Første i København: Ny yndlingsbar har avocado i ALT
Kan man komme avocado i ALT?
Sagtens.
Og det gør de vitterlig på Avobaren, som åbner fredag 10. januar på Falkoner Allé 38.
Rå, blendet, stegt, most og som guacamole – på alle tænkelige måder er den grønne tropiske frugt med på menukortet.
Og den gør det altså godt, den lille grønne.
Læs også: Guide: Her er de bedste vegetarrestauranter i København
Fløjsblød creme
Menuen er i hvert fald en ægte tour-de-force udi absurd lækre sammensætninger.
Og her er masser af muligheder for både veganere, vegetarer og kødspisere.
F.eks. en kokos- eller spirulinabowl med en næsten flødeskumscremet og fløjlsblød spinat/kiwi/banan/ananasskum.
Der er fire fremragende desserter – blandt andet karamelliseret ananas med hjemmelavet avocado/kokos-is, saltkaramel og ananasskum.
Samt en avocado-ispind og en twistet udgave af bananasplitten.
Læs også: Overblik: Her er året 20 største og vigtigste restaurantåbninger i København 2019
Alt lyder awesome
Idémand bag er Pernille Schoubo, der selv altid har været kæmpefan af avocadoen, samt partner-in-crime og køkkenchef, Rose Engmark.
Rose og Pernille tryller geidgne gastronomiske genistreger ud af køkkenet og af kortets 18 forskellige større retter, er der ikke én, MigOgKbh ikke skal prøve i fremtiden.
Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København
Mmmmmm…. avocado
Her er f.eks. Egg Benedict på brioche med kalkunbacon og avocado-hollandaise eller toasted croissant med kylling, cheddar og spicy guacamole til at starte dagen på.
Her er også forskellige serveringer med trøffel hønsesalat – spicy tun – burrata og halloumi.
Én stor omgang løbende mundvand.
Drikkevarer byder på forskellige former for kaffe, the, kakao og latte med matcha, gurkemeje, rødbede eller blåbær.
Plus et par smoothies og virgin cocktails – blandt andet avocado margarita.
Læs også: Nørrebro har fået 100 procent vegansk pizzeria
Super-smagende food
“Næsten alle vores ingredienser er det, som nogle kalder superfoods, men det er egentlig ikke derfor, vi har valgt dem,” fortæller Rose.
“Vi har udelukkende haft fokus på velsmag og konsistenssammensætninger. Det skal først og fremmest smage godt – at det så er i den sunde ende af skalaen er så bare et plus.”
Vi kan jo så kalde Avobarens koncept for super-smagende food.
Læs også: Bæredygtigt og lækkert koncept: Rooty forkæler med velsmagende salater
Rustik regnskovsindretning
Lokalerne er elegant indrettet med høj siddekomfort i de bløde stole, rustikke borde af kabeltromler, et par hængende kurvestole og så et ægte jungleloft med hængende planter og kurvelamper.
Lyst, lækkert og behageligt.
Avobaren har også et stilet mødelokale, hvor man er velkommen til at holde sine møder eller arbejde, hvis man er nomade-ansat.
Læs også: Alle cocktails koster 85 kr.: Madklubben åbner ny cocktailbar på Vesterbro
Vand på møllen
“Vi har så vidt muligt forsøgt at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af Avobaren,” forklarer Pernille.
“Mange har nok læst i medierne, at avocadoer fik lidt dårlig presse pga. vandforbruget. Og det er også noget, vi har tænkt meget over og undersøgt. Vi bruger ikke sydamerikanske avocadoer, men har valgt de producenter, der kan levere så bæredygtigt som muligt.”
“Vi har også valgt avocadoer fra lande, hvor vandforbruget ikke belaster og går ud over lokalbefolkningen.”
Man kan læse en god artikel med lektor ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab ved Københavns Universitet lige her, hvis man vil have lidt flere nuancer på den historie.
Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga
Flere avocadobarer, tak
Avobaren ligner og smager som et koncept, som vi forhåbentlig kommer til at se meget mere til i København.
Hver et brokvarter burde i hvert fald have muligheden for at hænge ud i avobaren og nyde de mange forskellige slags avocadoer.
Mmmmm, avocado…
Læs også: Sindssygt gys: Kom i Escape Room med pigen fra The Ring
Hvad: Avobaren
Hvor: Falkoner Allé 38
Hvornår: Åbner fredag 10. januar.
Hvordan: Læs mere lige her
Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.
Konkurrence
Vind en valgfri frokost for 2 personer.
Like opslaget på MigOgKbhs Facebook-side publiceret tirsdag d. 7. januar kl. 19.20
Skriv hvem du vil dele en frokost med
Vinder trækkes på søndag d. 12. januar