MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fra fisk til kulturmagnet: Ikonisk bygning genopstår som nyt trækplaster

Af Redaktionen
Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Visualisering: Vilhelm Lauritzen Arkitekter

Det er snart otte år siden, at den sidste fisk plaskede i den ikoniske Danmarks Akvarium bygning i Hovedstaden.

I 2012 rykkede man nemlig det hele ud til Den Blå Planet på Amager, og siden har bygningen i Charlottenlund levet en trist skæbne.

Men nu genopstår den kendte bygning om små to år som et multikulturhus med blandt andet fitness, gastronomi, musik og kunst.

Det sker, når den redesignede bygning i Charlottenlund står klar i 2021.

Bygningerne skal igen emme af liv, da myndighederne netop har udstedt byggetilladelse, der skal transformere akvariet til et nyt 4.300 kvm stort, offentligt multikulturhus.

Strandhotel ændres til kulturhus

I 2014 blev den bevaringsværdige ejendom købt af udviklingsfirmaet NPV, der oprindeligt havde planer om et strandhotel, men som nu er blevet enige med Gentofte Kommune og Slots- og Kulturstyrelsen om, at arkitekt Gjerløv-Knudsens funkis-bygning fra 1939 skal blive til et kulturhus.

“Vi glæder os i den grad over, at der nu er grønt lys til transformationen, og at det er lykkes at fastholde det gamle akvarium som en kulturbærende bygning. Vi har fra starten haft en vision om, at det smukke hus skulle have nyt liv som et samlingspunkt, der kan skabe værdi i lokalområdet,” siger adm. direktør Jens Schaumann, NPV, i en pressemeddelelse.

Restauranter, kunst og koncerter

I flere år har NPV i samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter arbejdet på transformationen, der skal give de historiske rammer på den fredede grund nyt liv.

Hvor der tidligere var cafeteria og museumsbutik, bliver der nu to restauranter med skovudsigt og et kulturområde med mulighed for kunstudstillinger og koncerter, ligesom der kommer lydstudier til kreative unge.

“Det nye hus får en spændende dynamik mellem fitness, gastronomi, musik og kunst.

Alle de aktiviteter ligger godt i tråd med, at bygningen også tidligere fungerede som et åbent og folkeligt sted,” siger Torsten Stephensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter og designansvarlig på projektet.

Den nye bygning forventes efter planen at åbne i slutningen af 2021.

Del artikel