Fra menighedshus til vild liebhaverbolig: Helt unik Østerbro-lejlighed er til salg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn
Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Når man står på Nyborggade i den populære københavnske bydel Østerbro og kigger op på nummer 4A, ligner det mest af alt – med de sirlige buer i mursten og korset på toppen – det det var engang; et menighedshus.

Det er kun de specialbyggede glaskarnapper i facaden, der antyder, at historien er en helt anden indvendigt, hvor bygningen gemmer på en af Hovedstadens mest unikke lejligheder til salg lige nu.

En liebhaverlejlighed i New Yorker-stil, der spreder sig over mere end 340 kvadratmeter og med en loftshøjde på knap fire meter nogle steder.

Det skriver boligsitet Boliga.dk.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Menighedshus Bethania er fra 1903

Det gamle menighedshus Bethania er fra 1903 og blev købt af en arkitekt tilbage i 2014 . I  dag er det omdannet til boliger, og lige nu kan du altså blive ejer af én af dem.

“Det er en bevaringsværdig ejendom, så man har ikke kunnet gøre så meget ved udseendet udenpå, men indeni er der blevet skabt et moderne hjem fra bunden med gennemførte løsninger i de bedste materialer, men stadig med mange af de originale træk bevaret,” siger ejendomsmægler Michael Bjørn Nielsen, der har lejligheden til salg, til Boliga.dk.

Der er to lejligheder i ejendommen, hvor den største har syv værelser, der fordeler sig på to etager og en hems.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Nye tider på ejerlejlighedsmarkedet?

Hvis du drømmer om at overtage den ombyggede lejlighed i menighedshuset, skal du finde 14.995.000 kroner, som er det, udbudsprisen ligger på.

Det svarer til en kvadratmeterpris på lige omkring 43.900 kroner, hvilket ligger lidt under gennemsnittet, hvis man ser på, hvad de andre ejerlejligheder bliver handlet til på Østerbro.

I årets første halve år blev ejerlejligheder i København Ø nemlig i gennemsnit solgt til lige over 44.600 pr. kvadratmeter, hvilket er et fald på tre procent i forhold til samme periode sidste år.

Det viser tal fra Boliga.dk.

Det afspejler de nye tider på ejerlejlighedsmarked i hovedstaden, hvor prisfesten, der har rullet i en årrække, har trukket håndbremsen. Det er dog ikke noget, der umiddelbart bekymrer ejendomsmægler Michael Bjørn Nielsen.

“Det er stadig et godt marked for ejerlejligheder i København, men det også et marked, hvor det er vigtigt at være realistisk, når man sætter en pris, hvis man gerne vil undgå at vente for lang tid på et salg,” siger han til Boliga.dk.

Foto: Ejendomsmægler Michael Bjørn

Nordhavn, som har Københavns højeste priser på ejerlejligheder, er også den bydel, der har oplevet det største fald i salgskvadratmeterpriserne på hele syv procent i forhold til sidste år.

I år har køberne således betalt 55.600 kroner pr. kvadratmeter i den nye bydel – eller hvad der svarer til, at en gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter er gået for 4.448.000 kroner.

Du kan se alle detaljer på lejligheden her

Lyser København op: Vær med når Hotel d’Angleterre tænder julelysene

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR
Nu tændes julelysene på Hotel D'Angleterres facade. Foto: PR

Dag for dag skinner og glimter København mere og mere i takt med, at julen nærmer sig.

Butiksvinduer og gader er blevet pyntet med hjerter, nisser og julelys, og hyggelige julemarkeder er poppet op rundt omkring i byen.

Gennem en årrække har det 5-stjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv stået for en af Københavns mest imponerende og overdådige juleudsmykninger, som julefans hvert år glæder sig til at kunne nyde synet af i ugerne op til juleaften.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Traditionen gentages selvfølgelig i år, og Hotel d’Angleterre er endnu en gang gået all-in på pynten og har købt juledekoration for et stort beløb til den hvide facade.

Luksushotellets juleudsmykning skifter hvert andet år, og efter to julesæsoner, hvor facaden har været forvandlet til en gigantisk julekalender med 24 låger, er det nu tid til noget nyt.

Der er derfor skruet ekstra højt op for spændingen, når den velklædte dørmand med høj hat trykker på knappen, der får hundredevis af lys til at skinne ud over Kongens Nytorv.

Livgarden leverer musikken

På fredag 22. november klokken 17 skal du stå klar foran Hotel d’Angleterre, hvis du vil overvære det hele særlige øjeblik, hvor udsmykningen afsløres, og massevis af jule-entusiastiske københavnere og turister udbryder “Nøøøjjj” og “Iiiiih” i kor.

Hotellets kreative dekoratører er som altid meget hemmelighedsfulde om temaet for udsmykningen, men på Facebook har de afsløret, at julepynten denne gang vil være en hyldest til den skandinaviske vinter.

Læs også: Ho ho ho: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Som altid er Den Kongelige Livgardes Musikkorps på plads foran hotellet, når der trykkes på knappen, og her spiller de julemusik for at sætte den helt rigtige stemning.

Begivenheden plejer at tiltrække mange mennesker, så det anbefales, at man kommer i god tid, hvis man vil have godt udsyn til juleudsmykningen.

Hvad: Hotel d’Angleterre tænder julelysene
Hvor: Kongens Nytorv 34, København K
Hvornår: Fredag 22. november 2019 kl. 17

Læs også: Julemænd, marked og kagebord i Korsbæk: Nu fyrer Bakken op for julehyggen

Åbningsfest i weekenden: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto
Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

I går kom det frem, at Kongens Nytorv ikke får en skøjtebane i år pga. manglende penge.

I dag kommer nyheden så om, at Broens Skøjtebane åbner op for vinter-idyl, når alle skøjte-glade københavnere og turister kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen.

Den bliver indviet lørdag 23. november på den Grønlandske Handels Plads på Christianshavn – et kort smut hen over Inderhavnsbroen.

Læs også: Guide: Her får du det bedste smørrebrød i København

Skøjtebane Broens Gadekøkken København PR Foto

Gratis skøjtebane

Alle besøgende kan gratis benytte skøjtebanen, og hvis man ikke kan finde de aflagte skøjter frem for gemmerne, så er der mulighed for at leje skøjter, skøjte-buddies og bob-skates til familiens mindste på pladsen.

Tag jer en velfortjent pause og tag et smut forbi Broens barer, der serverer alt lige fra varme drikke såsom gløgg, cremet irish coffee, varm kakao og varm saft.

Når sulten melder sig, kan man naturligvis få fyldt depoterne op, når madboderne disker op med masser af lækre street food retter til at styrke kroppen på.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Broens Skøjtebane
Hvor: Grønlandske Handels Plads på Christianshavn
Hvornår: Fra lørdag 23. november

Læs også: Guide: 10 restauranter med udsigt i København

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto: McDonalds
PR-foto: McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Læs også: Julemanden og Grød giver gratis risengrød to steder i København

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Læs også: Åbner på stribe nu: Her er de hyggelige julemarkeder i København

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i København er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Østerberg Ice Cream har tidligere lavet en risalamande-is, Paradis Is er også altid fremme i skoene med sjove nyheder.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.