Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

Frækt bud på årets ret: Frederiksberg-restaurant nomineret til anerkendt pris

Af Rasmus Palsgård

Fræk fedtmarmoreret grisenakke er Pollys bud på årets ret med gris

Restaurant Polly på Frederiksberg vil sine gæster det godt. Bestiller de den ret, som Polly er nomineret med til Årets ret med gris 2022, får de nemlig masser af gris på gaflen. Den er spansk og af sortfodsracen, og den kommer med rigelige mængder kantareller, majs og ribs i en cremet sauce. Her sætter Anders Poulsen nogle ord på det at være nomineret, og hvorfor han er særligt glad for, at netop Polly er den af hans restauranter, der modtager hæderen.

Hvis man ikke har hørt om Restaurant Polly på Gl. Kongevej på Frederiksberg, føles det som om, at man er den eneste i hele København, når man træder inden for på en helt almindelig mandag formiddag. Restauranten er så godt som fyldt med gæster, der nyder god kaffe og mæsker sig i alt fra croissanter til avocadomadder og eggs benedict. Polly er en del af Frank-gruppen, som foruden Polly tæller Restaurant Frank, Sol & Luna og Grimal, og d. 26. oktober udvides flokken med June på Frederiksberg.

Polly har åbent morgen, middag og aften, så i virkeligheden er der nærmest ikke nogen grund til at forlade etablissementet – man kan få det hele her.

Dommerpanelet i Årets ret med gris 2022 har så sandelig heller ingen planer om at forlade restauranten foreløbig, for Polly er blandt de nominerede i årets udgave af konkurrencen. Det er Anders Strier Poulsen, gastronomisk chef i Frank-gruppen, rigtig glad for og stolt af.

”For mig er det særligt fedt, at det lige netop er Polly, der er nomineret i Årets ret med gris. Polly er en restaurant, hvor vi har rigtig mange mennesker igennem hver dag. Vi serverer mad, der er helt nede på jorden. Det er et sted, man kan komme, uanset om det er en stille mandag eller en fredag, hvor den gerne må få lidt gas,” siger han og sætter lidt flere ord på, hvilken type mad man kan forvente, når man besøger Polly.

”Vi er gode til at lave mad, som alle kan forstå. Det er et klassisk køkken og klassiske smage. For os er det super vigtigt at følge sæsonerne. Eksempelvis har vi en, der plukker svampene til os. Vi vil have det bedste, og det bedste er bare altid det, der er mest friskt.”

Spansk luksusgris

Den ret, som Polly er nomineret med, er også til at forstå. På tallerkenen ligger en håndfuld flotte skiver af nakke fra den iberiske sortfodsgris, som primært lever af agern, og hvad den ellers støder på, når den bevæger sig rundt på de store arealer i Spanien, hvor den går frit rundt. Kødet har en tæt fedtmarmorering, og farven er rød, som var det et stykke okse. Ved siden af ligger en grillet babymajs – nichts weiter! Retten bliver – om man vil – samlet ved bordet, hvor kokkene generøst overøser det fedtmarmorede kød med en cremet sauce på hønsefond, sherry og majskolbebouillon spækket med kantareller, majskerner og ribs.

”Gris og røg passer bare rigtig godt sammen. Vi steger først kødet af og griller det færdigt på yakitori-grillen. Der er også brændt purløgsolie i saucen, som også giver en let røgnote til retten. Dette stykke gris udmærker sig virkelig ved sin kraftige fedtmarmorering og dybe smag af nødder. Det er eminent til at suge smag til sig. Det er en ret, som fremstår meget simpel, men der ligger en del arbejde bag,” fortæller Anders Strier Poulsen.

Må gerne være rosa

Han peger desuden på, at gæsterne i København generelt har accepteret, at gris gerne må serveres rosa.

”Danskerne – eller i hvert fald dem, der kommer hos os – har accepteret, at et stykke gris ikke skal være gennemstegt. Sådan var det ikke for ti år siden, og det er dejligt at mærke, at der sker en udvikling, for gris smager bare bedre, når det ikke er gennemstegt. Samtidig er folk også indforstået med, at det gris, vi arbejder med, har en høj bestanddel af fedt, og det er godt, for det er de udskæringer, der har allermest smag,” fortæller Anders Strier Poulsen.

Vi ønsker Polly held og lykke i Årets ret med gris 2022.

Læs mere om Polly her:

Læs mere om Årets ret med gris 2022 her

Om Årets ret med gris 2022

Årets ret med gris er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og er søster-konkurrence til Årets ret med fisk & skaldyr og Årets ret med økologisk ost. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke gris på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. I modsætning til en normal konkurrence, hvor de nominerede restauranter laver retterne på samme tid og sted på neutral grund, har dommerpanelet i Årets ret med gris besøgt restauranterne. Dermed har de kunnet servere deres ret i dens rette omgivelser. Vinderen af Årets ret med gris 2022 afsløres d. 28.11.2022 i forbindelse med dette års lancering af White Guide.

Del artikel

Andre læser også