ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Godt gået: Formel B nomineret til fornem pris

Af Rasmus Palsgård
Foto: Formel B facebookside
Foto: Formel B facebookside

Formel B nomineret med smuk osteret.

Det går godt for folkene på Restaurant Formel B. Tidligere har vi fortalt, at restauranten er nomineret i Årets ret med fisk & skaldyr, men det er ikke det eneste. Restauranten er ligeledes nomineret i Årets ret med økologisk ost med en servering, hvor der både indgår ko- og gedemælksoste i forskellige afskygninger.

Der er god stemning på den ydre del af Vesterbrogade på grænsen mellem Vesterbro og Frederiksberg, hvor restauranten Formel B ligger. I hele 18 år har restauranten haft en michelinstjerne, og at Formel B hører til blandt de dygtigste restauranter i landet, afspejler sig også i Årets ret med … -regi, hvor restauranten både er nomineret i Årets ret med fisk & skaldyr og Årets ret med økologisk ost, som det skal handle om i denne artikel.

”Det er stort at være nomineret i hele to kategorier. Det er vi meget stolte af,” siger Formel B’s køkkenchef, Michael Nørtoft.

Foto: Rasmus Palsgård

Han og resten af Formel B er nomineret til Årets ret med økologisk ost med en ret, der indeholder to forskellige oste. Hovedserveringen, om man vil, består af Tilia Mundo, en fast gedeost med askebeklædt skorpe fra Tebstrup Mejeri, og den lagrede komælksost Maestro Gudenå Guld fra Them Andelsmejeri. Begge oste er stukket ud i små oblater. Det samme er sprød nashipære, efterårstrøfler og små kiks lavet af pære og trøffel. Derudover finder man olivenolie og slutteligt små sesamknækbrød serveret separat. Inden hovedserveringen indleder man med en lille choux au craquelin – vandbakkelse med en sprød mørdejsskorpe på toppen – fyldt med en creme lavet af de to oste og trøffel.

”Tilia Mundo bidrager med en lækker fedme, mens Gudenå Guld har en delikat salthed og sprøde proteinkrystaller. Honningen sikrer både sødme og friskhed, og tanken med olivenolien er at binde samtlige elementer sammen,” fortæller Michael Nørtoft.

Sjovt at lave osteretter

Traditionelt er osten blevet serveret i små stykker med diverse former for tilbehør og brød til, men inden for de senere år er det blevet mere og mere udbredt at lave egentlige retter, hvor ost spiller hovedrollen. Det er en tendens, Michael Nørtoft billiger.

”Det giver mig muligheden for i højere grad at præge osteserveringen i en bestemt retning. På den måde bliver osten også en mere integreret del af en menu, hvor du kan tilpasse den de øvrige retter, der skal serveres. Det åbner op for kreativiteten, og det kan jeg rigtig godt lide,” siger Michael Nørtoft.

Økologi i fokus

Som titlen på konkurrencen tydeligt indikerer, er det udelukkende økologisk dansk ost, der må bringes i spil i Årets ret med økologisk ost. Det er et tema, som passer rigtig godt ind i filosofien på Formel B.

”Vi går meget ind for økologi og bæredygtighed på Formel B. Vi får så mange råvarer som muligt fra små leverandører og producerer i og omkring København. Det sikrer både, at transporten bliver begrænset, og at råvarerne er så friske som overhovedet muligt,” siger Michael Nørtoft.

Vi ønsker Formel B held og lykke i Årets ret med økologisk ost.

Læs mere om Formel B her:

Læs mere om Årets ret med økologisk 2022 her

Om Årets ret med økologisk ost 2022

I Årets ret med økologisk ost 2022 har et panel bestående af nogle af landets dygtigste kokke og madanmeldere udvalgt de tre mest interessante retter blandt de indstillede retter med økologisk dansk ost. Konkurrencen er den seneste tilføjelse til Landbrug & Fødevarers to andre priser Årets ret med fisk & skaldyr og Årets ret med gris. Særligt for alle tre konkurrencer er, at dommerne besøger hver enkelt nomineret restaurant for at opleve retten dér, hvor den hører til, så man kan få hele stemningen og oplevelsen med. Vinderen afsløres d. 28.11.2022 i forbindelse med lanceringen af dette års udgave af White Guide.  

Del artikel