg er bare helt tossede med burgere. Men jeg mener også godt, at vi må højne standarden for burgerkulturen i Danmark,” fortæller Peter om konkurrencen.

Nu skal Danmarks Bedste Burger findes i en inkluderende og altomfavnende konkurrence, hvor komiteen lader alle komme til med deres stemme.

Pia Brixved, som har stået for at udvælge finalisterne i København understreger, at det først og fremmest handler om smag og behag:

“Det er intet som er rigtig og forkert, og der er så mange gode at vælge imellem her i byen. Jeg har spist mig igennem mere end 30 burgere i København, og på den måde fundet frem til mine favoritter”.

“Jeg har først og fremmest lagt vægt på de gode råvarer. Derudover skulle der være tænkt over smagssammensætningen, så når man tog en bid skulle man smage igennem alle lagene”.

“Det var også vigtigt for mig, at bøffen ikke var stegt til ukendelighed, og at der var et godt sammenspil mellem det fede, syren og det sprøde eller noget knas,” fortæller Pia om hvad, der har ligget til grund for hendes valg.

De mange testsmagninger over hele landet er nu kommet til en ende, og de 9 finalister er endelig fundet – selvfølgelig med et par københavnere på listen.

Læs også Vildt samarbejde: Øl-kongen Mikkeller laver alkolholfri øl til Burger King

En af de 9 finalister, Lille Ma’s på Israels Plads Foto Mathilde Mågård Hansen

Et stærkt dommerpanel

Alle kunne siden begyndelsen være med til at kåre Danmarks bedste burger og nominere de burgere, som dommerpanelet skulle afprøve.

Dommerpanelet består desuden af 3 kompetente smagsdommere:

Den Skaldede kok (Jylland): Glad madbamse og rockmusiker, der bragte kvalitetsmad for få penge ind i de danske stuer. På trods at være udlært på D’Angleterre i fin gastronomi, så er det den solide burgers, der oftest finder vej til den velsmurte mave.

Jorge Ramirez (Fyn, Sjælland og Øerne): Charmerende og engageret kok, der med sit ophav i det latinamerikanske køkken, altid er god for salsa og chili. Du kender sikkert Jorge fra hans køkken Juicy Latinos & El Jefe, der farter land og rige rundt.

Pia Brixved (København): Forfatter, foredragsholder og madglad kvinde, som du måske kender fra bogen Maveglad Mad. Pia lover at spise sig igennem nok burgere til, hun finder den bedste – om det så skal koste hende en talje undervejs, bedyrer hun.

Læs også Burger-konger erobrer nyt område: Jagger åbner ny restaurant i morgen

Burger & Beer Festivalen 2020

Efter at have modtaget 250 forslag til Danmarks bedste burger var det bare med at komme i gang for de tre dommere.

Feltet er nu blev snævret ind til 9 finalister, som nu både kan se frem til en onlineafstemning på Facebook inden for et par uger og den helt store finale ved Burger & Beer Festivalen 2020 ved Amager Strandpark.

De 9 finalister dækker hele landet, og der er naturligvis også et par fra København repræsenteret.

Burger & Beer Festivalen 2020 finder sted d. 25-27. september og det bliver årets helt store burgerfest.

Fredag inviteres du til at komme en tur forbi og smage de 9 finalister og stemme på din personlige favorit.

Herefter er der blindsmagning ved de tre danske dommere samt et internationalt dommerpanel, og der skal naturligvis også blindtestes.

Ved at lægge alle stemmerne sammen finder man Danmarks bedste burger – en gang for alle!

Til den store fejring på Amager Strand kårer man i alt tre vindere: Dommerens stemme, Folkets stemme og Den innovative.

Læs også Solide burgere til en skarp pris: Louis Burger stiller din burgertrang på Vesterbro

Foto Grab’n Go Burgers

Finalisterne 2020 er som følgende:

Bitz Burgers (Rørvig)

Burger Anarchy (Odense)

Chuck Wagon (Aalborg)

Grab N’Go Burgers (Reffen og Ofelia Plads)

Hungry Dane (Gammel Torv)

Kødstadens Burger Joint (Aarhus)

Lille Ma’s (Israels Plads)

Spektakle (Bornholm)

Rumbles Burgers (Sydhavnen)

Hvad: Danmarks bedste burger – kåres ved Burger & Beer Festivalen 2020
Hvor: Amager Strandpark
Hvornår: 25.-27. september
Hvordan: Følg med på Facebook her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Københavns helt nye madoase: Her er Banegaardens helt særlige spisehus

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Næsten side om side med togskinner langs Enghavevej finder man byens nye madoase, Banegaarden.

Det er dog ikke noget man lægger mærke til, for her er dybt idyllisk og fyldt med rå natur og gamle trælader.

I én af dem holder Rakils Spisehus til, og her er hele menuen økologisk, bæredygtig og primært vegetarisk.

Læs også Lige åbnet: Her er Københavns nye skønne madoase

BaneGaarden PR Foto

Hvem er Rakil?

Det første, som måske falder dig ind kunne meget vel være: ”Hvem i alverden er Rakil?”

Og folkene bag Rakils Spisehus kan ikke gøre dig meget klogere.

”Vi aner faktisk ikke hvem Rakil er, men han eller hun har sat sin autograf på laden.

Det kan også være, at der slet ikke står Rakil, men det er hvad vi kunne tyde det til, og så skulle restauranten da hedde det,” fortæller Kenn Husted, som er en af partnerne bag.

Banegaarden fungerer i samarbejde med Aarstiderne, så det var derfor helt naturligt, at spisehuset skulle være vegetarisk.

”Alt hvad vi laver er selvfølgelig økologisk, og så er det bæredygtigt. Så det kan godt være, at man kan få økologisk laks fra Island, men på grund af flytransporten bruger vi det ikke,” forklarer han.

”Vi er på ingen måde frelste omkring det at være vegetar – det er bare den vej det går. Man kan godt til vælge økologisk kød eller fisk, men det er sekundært, og der er mange som bare kører den rent vegetarisk.

Læs også Kan du smage forskel?: Vegansk burger-restaurant på Østerbro har fået god start

Foto Mathilde Mågård Hansen

Genkendelige grøntsager

Bag kødgryderne (undskyld, grøntsagsgryderne) finder man erfarne kræfter i form af køkkenchef, Henrik Junker (tidl. Paustian) og souschef Jonas Harboe (tidl. Palægade og Restaurant Copenhague i Paris).

Og hele tanken med restauranten er, at de erfarne kokke har frit spil.

”Det skal ikke være Michelin det her. Grøntsagerne skal være genkendelige, rustikke og selvfølgelig velsmagende.

Det kunne være fedt hvis vi kunne inspirere gæsterne til selv at bruge flere grøntsager derhjemme,” forklarer Kenn Husted.

Menuen skifter hver uge, og afhænger af hvilke råvarer, de får ind.

”Har de overskud af aubergine på markedet, så bruger vi det. Vi tænker meget på madspild, og det hele bliver en leg om hvordan vi kan bruge råvarerne.

Vi laver kun én menu i køkkenet hver aften, og man kan ikke få andet. Så handler det om at man stoler på, at det vi laver er godt,” fortæller Kenn Husted.

Læs også Københavns nye hotte restaurant er vegansk – og vanvittig velsmagende

Foto Mathilde Mågård Hansen

Vin ad libitum

Man skal naturligvis ikke tørste sig igennem sådan en dejlig middag, og nogle fordele må der være ved at importere sin egen vin.

Legen fra køkkenet er derfor taget videre med ud i restauranten, hvor vinmenuen er droppet til fordel for et koncept om vin ad libitum.

”Jeg er selv på gulvet for første gang i mange år, og det er skide skægt,” fortæller Kenn Husted, der bl.a. har Husted Vin fire steder i byen.

”Jeg har selvfølgelig nogle tanker om hvilke vine, der passer til menuen hver aften, men er folk mere til noget andet, så klarer vi det. Vinene skal ramme gæsterne, og det skal ikke være sådan nogle bitte små glas, man får.”

Du slipper for bare 345 kr. for syv serveringer og 295 kr. for vin ad libitum hos byens nye vegetariske spisehus – og husk lige igen at alle råvarerne både er økologiske og bæredygtige!

Hvad: Rakils Spisehus
Hvor: Otto Busses vej 45, 2450 København SV
Hvornår: Onsdag-lørdag

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Lakridsfestival og Copenhagen Street Festival: Det sker i weekenden i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Weekenden står for døren, og den skal selvfølgelig ikke være kedelig.

Teglværket åbner for første gang for deres nye street food festival, og i Tivoli går det løs med både lakridsfestival, gospel og meget, meget mere.

Vi giver dig det fulde overblik over weekendens fedeste events lige her.

Læs også Europas 9. bedste pizza rykker ind på Østerbro



Foto PR

Madundervisning for børn og unge på Copenhagen Street Festival

Ungeforeningen Street Copenhagen og Meyers Madhus er gået sammen om at lave madundervisning for børn og unge, der skal give et praktisk perspektiv på klima og bæredygtighed, øge deres nysgerrighed overfor sæsonbaseret mad og ikke mindst gøre det sjovt og lærerigt at lave det.

Allerede denne lørdag 19. september på Copenhagen Street Festival får medarbejderne på festivalen lov at opleve, hvad børnene og de unge har lært til den bæredygtige madundervisning.

Det sker, når street-festivalen løber af stablen – i en mindre og sikker skala inden for Corona-retningslinjerne – med fokus på alt fra dans og basket til musik, poetry slam og paneldebatter.

Copenhagen Street Festival finder sted på Enghavevej 80, hvor Game har hjemme normalt.

Her er der hele dagen aktiviteter for børn og unge.

Hvor: Game, Enghavevej 80, 2450 København SV
Hvornår: Lørdag d. 19. september kl. 10-21

Læs også Restaurationsbranchen kalder på hjælp: Sådan støtter du dem bedst


Foto PR

The Liquorice Taste Award 2020

Selvom der ikke bliver Lakridsfestival, fortjener de dedikerede lakridsaktører og deres bedste produkter med smagen af lakrids at blive hyldet.

Det foregår i Jubilæumshaven i Tivoli søndag den 20. september kl. 16.30 i en Coronavenlig version.

Før kåringen har en smagsjury bestående af lakridspassionerede kokke, madredaktører og madbloggere bag lukkede døre smagt sig igennem årets nominerede produkter og vurderet smagsoplevelse, struktur, unikhed og helhedsoplevelse. Der vil blive lagt vægt på det gode madhåndværk, de gode råvarer og innovationsværdien i udvælgelsen.

Blandt smagsdommerne er opskriftsudvikler, madskribent og dessertblogger, Maja Vase (Majachocolat), samt Bagedystdommer, kogebogsforfatter og dessertkok, Markus Grigo.

Der er et begrænset antal billetter, og disse kan afhentes i Tivolis Servicecenter på selve dagen. Billetterne er inkluderet i entréen til Tivoli. Børn skal være ifølge med en voksen.

Alle deltagende gæster får en goodiebag med lidt udvalgte lakrids-smagsprøver fra konkurrencen.

Hvor: Tivoli
Hvornår: Søndag d. 20. september kl. 16.30


BaneGaarden PR Foto

Åbent fermenteringsværksted på Banegaarden

Vil du lære at fermenterer alverdens grønt?

Ja? – så kom forbi fermenteringsholdet der står klar til at lære dig at fermentere, lige på stedet.

Det tager ca. en 20-30 minutter hvor du hakker og snitter dit grønt og bliver guidet igennem grundlæringen indenfor fermentering.

Det er lige til at “gå til” og tage med hjem, så kig ned mellem kl 13.00 og 16.00

Hvor: Otto Busses vej 45
Hvornår: Lørdag d. 19. september og søndag d. 20. september – begge dage kl. 13-16
Hvor meget: 75,- for glas og viden

Læs også Himmelske omgivelser: Københavns nye luksus spa AIRE er åbnet


Foto PR

Tivoli Gospel Festival

Tivoli glæder os til igen i 2020 at byde velkommen til Tivoli Gospel Festival, der afholdes for 12. gang.

Hele Haven klinger af glade gospeltoner og medrivende rytmer, og både de mange sangere og publikum nyder en weekend med fokus på sang, glæde og fuld gang i den.

Festivalen byder på gospel for enhver smag, når de mange gospelsangere fra hele landet indtager både Plænen og Pantomimeteatrets scener.

Hvornår: 19. september 2020 kl. 11.30-13
Hvor meget: Éntre til Tivoli


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kan se frem til stor bøde: Politiet lukkede Michelin-restaurant i aftes

Skrevet af: Michael Qureshi
PR Foto
PR Foto

Det var første gang i går, at restauranter og øvrige serveringssteder skulle lukke senest klokken 22.00 i København.

Det var også første gang, at man skulle bære mundbind på serveringssteder. Københavns Politi melder om, at der blev respekteret de nye regler.

Men en enkelt toprestaurant i København endte med at blive lukket af politiet, og er nu blevet sigtet for overtrædelse af de nye påbud.

Der er tale om Michelin-restauranten Kokkeriet, som TV 2 har talt med. De bekræfter episoden, og forklarer, at de simpelthen er presset i knæ.

Kan ikke lave Michelin-mad i rekordtempo

En tjener meldte sig syg på aftenen, og det pressede hele serverings-flowet, så klokken 22.30 havde de stadig ikke fået serveret alt og afregnet med gæsterne.

“Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen,” fortæller Sammy Shafi, indehaver af Kokkeriet, til TV 2.

Han fortæller, at det er svært at levere Michelin-mad i et rekordtempo, og at Kokkeriet generelt har fået hundredevis af aflysninger af bookede borde efter de nye restriktioner trådte i kraft.

Ifølge TV 2 kan bødens størrelse løbe op i 40.000 kr.