Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny aftale på plads: København skal have flere planter, pindsvin og vandløb

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Det hører til sjældenhederne, at man møder et pindsvin, når man færdes i København.

Men det kan måske ændre sig i fremtiden.

Syv partier på Københavns rådhus er nemlig blevet enige om en budgetaftale for 2024, hvor der er fokus på biodiversitet, og her er pindsvinene også nævnt.

Den nye aftale afsætter mere end 50 mio. kr. til at fremme biodiversiteten i kommunen, og en biodiversitetsstrategi, der er lavet i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, skal nu implementeres.


”Byen og naturen opfattes ofte som hinandens modsætninger, men det skal de ikke være i Danmarks hovedstad. Biodiversitet skal spille en helt central rolle i byens udvikling. Det besluttede vi tidligere i år med biodiversitetsstrategien. Nu sætter vi handling bag ordene og leverer på det, vi har lovet københavnerne. Det er jeg stolt af,” siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og fortsætter:

”Med budgettet er der aldrig før investeret så meget så eksplicit i indsatser, der kan give dyr som pindsvin, stenhumlen og den store flagspætte bedre vilkår i byen. Alle københavnere skal have god adgang til natur.”

Nye blå åndehuller

Budgetaftalen sætter også fokus på biodiversitet i forbindelse med byggeri og renoveringer.

Konkret betyder dette, at der gives penge til anlægsprojekter i form af eksempelvis til beplantning, der øger biodiversiteten.

Desuden vil københavnerne selv få mulighed for at søge midler til projekter fra kommunens biodiversitetspulje, og så skal de, der bor og færdes i byen, have bedre adgang til blå åndehuller.

Derfor undersøges mulighederne for, at nogle af de rørlagte vandløb, der i dag leverer vand til Søerne, kan åbnes og i fremtiden skabe nye muligheder for insekter og dyr og samtidig køle byen ned.

Der er yderligere afsat over 62 mio. kr. til andre initiativer, der gavner bynatur og arter.

Del artikel

Andre læser også