Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Levende skuespillere og 12 rum med gys: Fredag åbner Danmarks største scaryhouse i Tivoli

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: PR
Foto: PR

Fra på fredag d. 18. juni klokken 17 kan gæster med hang til gys besøge det anmelderroste scaryhouse, Villa Vendetta, der har adresse i kælderen af H.C. Andersen Slottet.

Dermed åbner Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere på hele 800 m2 fordelt over 12 rum.

Det nye scaryhouse er blevet testet i stor stil før den store åbning, og det er vist ikke gået stille for sig.

Nu er det din tur!

Foto PR

Gys fordelt på 800 m2 og 12 rum

Der er tale om en tocifret millioninvestering, der altså nu har resulteret i Danmarks største permanente scaryhouse med skuespillere.

Gæsterne fra 12 år kan se frem til en 150 meter lang rejse gennem 12 forskellige rum fordelt på 800 uhyggelige kvadratmeter.

Udover at give gæster med hang til gys en oplevelse, er formålet at udnytte Tivolis areal endnu bedre, sådan at gæsterne spredes yderligere rundt i forlystelseshaven.
”Der er i de seneste uger blevet øvet og øvet så oplevelsen af gys sidder lige i skabet.

Der er testpersoner, som undervejs har været ved at besvime af skræk og mange andre, der har fået sig en på opleveren på den gysende måde.

Anmelderne har stået i kø og har skamrost oplevelsen – men en ting er anmeldere – en anden ting er gæsterne.

Det er nu Villa Vendetta skal stå sin prøve. Vi tror på og har gjort os ekstremt umage,” fortæller Tivolis pressechef, Torben Plank.
Historien går på, at der i mange år har boet en familie i H.C. Andersen Slottets kælder, som efter mange års arbejde i Tivoli er blevet glemt.

Ingen ved rigtig, hvem de er, men en ting er sikkert, og det er, at årtiers glemsel har gjort dem grumme, bitre og har forvandlet dem til galninge, som alle bør holde sig langt fra.

Noget som gæsterne snart vil erfare, når de i en futtogsformation går gennem familiens hus, sådan at chok og forskrækkelser flyder fra krop til krop og ingen slipper for at mærke gyset.

Turen går først igennem den hjemsøgte herskabsvilla, og har gæsterne modet til at gå planken ud, ender de i en skummel kælder, hvis hemmeligheder ikke røbes her.

Der er tale om en rejse tilbage i tiden med referencer til i dag og til Tivolis ikoniske karakterer.

Der er overraskelser i form af lyde, skuespillere, dunkle gange og korridorer, som gæsterne møder på deres vej.

Foto PR

For-sjov-frygt træner os til mødet med det ægte mareridt

Horror og gys har altid været noget, som mennesket har opsøgt, og i løbet af de seneste år er gyserfilm og horror-oplevelser på egen krop blevet stadig mere populære.

Men hvordan kan det være, at mennesker med vilje opsøger ting, de ved vil gøre dem bange? Et paradoks, som har været svært at forklare, men som fagfolk nu er ved at komme tættere på at finde et svar på.

Et studie fra Aarhus Universitet viser, at når vi opsøger gyset med vilje, gør vi det som en del af en leg.

En leg, der har til formål at forberede os på mødet med et ægte mareridt.

Akkurat ligesom når børn leger, at den onde heks kommer for at spise dem, forbereder det dem på at kunne håndtere deres frygt.

”De fleste mennesker kan godt lide den leg med frygt, som man kan opleve gennem horrorfilm eller haunted houses.

Det giver biologisk mening, for gennem leg med frygten kan få vigtig indsigt i vores egne følelser og lære noget om vores egne reaktioner, og også få mulighed for at udfordre vores grænser og justere vores frygtreguleringsmekanismer.

Vi bliver kort sagt bedre til at håndtere frygt og stress. I vores forskning har vi eksempelvis vist, at folk der ser mange horrorfilm håndterer coronakrisen bedre rent psykologisk.

Det tyder altså på at horror – eksempelvis en tur gennem et haunted house – kan fungere som en slags frygt-vaccine,” fortalte Forsker på Aarhus Universitet og leder af The Recreational Fear Lab. Mathias Clasen, efter hans test i det nye scaryhouse i Tivoli.

Del artikel

Andre læser også