Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Frederiksberg i børnehøjde: Disse ting skal I opleve

Af Henrik Thierlein
Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune

Hvor tager du hen med børnene, når I skal ud og shoppe, spise og opleve?

De samme steder i København eller en smut ud af byen? 

Faktisk har miniput-kommunen Frederiksberg midt i kongens København alt til en fornøjelig dag, når du som forældre, onkel, tante eller bedsteforældre skal ud og lufte de små poder. 

MigogKbh er igen teamet op med gæsteskribent Henrik Thierlein – en sand københavner- og danmarkskender og tidligere international pressechef hos Wonderful Copenhagen i over 20 år. I dag rådgiver i turisme, presse og gastronomi.

Du kan læse flere af hans guides til København og resten af landet her.

Parker, butikker og legepladser

Når vi denne gang giver ordet til Henrik Thierlein, kommer han med tips til Frederiksbergs parker, børnetøjsbutikker, legepladser og attraktioner.

Også spisesteder er med i guiden, hvor du nemt kan tage børn med til bords for en optankning af kalorier og energi, før løjerne fortsætter rundt i Danmarks tætteste befolkede kommune på kun lidt under 9 kvadratkilometer og dermed tæt på alt, så de små fødder ikke behøver at blive for trætte. 

Zoologisk Have. Foto: PR

Byens største attraktion både i antal besøgende og areal er uden tvivl Zoologisk Have, som hvert år lægger areal til fødsler af de mest nuttede dyrebørn i alle former, farver og størrelser og ikke mindst til stor glæde for store og små menneskebørn. 

Start i Frederiksberg Have med et gratis kig ind til britiske Sir Norman Fosters arkitekttegnede elefanthus, som er nabo til Bjarke Ingels’ ditto pandaanlæg. Ønsker du at komme tæt på dyrene, så skal der indløses billet, og så er der også mulighed for at spise i ZOO, som har mad og drikke for ethvert barn rundt omkring i haven, om det er det salte eller søde køkken – se listen her.

Kom du ikke længere end til Frederiksberg Have, så bliv sejlet rundt i kanalerne i robåd fra maj til og september af din helt egen roer under broer og trækroner og kom helt tæt på fiskehejre, gæs og ænder.

Fasangården. Foto PR

Nu vi er i fugleriget, så er Fasangården på selv samme matrikel genopstået som en anden Fugl Føniks i vores allesammens allestedsnærværende frederiksbergborger Claus Meyers projekt med nyskabende versioner af klassiske retter. Her kommer du til at lære retter at kende, som du troede, du kendte og børnene er vilde med menuen til de små!

Fasangården er smukt renoveret, og indenfor er gården bragt tilbage til sin fordums pragt. Lad børnene lege frit i den store have blandt hønsehus og køkkenhave, og hører de et trut eller et brøl – ja, så er det ZOO mindre end 100 meter herfra skovens dybe stille ro. 

Ikke langt herfra ligger den oversete perle Landbohøjskolens Have, der blev grundlagt i 1858 samtidig med, at Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole blev bygget. I dag kaldes området Frederiksberg Campus og er en del af Københavns Universitet.

Det Biovidenskabelige Fakultets Have eller i folkemunde Landbrughøjskolens Have byder på et væld af blomster, træer og buske – læg især mærke til abetræerne, og i Café Hav a Java Væksthuset – drivhuset midt blandt de smukkeste løgplanter  – serveres frokost, en iskold sodavand eller varm kakao med flødeskum og tilhørende kager fra april til september. 

Foto Jagger Facebook

Mindre end fem minutter ad Den Grønne Sti og du er midt i shoppers paradis, nemlig Frederiksberg Centret.

Her kan du, hvis sulten overmander de små før et besøg i børnebutikkerne, få bæredygtig burger hos Jagger med rene og naturlige ingredienser med og uden ko fra friland, det såkaldte stenalderkost hos Palæo og det nyeste skud på stammen af spisesteder, er Sushi Lovers alt sammen på plan 3 med højt til loftet og state of the art Babylounge med panoramavinduer over Frederiksberg. 

Børnetøj

Frederiksberg Centret: 

Børnenes Illums Bolighus
Name It
Ønskebørn

Resten af byen:

Aniel på Frederiksberg Allé
Pure Baby på Falkoner Allé 
Baby Sam på Falkoner Allé 
Tout Petit på Gl. Kongevej 
Mødrehjælpen på Rolighedsvej 
Frederiksberg Loppemarked fra april – oktober ved Frederiksberg Rådhus 

Frederiksberg Svømmehal er byens helt store trækplaster, om du har en vandhund med!

Svømmehallen genåber i sommeren 2024 og den store højloftede hal har de skønneste 1930er mosaikbilleder, som er blevet renoveret til deres fordums pragt og originalfarver. Den store rutsjebane udenfor er nu på plads og klar til børneskrig og skrål og er I to voksne, så kan den anden få hvilet ørerne i luksusafdelingen. 

Foto Frederiksberg Kommune

Tre koncepter når sulten melder sig 

Den velkendte Madklubben Frederiksberg serverer børnemenuer både til frokost og aften i den charmerende og fredede stationsbygning ved Frederiksberg Centret, og i modsatte ende af den gamle stationsbygning med den skønneste udendørs servering ligger Lupo med bl.a. et større udvalg af grønsagsbaserede retter foruden fisk, kød og pastaretter.

Den asiatiske Madklubben-darling Hanzo feel-good-restaurant tæt på Frederiksberg Svømmehal har også udendørsservering. Husker mange af retterne fra mine rejser til Vietnam, Kina, Thailand, Cambodia og Indonesien.

På Smallegade bag rådhuset og Frederiksberg Loppemarked ligger fiskebistroen Hooked med bl.a. Lobster Rolls og børnehittet Fish & Chips og med vidunderlig udeservering med fuld knald på solnedgangen fra deres sofaer på hjørnet.

Foto: Thomas Rahbek, Slots- og kulturstyrelsen

Humor & satire, pizza og chokolade i verdensklasse 

Frederiksbergmuseernes museum for humor og satire, STORM, hvor Frederiksberg Allé bliver til Frederiksberg Runddel, hylder bysbarnet Storm P, hvis fantastiske tegninger og opfindelser kan ses på museet. 

Smut forbi Frankies Pizza lige overfor og nyd den store forhave om vejret tillader det. Her kan børn tegne deres egen pizza og dermed vælge deres egne ingredienser og drikke hjemmelavet økologisk limonade til. Nam nam. 

Fem minutter herfra og længere nede ad Danmarks smukkeste allé frister chocolatier Tina Wilstrup hos Frederiksberg Chokolade med chokoladekreationer og hjemmelavet is. 

Legepladser

Frederiksberg har 18 offentlige legepladser – nogle er mere spændende og mere centralt beliggende end andre – her er min top tre: 

Frederiksberg Have legeplads 

Udformet som en miniversion af Frederiksberg Have. Redskaberne har således reference til nogle af havens ikoniske bygninger, så som Frederiksberg Slot, Det kinesiske lysthus, Andedammen, Grotten og Apistemplet. 

Kejserinde Dagmars Plads 

Overfor Frederiksberg Centret ligger en stor legeplads med temaet Kejserinde Dagmar. Der er kejserindens slot med ’voldgrave’ omkring samt en mindre landsby lidt væk fra slottet.  

Soppebassinet på Langelands Plads

Legepladsen tæt på svømmehallen er anlagt sammen med pladsen og har Frederiksbergs højeste legetårn med en snoet rørrutsjebane, karrusel, klatrestativ og gynger til de større børn. Til de mindste er der en sandkasse med en lille rutsjebane. Derudover er der en multiboldbane, men pladsens store trækplaster i sæsonen er det store runde soppebasin. 

Turen sidste stop er noget ganske specielt – nemlig et museum for især 3-12 årige børn i en ombygget hestestald i en sidegade til Gl. Kongevej.

Børnemuseet er et kreativt univers med mulighed for at deltage i kurser og værksteder, og du kan sågar holde børnefødselsdage her. Cupcake-caféen på stedet byder også på mokka og kager til de voksne, mens børnene er kreative med enten billedkunst eller bedsteforældredage som bare få eksempler på husets spændvidde. 

Børnemuseet. Foto PR, Facebook

Overnatte på Frederiksberg? 

Frederiksberg huser også en skyskraber midt mellem Frederiksberg Have, Zoo og Frederiksberg Svømmehal og centret i form af Scandic Falkoner – hotel i newyorkerstil.

Værelserne er dekadent sortmalede med byens flotteste skyline, og der er i gadeplan franske caféborde ud til alléen, hvor du kan nyde hotellets egne konditorkager under varmelamperne trukket lidt væk fra gaden – pak tandbørsten – børn elsker og hoppe i hotelsenge og ikke mindst udvalget af økologisk morgenmad er et hit. 

Tour de Frederiksberg i børnehøjde er slut for denne gang, og det viser sig hurtigt, at der er rigeligt at foretage sig i miniput-kommunen Frederiksberg omgivet af storebror København.      

Du kan følge gæsteskribent Henrik Thierlein på Instagram for tips og inspiration. 

Del artikel

Andre læser også