ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere og flere københavnere bestiller rejser til USA

Af Annoncør

Det har aldrig været lettere at komme fra Danmark til USA og fordelene ligger bestemt hos de danskere der er bosat i København eller omegn, for med de mange flyafgange til USA fra Kastrup Lufthavn, så er der ikke meget besvær tilbage og det kan tydeligt ses på tallene i forhold til det stigende antal københavnere der rejser til USA.

Husk dit ESTA hvis du vil rejse til USA – dette krav har været gældende før pandemien

Der er nogle fordele og ulemper ved alle ting og der er ingen tvivl om, at hvis man er en rejselysten type, så er det bare helt vildt meget lettere at bo i eller omkring København, så man ikke behøver at bekymre sig om transporten til og fra lufthavnen.

Med de mange muligheder for offentlig trafik i form af f.eks. metroen der kører direkte til Kastrup Lufthavn, så er der ikke noget at sige til at der ses en stigning i antallet af de rejselystne københavnere der vil et smut til USA. Overvejer du selv at tage af sted, så kan du her få frisket op hvad der er af regler og krav til rejsende til USA, for det kan sagtens tænkes at skulle finpudses en smule efter den lange periode med lukkede grænser.

ESTA ansøgning er ikke et nyt krav, men et krav der har været til alle danske statsborgere siden tragiske situation med terrorangreb for godt 20 år siden. Det er USA’s måde at sikre lande i de forende stater mod nye angreb og i og med at Danmark er et visumfrit land i forhold til USA, ville der kunne lukkes meget kravl ind fra den danske side, hvis ikke der var nogen form for kontrol.

Det er ikke besværligt at ansøge om et ESTA og det er stort set noget som alle danske statsborgere kan få uden problemer. Du kan dog risikere at du er en af de få der ikke kan søge om et ESTA, fordi du lige kampolerer med et af de få punkter der udelukker muligheden for et ESTA. Det kan f.eks. være hvis du har været i et land som f.eks. Iran i perioden efter marts 2011. Hvis du har været udstationeret for Danmark, kan du i stedet søge om et visum.

Dit pas skal være gyldigt mindst til den forventede hjemrejse

Kravene til dig der ønsker at søge om et ESTA er listet på mange hjemmesider og kan du se at du ikke har problemer med at opfylde de krav der er fra USA’s side, så er det bare at gå videre til selve ansøgningen. I ansøgningen skal du oplyse flere personlige ting som f.eks. dit pasnummer.

Dit pasnummer er vigtigt, fordi det er her hvor dit ESTA bliver registeret. Kan du se at du skal have fornyet dit pas snart, så kan det være en god idé at få fornyet passet inden at du søger om dit ESTA.

Dit ESTA giver dig tilladelse til at opholde dig i USA som turist eller forretningsrejsende i op til 90 dage, men faktisk er dit ESTA gyldigt i op til 2 år medmindre dit pas selvfølgelig når at udløbe inden at de to år er gået. Hvis du ved at du vil vende tilbage igen indenfor de 2 års periode, så kan det også være en god idé at forny dit pas, selv hvis du kan se at der er endnu halvt år til et år tilbage før at passet udløber.

Rettidig betyder både i god tid og i sidste øjeblik, i forhold til gældende krav

Det kan tage lang tid at forny et pas hvis du vælger at rejse i en periode, hvor mange andre også ønsker at rejse. I ugerne op til skolernes ferie er der pres på de lokale borgerservice-kontorer som hjælper med bl.a. at forny pas. Det kan betyde en længere behandlingstid for dit pas og det er derfor en god idé at tjekke op på passet i god tid før selve rejsen til USA skal ske.

De gamle regler er de samme som før Covid-19 lukkede mange grænser ned, men der er kommet flere krav til siden netop pga. pandemien. Disse krav ændres hele tiden og det kan derfor være nødvendigt at undersøge i rigtig god tid, hvid du f.eks. ikke er vaccineret mod Covid-19 som USA kræver, men det er også vigtigt at undersøge de gældende krav en uge eller 2 op til afrejse, netop fordi de ændres hele tiden.

Del artikel