Fra menighedshus til vild liebhaverbolig: Helt unik Østerbro-lejlighed er til salg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn
Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Når man står på Nyborggade i den populære københavnske bydel Østerbro og kigger op på nummer 4A, ligner det mest af alt – med de sirlige buer i mursten og korset på toppen – det det var engang; et menighedshus.

Det er kun de specialbyggede glaskarnapper i facaden, der antyder, at historien er en helt anden indvendigt, hvor bygningen gemmer på en af Hovedstadens mest unikke lejligheder til salg lige nu.

En liebhaverlejlighed i New Yorker-stil, der spreder sig over mere end 340 kvadratmeter og med en loftshøjde på knap fire meter nogle steder.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Menighedshus Bethania er fra 1903

Det gamle menighedshus Bethania er fra 1903 og blev købt af en arkitekt tilbage i 2014 . I  dag er det omdannet til boliger, og lige nu kan du altså blive ejer af én af dem.

“Det er en bevaringsværdig ejendom, så man har ikke kunnet gøre så meget ved udseendet udenpå, men indeni er der blevet skabt et moderne hjem fra bunden med gennemførte løsninger i de bedste materialer, men stadig med mange af de originale træk bevaret,” siger ejendomsmægler Michael Bjørn Nielsen, der har lejligheden til salg, til Boliga.dk.

Der er to lejligheder i ejendommen, hvor den største har syv værelser, der fordeler sig på to etager og en hems.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Nye tider på ejerlejlighedsmarkedet?

Hvis du drømmer om at overtage den ombyggede lejlighed i menighedshuset, skal du finde 14.995.000 kroner, som er det, udbudsprisen ligger på.

Det svarer til en kvadratmeterpris på lige omkring 43.900 kroner, hvilket ligger lidt under gennemsnittet, hvis man ser på, hvad de andre ejerlejligheder bliver handlet til på Østerbro.

I årets første halve år blev ejerlejligheder i København Ø nemlig i gennemsnit solgt til lige over 44.600 pr. kvadratmeter, hvilket er et fald på tre procent i forhold til samme periode sidste år.

Det viser tal fra Boliga.dk.

Det afspejler de nye tider på ejerlejlighedsmarked i hovedstaden, hvor prisfesten, der har rullet i en årrække, har trukket håndbremsen. Det er dog ikke noget, der umiddelbart bekymrer ejendomsmægler Michael Bjørn Nielsen.

“Det er stadig et godt marked for ejerlejligheder i København, men det også et marked, hvor det er vigtigt at være realistisk, når man sætter en pris, hvis man gerne vil undgå at vente for lang tid på et salg,” siger han til Boliga.dk.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Nordhavn, som har Københavns højeste priser på ejerlejligheder, er også den bydel, der har oplevet det største fald i salgskvadratmeterpriserne på hele syv procent i forhold til sidste år.

I år har køberne således betalt 55.600 kroner pr. kvadratmeter i den nye bydel – eller hvad der svarer til, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter er gået for 4.448.000 kroner.

Du kan se alle detaljer på lejligheden her

Starter i juni: SAS genoptager en række ruter til Europa og USA

Skrevet af: Redaktionen

SAS genoptager mange flere flyvninger i juni fra Københavns Lufthavn.

Faktisk kommer de til at fordoble antallet af flyvninger, når de genetablerer en række ruter til destinationer i Europa og USA. Det skriver DR.

Hovedsageligt drejer det sig om ruter mellem de skandinaviske lande, men passagerer kan også se frem til igen at kunne rejse med SAS fra Københavns Lufthavn til destinationer som Amsterdam, Chicago og New York, meddeler selskabet ifølge DR.

SAS har som de fleste andre flyselskaber i verden været hårdt ramt af Corona-krisen, og man afskedigede eksempelvis 1700 medarbejdere for nylig.

Starter med europæiske destinationer

8. juni genoptager SAS flyvninger fra København til Amsterdam, Bergen og Stavanger. Der genoptages også flyvninger fra Stavanger til Aberdeen samt fra Stockholm til Helsinki og Turku i Finland.

Fra 10. juni kommer flyene mellem København og henholdsvis New York og Chicago i USA igen på vingerne.

Inden juni flyver SAS med 15 procent af sin normale kapacitet på grund af rejse-restriktioner som følge af udbruddet af coronavirus.

Når ruterne i juni alle sammen er genoptaget, har SAS fordoblet sin kapacitet. Dermed er 30 procent af kapaciteten på vingerne igen.

SAS har indført obligatorisk brug af mundbind for alle passagerer.

Klar til slik og popcorn: Nu genåbner flere store biografer i København

Skrevet af: Michael Qureshi

I mere end to måneder har Nordisk Film Biografer været lukket, men nu er de første 11 af kædens 23 biografer klar til at åbne igen.

På fredag den 29. maj slår Falkoner, Dagmar, Field’s, Lyngby og Tåstrup i Hovedstadsområdet samt Nordisk Film Biografer i Aarhus C, Odense, Aalborg Kennedy, Esbjerg, Herning og Kolding dørene op.

Torsdag den 4. juni genåbner yderligere mindst syv Nordisk Film Biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

Imperial, Palads og biograferne i Waves og Frederikssund åbner gradvist i den efterfølgende periode.

Det skriver Nordisk Film Biografer i en pressemeddelelse.

“Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen.

Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer,” siger Casper Bonavent, som er direktør i Nordisk Film Biografer Danmark.

Holder åbent på bestemte dage

Biograferne vil i første omgang holde åbent torsdag til søndag samt på helligdage.

Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyerne, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Gæsterne vil blive mødt af en vært i hver biograf, som vil byde velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælpe med at skabe en god oplevelse.

“Vi har fået gode og præcise retningslinjer fra myndighederne, men med 23 meget forskellige biografer er det selvfølgelig lidt af et puslespil at få det hele til at gå op.

Vi har nu lagt en åbningsplan, så gæsterne trygt kan komme i biografen og få en god oplevelse. Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit, og vores dygtige medarbejdere er klar til at hjælpe – og jeg lover, at det også vil være muligt at købe både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn til biografturen,” siger Casper Bonavent.

Når Nordisk Film Biografer åbner, lægges der ud med bl.a. at vise animationsfilmen ”Fremad”, den danske debutfilm ”Kød og Blod” med Sidse Babett Knudsen på rollelisten og ”Bombshell” med Charlize Theron.

Nordisk Film Biografer opfordrer til, at man køber sine billetter online på forhånd for at undgå kødannelse og ventetid i biografen.

Alt kan laves i bilen: Kom med til bil-yoga og bil-banko i denne uge

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Meyers
Foto Meyers

Drive-in bio har fået en ny storhedstid efter Corona. Det samme gælder for drive-in koncerter og -comedy.

Nyeste skud på stammen er drive-in bil-yoga og bil-banko, der starter allerede i morgen.

Læs også Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Bil-yoga

Yoga fra din bil har du måske ikke umiddelbart hørt om før.

Men det er ikke desto mindre dét, som sker i morgen kl. 17 på den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn.

Yogalærer Lasse Flintholm underviser en 45 minutter lang yoga-sekvens, som vi sammen laver siddende i vores biler.

Du vil slippe dagens stress, og især din nakke og skuldre vil være glade, når du ruller hjem ad igen. Timen slutter af med en kort meditation. Undervisningen foregår transiteret via din bilradio eller via Facebook.

Læs også Nyt navn offentliggjort: Phlake spiller til Drive-in Live i næste uge

Bil-banko

På fredag er der store præmier på højkant, når du kan køre bilen til Nordhavn efter fyraften for at spille med i Meyers’ bil-banko.

Så find dine fire hjul frem og fyld bilen med fine folk.

Præmierne er de helt store af slagsen, når de udlodder:

  • Den populære brunch for to på deres helt nyåbnede Restaurant SULT
  • En middag for to, som en af de allerførste, på den romantiske Fasangården i Frederiksberg Have
  • Frokost for to i glashusene under åben himmel ved Meyers Deli på Frederiksberg
  • 10 lune kanelsnurrer fra Meyers Bageri
  • Billetter til valgfri filmvisning i Cinemateket.

Der spilles på engangsplader så husk en tusch og en ordentligt omgang godt humør.

Hvad: Bil-yoga og bil-banko
Hvor: Den store parkeringsplads overfor Tunnelfabrikken i Nordhavn
Hvornår: Bil-yoga er onsdag d. 27. maj 2020 kl. 17 og bil-banko er fredag d. 29. maj 2020 kl. 17 (porten åbner kl. 16.30).
Hvor meget: Billetten til bil-yoga koster 75 kroner, der dækker 45 minutters yogaundervisning, et friskt grøntsagsshot og en aktiv kul-juice fra ‘Anna og Juicen’, som vi langer ind gennem bilruden. Bil-banko koster 175 kroner og her får du fem spil banko, fire frikadeller og en forfriskning.
Hvordan: Køb billet til bil-yoga her og billet til bil-banko her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram