ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forældrekøb i København? Sådan!

Af Annoncør

Boligpriserne i København er høje, og det ser ud til, at de bliver ved med at stige lidt endnu. Derfor har det været populært at købe lejligheder til sine børn i storbyen. Det er både en god investering for forældrene, og det er en god måde at hjælpe sit barn trygt i gang med tilværelsen. 

Det er dog lidt mere besværligt at købe en forældrekøbslejlighed, derfor er det med at have tungen lige i munden, når kontrakterne skrives, og handles gennemføres. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Knudsgaard Advokater

Få advokatbistand

Det første råd er at finde en boligadvokat i København, der kan hjælpe med alt det tekniske og juridiske. Advokatfirmaet Knudsgaard har stor erfaring med køb og salg af fast ejendom, ligesom de har bred erfaring indenfor lige præcis forældrekøb. Der er nemlig nogle ting, der kan være en juridisk udfordring med et forældrekøb. Det er ikke bare en almindelig salgsaftale. Der er andre forhold på spil som SKAT, lejeloven og så videre. Det er rart at have en advokat på sidelinjen, så købet foregår korrekt.

lav en lejekontrakt

Selvom du udlejer lejligheden til dit barn, så anbefales det på det kraftigste, at I udarbejder en lejekontrakt. Det er godt med rene linje, så I undgår konflikter i fremtiden. 

Rent juridisk vil dit barn, der lejer en lejlighed af dig, gå under lejeloven. Lejekontrakten skal derfor leve op til de rammer og betingelser, der er for udlejning af bolig. Det er ikke kun vigtigt at have en lejekontrakt, fordi det er godt med rammer – specielt når det handler om aftaler i familien, men SKAT kræver også dokumentation for lejeindtægten. Dit barn har også ret til at søge boligsikring, men det er udelukkende muligt, hvis der foreligger en officiel lejekontrakt. 

Fastsæt lejen

Du kan ikke selv vælge lejen, som dit barn skal betale. Selvom det virker lidt skørt. Det kan faktisk være vanskeligt at fastsætte lejen. Den skal ligge nogenlunde på markedsleje. De fleste forældre forsøger at leje lejligheden ud så billigt som muligt. De vil gerne hjælpe deres børn, men det er også fordi, de bliver beskattet af lejen. Man kan dog ikke helt selv vælge lejen, hvis SKAT vurderer, at lejen er for lav, så skal dit barn betale gaveafgift. Derfor skal man forsøge at finde et leje, der minder om tilsvarende boliger i nærheden

Del artikel

Andre læser også