MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store stjernekokke: Vild mulighed for at smage international Michelin-mad til pop-up i Tivoli

Af Mathilde Mågård Hansen
Studio. Foto PR
Studio. Foto PR

Tivoli får igen kulinarisk besøg på højeste plan, når både spanske, danske og islandske stjernekokke serverer Michelin-hædret mad i Det japanske Tårn.

I år kan Tivolis gæster både opleve den spanske mesterkok Paco Morales, som har to Michelin-stjerner på sin superhypede restaurant Noor samt islandsk gastronomi fra øverste hylde, når holdet bag den et-stjernede restaurant Dill, tryller med islandske råvarer.

Sidst men ikke mindst så byder Det Japanske Tårn velkommen til en af dansk gastronomis rising stars, når vinderen af Michelinguidens Young Chef Award i år, Christoffer Sørensen fra restaurant STUDIO, serverer gastronomi inspireret af det spirende danske forår.

Det japanske tårn i Tivoli
Foto: PR

Unik mulighed for at opleve dansk stjernerestaurant

Foodies og gastroturister kan godt begynde at glæde sig.

Tivoli byder nemlig igen i år Havens gæster på mad i internationale topklasse i Det japanske Tårn.

Sidste år var det de to-stjernede Michelin-restauranter AOC og færøske KOKS, som trak fulde huse.

I år gentager Tivoli altså succesen og byder hele tre klasserestauranter inden for i forlystelseshaven.
Fra den 21. april til den 25. juni byder Restaurant STUDIO velkommen og giver Tivolis gæster mulighed for at opleve, hvorfor køkkenchef, Christoffer Sørensen, er kåret til årets unge kok i Michelinguiden og har opnået Global Master Level i den danske White Guide.

Christoffer Sørensen er endda nomineret i hele to kategorier ved dette års Årets Ret-konkurrence, som bliver kåret af Danske Madanmeldere.

Til gæsterne i Det japanske Tårn har Christoffer Sørensen sammensat en gennemført gastronomisk oplevelse med ni serveringer, som afspejler det spirende forår og har særlig vægt på skånsomt fanget fisk, danske østers og blæksprutter, samt sæsonens udbud af grønt, understøttet af syltninger og fermenteringer.

”Tivoli er et sted, hvor traditionen lever, men hvor innovation og nytænkning altid har været velkommen. Sådan er Studio også.

Vi har rødder i det traditionelle håndværk, men vi udfordrer vanetænkningen og søger hele tiden udviklingen for at vise vores gæster nye veje til velsmag med kant og karakter.

Vi vil gerne tilføje den gamle have et gastronomisk særpræg, som sætter nye standarder for, hvor godt man kan spise i Tivoli,” siger køkkenchef, Christoffer Sørensen, om STUDIOs pop-up.

Restaurant STUDIO er p.t. ved at finde nye lokaler, så pop-up restauranten i Tivoli er eneste chance for at opleve Christoffer Sørensens mad hen over sommeren.

den spanske superkok Paco Morales. Foto PR

 

En bid af udlandske Michelin-stjerner

Efter STUDIO rykker en af Spaniens mest hypede kokke, Paco Morales, ind i Det japanske Tårn.

Paco Morales, der også kendt som kokkeverdenens Indiana Jones, laver hvad der bedst kan betegnes som ”gastro-arkæologi”, hvor han genopdager og genopfinder mad fra det 10.-15. århundrede og skaber smukke, velsmagende retter, der forbinder fortidens ingredienser og smage med nutidens avancerede teknikker.

Til gæsterne i Tivoli har han skræddersyet en unik menu, som indeholder både andalusiske og danske ingredienser samt mere klassiske gourmet-råvarer som østers, tun og marv, og som kombinerer oplevelserne fra hans to-Michelin stjernede NOOR i jordnære versioner med den mere uformelle, udogmatiske og legesyge restaurant El Bar.

Paco Morales’ mad kan opleves fra den 2. juli til den 28. juli.

Pop up-sæsonen rundes af fra den 1. august til den 11. september med islandske Restaurant Dill, som byder på noget så unikt som islandsk Michelinmad.

Ejer og chefkok Gunnar Karl Gìslasson serverer uforudsigelig og kreativ islandsk fine dining, som på den ene side har fødderne dybt plantet i islandske madtraditioner og råvarer og på den anden side er fyldt med moderne teknikker, legesyge og internationalt udsyn.

Gunnar Karl Gìslasson kommer til Tivoli med en menu, som er bygget op om islandske råvarer og teknikker som vintertørret havkat, tang, frisk fisk, fermentering og Hangikjöt, som er kød røget over tørret fåregødning, og som samtidig trækker på inspiration og teknikker fra hans tid fra en række toprestauranter i Danmark og New York.

Ligesom KOKS bragte Færøerne ind i Tivoli sidste år, får Tivolis gæster med Dill en unik mulighed for at smage islandsk mad fra øverste hylde uden at skulle finde passet frem og veksle valuta.

Pop up i Det japanske Tårn åbner d. 21. april med STUDIO.

Billetter til alle tre pop-ups kan købes fra d. 24. marts her: www.tivoli.dk/popup.