MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Først var det The Minds of 99: Nu afslører københavnsk festival 14 nye navne

Af André Bentsen
Laura4evigt er en af de kunstnere, der optræder til Uhørt. Foto: Presse
Laura4evigt er en af de kunstnere, der optræder til Uhørt. Foto: Presse

 14 nye navne er klar til årets Uhørt.

Festivalen, der har tradition for at fange musikerne lige inden de brager igennem lydmuren.

Tidligere acts tæller alt fra The Minds of 99 til Blæst og Guldimund, Aysay, Lucky Lo, Ussel, Baby in Vain og August Høyen

Det kan godt være, det først er til august, den 12. udgave af UHØRT Festival løber af stablen, men festivalen løfter allerede nu sløret for 14 af de artister, man kan se frem til at opleve – måske for allerførste gang. 

MigogKbh giver dig her en kort gennemgang af dem, så du måske kan smuglytte lidt på forhånd og være rigtig klar foran scenerne i København.

Og bare rolig!

Genrefeltet er bredt og dækker over alt fra elektronisk pop og R&B til hiphop, dreampop metal.  

Amalie Coppa

Med smukke vokaler fyldt med passion og følelse, samt en rå energi og frihed, skaber Amalie Coppa musik, der tager os tilbage til de gyldne æraer af musikhistorien, men samtidig får os til at føle os hjemme. Med en rebelsk ånd og et ønske om at være en ”kvindelig Mick Jagger”, er Amalie Coppa en stærk og karismatisk kunstner, som er klar til at erobre musikverdenen med sin unikke sound.

Bonjour Papa

Bonjour Papa er blandt de nyeste skud på stammen i det danske EDM-landskab (Electronic Dance Music). De står bl.a. bag singlen “Whistle Fever”, der i dag har flere hundrede tusinde streams på Spotify alene. Med inspiration i alt fra Skrillex til Matador er der ingen grænser for, hvad der kan inddrages og bearbejdes i Bonjour Papas univers. Carmie
Inspireret af stærke kvindelige rollemodeller som Jorja Smith og Lianne La Havas, har Carmie skabt sit eget unikke udtryk. EP’en “Lost In May,” afspejler tydeligt Carmies kærlighed til både gamle soul-traditioner og moderne R&B-vibes. 

Enilora

Med en luftig og nærværende vokal drager Enilora dig ind i sine eklektiske popsange. Håndspillet alt.pop, spoken word og ambient electronica er kernen i Enilora-universet, der formår at tale til danseskoene såvel som hjertet. Melankolsk electronica transformeres til sårbare, intime ballader, der i sin helhed skaber et dynamisk og grænsebrydende live show, som kræver din fulde opmærksomhed.


Full Cry

Full Cry er en dansk/engelsk musikduo – bestående af Celine Højbjerg og Ben Webster – der bevæger sig i genrespændet mellem alternativ indiepop og neo-soul. Med Celines baggrund i jazz og soul og Bens baggrund i den britiske psych/rockscene, har de fundet sammen om et smukt ståsted derimellem, hvor der både er plads til lo-fi guitar og jazztrompet. Kendetegnet for Full Crys musik er deres vokalharmonier, som på en ofte hviskende måde, flyder sammen til én fælles stemme.

FØNS

FØNS’ musik befinder sig i et krydsfelt mellem hiphop og R&B, mens teksterne kredser om livet som ung og alle de bumpene på vejen. For ham er det okay at blotte sine følelser. FØNS er ikke bange for at vise virkeligheden så upoleret, sårbar og rå, som den er. Universet er fængende og atmosfærisk, og han formår at inddrage lytteren i sine virkelighedsnære og relaterbare tekster ved at sætte ord på livet og – i særdeleshed, ungdommens mange facetter – i en fornem blanding af sprøde rap-bars og harmoniske omkvæd.

Laura4evigt

Laura4evigt er lyden af mørke klubber i 00’erne og moderne, elektronisk pop. 24-årige Laura Kjelgaard laver elektronisk popmusik fra sit allerinderste og skaber et univers, der både er grænsesøgende og mærkeligt og samtidig poppet og ømt. Hendes inspirationskilder rangerer fra FKA Twigs til eurodance-ikonet Cascada, men fælles for hendes sange er, at de er skarpe, og de sitrer af energi og følsomhed.

Lea Eyðbjørg

Efter at have varmet op for August Høyen, Dahlin, iomfro og VILMA på kryds og tværs af landet – samt spillet en storslået koncert på SPOT Festival – har dansk-færøske Lea Eyðbjørg allerede tiltrukket sig positiv opmærksomhed. Med en fængslende stærk debut-EP ’kærlighedsdigte til de uhjælpelige’, som udkom d. 17. maj, har Lea i høj grad bevist, at hun er en sangskriver, som er værd at holde øje med.

Lextraneus

Metalband Lextraneus består af tre unge, ambitiøse gutter, der med debutalbummet beviste rå talent og musikalske færdigheder – og ikke mindst evnen til at skabe hårdtslående riffs og buldrende trommebeats, der sætter gang i publikum. Med inspirationer, der spænder fra klassiske metalikoner som Metallica og Pantera til mere progressive metalbands som TOOL og Avenged Sevenfold, har Lextraneus udviklet en lyd, der både er genkendelig og frisk.


Nanna Bottos

Elektroniske guitarfigurer, sprøde akustiske akkordflader og legesyge trommer bærer Nanna Bottos’ fortællende stemme og understøtter på fineste vis melodierne, som kan mærkes er skrevet ved klaveret eller guitaren. Det er sange, du får lyst til at køre ud i solnedgangen til, og som leder tankerne hen på kunstnere som Kacey Musgraves, Sascha Sloan og Phoebe Bridgers.  

Olivia Aia

Dansksproget R&B med et hint af sydlandske rytmer og varme himmelstrøg danner rammerne for Olivia Aias unikke lydbillede. Tekstuniverset er en let, poetisk vinkel på moderne datingkultur og kærlighedens mange facetter. Med plads til både dans, romantik og melankoli byder Olivia Aia på en nærværende vokaloplevelse, hvor hun med sin kompromisløse stemme fører dansk R&B mod nye destinationer.

The Doves

Med et nik til de store nye britiske bands som Royal Blood og Nothing But Thieves, træder THE DOVES solidt ind på musikscenen med deres helt egen tunge og dynamiske lyd. Bandet er forenet af en fælles ambition om at skabe medrivende og ørehængende rock, som kan give den unge generation såvel som de garvede rockere en ordentlig mavepuster.

Wildr

Den nye københavnske kvintet WILDR er en jagt på livets vitalitet gennem ømhed, højt tempo og en rå desperation. Bandet trækker inspiration fra en bred vifte af genrer – lige fra hardcore til dreampop – og deres manifest er en følelsesladet og energifyldt lovestorm. Det er budskabet om, at kærligheden kan findes midt i moshpits.willum

OM UHØRT FESTIVAL 

UHØRT Festival er kendt for at præsentere landets allernyeste navne, inden de havner på alles læber. Tidligere acts tæller bl.a. The Minds of 99, Blæst, Pil, Kalaset, BAEST, Guldimund, Aysay, Lucky Lo, Ussel, Baby in Vain og August Høyen. For det musiknysgerrige publikum er det således en enestående mulighed for at opdage morgendagens stjerner på den danske musikscene og finde ny musik til playlisten. Programmet er udvalgt af et lytteudvalg bestående af bookere, pladeselskabs-repræsentanter, musikere, radioværter, musikjournalister m.fl. Dette skaber synergi for dansk musikliv, hvor artister og branche kan stifte bekendtskab med hinanden – både før, under og efter UHØRT Festival.

En billet til alle tre dage koster 395 kr., og en endagsbillet koster 195 kr. 

Billetlink
bit.ly/uhoert2024

Del artikel

Andre læser også