MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Først foreslog de det – så kom terrorangrebet: I dag stemmer de igen om Palæstinas Plads på Nørrebro

Af André Bentsen
Det er området her på Nørrebro, Teknik- og Miljøudvalget i dag stemmer om skal opkaldes efter Palæstina. Foto: Maise Molberg
Det er området her på Nørrebro, Teknik- og Miljøudvalget i dag stemmer om skal opkaldes efter Palæstina. Foto: Maise Molberg

Alting handler om timing – også politik og dåb.

I årevis har der været snak om, at hædre de mange københavnere med palæstinensiske rødder ved at opkalde en plads på samme måde, som vi ved Nørreport Station har Israels Plads.

Derfor foreslog venstrefløjen og radikale sidste år, at navngive en plads i København for Palæstinas Plads.

Da terrorangrebet mod Israel skete få dage senere, trak de imidlertid forslaget af bordet igen – for en stund.

17. juni kunne Teknik- og Miljøborgmester, Line Barfod (EL), der også er forperson for Vejnavnenævnet igen sende forslage til afstemning i det lille, men vigtige udvalg, hvor Enhedslisten har 2 ud af 4 pladser.

Her blev der givet formelt grønt lys til at sende beslutningen om at døbe det endnu unavngivne område, der ligger mellem Nørrebrogade, Esromgade og Hillerødgade på Nørrebro videre til Teknik- og Miljøudvalget.

“Vi har en stor gruppe københavnere, der enten kommer fra eller har rødder i Palæstina, og det er en vigtig gestus over for vores medborgere at opkalde en plads efter det land, de har rod i. På samme måde som vi har gjort det med alle mulige andre byer, landsdele og lande, som københavnere har rod i,” sagde Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i juni.

Politisk flertal for navngivning

Hun fik følgeskab af både SF og Alternativet.

“Veje og pladser opkaldt efter verdens lande er strøet ud over det Københavnske bykort, og i SF er vi glade for, at vi nu endelig tilføjer Palæstinas Plads til dem. Der er så mange københavnere, som enten selv har palæstinensisk baggrund, eller som har involveret sig i arbejdet for palæstinensernes rettigheder, som vil få glæde af det,” siger Astrid Aller (SF).

“Det er en rigtig svær tid for alle med palæstinensisk baggrund, men måske kan det blive lidt lettere, hvis man føler sig set og anerkendt af den by, man bor i,” tilføjer Troels Chr. Jakobsen (Å).

Mandag eftermiddag er det derfor blevet Teknik- og Miljøudvalgets tur til at stemme om forslaget, men selv hvis det bliver et ja her, vil Det Konservative Folketparti bruge deres ret til, at også Borgerrepræsentationen skal stemme, før kommunen kan gå videre med processen.

For det er både utidigt og smagsløst, mener konservatives Niels Peder Ravn:

“Kommunalvalget nærmer sig, og det betyder, at venstrefløjen ikke føler sig for fine til at tale til laveste fællesnævner. Det er ikke en gang et år siden, at Hamas-terrorister voldtog, brændte, mishandlede og dræbte 1.200 sagesløse civile i Israel. Den bedrift mener Enhedslisten, SF og Det Radikale Venstre nu skal hædres med en plads. Det er både utidigt, smagløst og beskæmmende,” siger han til MigogKbh.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien