Fra chokoladefestival til kaffefestival: Her er din weekend i København

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Charisse Kenion / Unsplash.com
Foto: Charisse Kenion / Unsplash.com

Denne weekend byder på alt godt til ganen, flere muligheder for at gøre et godt køb og så en særdeles god aften i vente for dem, der altid er fast inventar på dansegulvet.


Foto PR

Ckokoladefestival i TAP1

Der er udsøgte choko-lækkerier i sigte.

Alt fra chokoladeovertrukne flødeboller, cremet ganache og ikke mindst chokolade med nye og udfordrende smage vil i år pryde Chokoladefestival 2020.

TAP1 på Amager vil blive fyldt til kanten med kvalitetschokolade,  40 forskellige udstillere, smagninger, foredrag og workshops.

I demokøkkenet vil fagkyndige demonstrere de nyeste trends og give tips, så du kan gøre dem kunsten efter derhjemme, og til choko-workshops kan du selv få fingrene i forskellige former for chokolade og afprøve teknikker.

Hvad: Chokoladefestival 2020
Hvor: TAP1 på Raffinaderivej 10
Hvornår: Lørdag d. 29. februar og søndag d. 1. marts 2020 kl. 10-17 begge dage.
Hvor meget: Voksenbillet 140,- og børnebillet (6-11 år) 90,-
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også Så er plakaten fuldendt: Roskilde Festival afslører megastjerne blandt de sidste navne


Foto PR

Frederik Bagger Lagersalg

Kig forbi når danske Frederik Bagger åbner dørene for salg af deres 2. sortering, varer i beskadiget emballage, fotoudlån, vareprøver og deres udgåede varer – spar op til 60%.

Frederik Bagger sælger smukke glas i alle former, her finder du whiskyglas, vinglas, champagneglas, farvet glas, karafler, smukke lysestager i glas, og porcelæn.

Måske der lige er de glas som du går og drømmer om for at fuldende samlingen i dit vitrineskab?

Hvad: Frederik Bagger Lagersalg
Hvor: Grønnegade 36, 1107 København K
Hvornår: Fredag d. 28/2 kl. 9-19


Foto PR

Dans til gamle danske vinyler på Hotel Cecils natklub

Hotel Cecil i Indre By fyrer på lørdag op under en særlig aften.

De har givet fire af Københavns bedste DJs (Christian d’Or, All Smiles, Ras Money (aka Raske Penge) og Storm) en udfordring:

Grav dybt i pladesamlingen efter guld – gamle, støvede juveler fra alle dele af dansk musikhistorie – og del jeres bedste vinyler med gæsterne på dansegulvet.

Det bliver nørdet med plads til både klassikere, glemte evergreens og ukendte numre, med den røde tråd at man kan danse til dem.

Hvad: Dans til gamle danske vinyler på Hotel Cecils natklub
Hvor: Hotel Cecil, Niels Hemmingsens Gade 10, 1153 København K
Hvornår: Lørdag d. 29/2
Hvor meget: Fri entré inden midnat. Aldersgrænse 23+

Læs også Ny heldagsrestaurant på Amager vil dyrke lokalsamfundet


Foto PR

Designer Forum i Bella Centeret

I weekenden går det igen løs i Bella Centeret, hvor Designer Forum åbner dørene for omkring 100 udstillere som repræsenterer over 400 brands.

Designer Forum er en halvårlig designer outlet messe, hvor du har mulighed for at spare helt op til 80% på skønne brands til både kvinder, mænd og børn.

På Designer Forum finder du alt fra tøj, sko og accessoires til vilde udsalgspriser til både mænd, kvinder og børn.

Mød blandt andet Samsøe & Samsøe, Second Female, Just Female. NA-KD, NN07, Neo Noir, Bjørn Borg, Meotine, Adax, Dyrberg Kern, Arkk Copenhagen, Becksöndergaard, ENVII, Vernon Sports, Just Junkies, Bertoni, Rollingerne, Petit Nord og Sengekompagniet.

Derudover tilbyder Designer Forum også et mindre område til boligindretning.

Hvad: Designer Forum
Hvor: Bella Centeret, Center Boulevard 5, 2300 København S
Hvornår: lørdag d. 29/2 og søndag 1/3 (lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 10-16)
Hvor meget: Billetter fra 60 kr. (købes her eller i døren)


Mmmm øl. PR Foto

Copenhagen Beer Festival 2020

Kom med til boblende øl-festival i Valbyhallen, når 35 bryggerier fra blandt andet Frankrig , Tyskland, England, Holland. byder indenfor.

Som navnet næsten antyder, er her selvfølgelig tale om en ølfestival, og her kan man købe og nyde nye og spændende øl, samt opleve trends inden for det endeløse øl-univers.

Ud over skummende meget øl er her selvfølgelig også mad – Hungry Dane serverer burgere, El Jefe tager sig af den latinamerikanske mad.

Hvad: Copenhagen Beer Festival 2020
Hvor: Valby Hallen, Julius Andersens Vej 3
Hvornår: Lørdag 29. februar kl. 12.00-20.00
Hvor meget: 100 kr.
Hvordan: Læs mere her 


Foto PR

Boltens Food Court byder foråret velkommen

Kig forbi Boltens Food Court når de sætter stemningen for en god weekend og byder på gratis kaffe og kanelsnegle til de 100 første gæster fra kl. 11.

Feststemningen fortsætter igen kl. 16.00 hvor en DJ spiller op til lækker loungestemning, og der serveres gratis øl og sodavand til de første 1000 gæster.

Festlighederne stopper ikke her, da Aperol drinks bliver langet over disken til 50 kr. mellem kl. 18.00-19.00 og fra kl. 20.00-21.00 er der Gin & Tonic’s til 50 kr.

Alt sammen kan nydes indenfor i madmarkedet eller ude under varmelamperne i den skønne baggård.

Hvad: Boltens Food Court byder foråret velkommen event
Hvor: Boltens Gård, Gothersgade 8
Hvornår: Fredag den 28. februar kl. 11.00
Hvordan: Læs mere lige her


Mmmmm kaffe. PR Foto

3-dages kaffefestival med 3xDM

Københavns største kaffefestival åbner i weekenden.

Hvis man er ægte kaffe-kendere eller bare aficionado, skal man gå efter den liflige friskkværnede kaffeduft til Danish Coffee Festival 2020 i Valby fredag 28. februar – søndag 1. marts.

Her kan man for en billet til 78 kr. få himmelske smagsprøver på alverdens kaffe, serveret af en række af kaffebranchens største personligheder.

I løbet af Danish Coffee Festival bliver der afholdt Danmarksmesterskab i tre discipliner: ”cupping”, ”barista”, og ”brewers cup”, og blandt deltagerne er flere tidligere Danmarks- og verdensmestre.

Hvad: Danish Coffee Festival 2020
Hvor: Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, Valby
Hvornår:  Fredag 28. februar kl. 10-21, lørdag 29. februar kl. 10-22, søndag 1. marts kl. 10-19
Hvor meget: 78 kr.
Hvordan: Læs mere, se program og find billetter lige her


Foto PR

Trendsales Special Edition Market

Kig forbi Store Kannikestræde på søndag, når Trendsales afholder endnu et af deres populære loppemarkeder.

Denne gang har de inviteret 25 udvalgte inden for modebranchen og influencer verdenen til at sælge ud af deres ekstravagante og unikke garderober.

Så er du på ude efter et trendy og unikt køb, så er der altså gode muligheder her.

Hvad: Trendsales loppemarked
Hvor: Store Kannikestræde 19, 1169 København K
Hvornår: Søndag d. 1/3 kl. 10-15
Hvor meget: Entré 30 kr. online og 35 kr. i døren (gratis for TrendsalesClub-medlemmer)
Hvordan: Læs mere og kig entrébillet lige her


Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram