Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gamle vinyler og moderne drinks: Frederiksbergs cocktail-kending er stadig et hit

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Tihomir Vachkov, Salon 39
Foto: Tihomir Vachkov, Salon 39

Holder du af at gå ud og drikke cocktails i København, kender du formentlig Salon 39.

Stedet har i en årrække været et af byens cocktail-hotspots, og her er gennem årene blevet indtaget mange omhyggeligt shakede drinks.

Men måske er det ved at være noget tid siden, du har været forbi Frederiksberg-klassikeren?

Foto: Tihomir Vachkov, Salon 39

Lige som mange andre barer og spisesteder har Salon 39 været igennem en periode med coronanedlukninger og dertilhørende udfordringer, men den gamle restaurant- og cocktail-kending er nu for alvor tilbage i topform.

Det betyder, at Salon 39 har åbent til såvel spisning som drinks seks dage om ugen, og der er masser af gode sager at komme efter.

Nyt cocktailkort med sæsonens smage

Bag baren på Salon 39 står Tihomir Vachkov, som i den grad har forstand på håndværket bag de gode cocktails, og han har udviklet et nyt cocktailkort, der består af både signaturdrinks, klassikere og et udvalg, der skifter i takt med årstiderne.

“Vi har skåret cocktailkortet lidt ned og omstruktureret det, så det passer endnu bedre til sæsonen,” fortæller Tihomir Vachkov til MigogKbh og fortsætter:

“Forårets delikate blomster og lyse farver har været en stor inspiration for os, og jeg har leget med smage som pære og hyldeblomst samt forskellige teer, syltede jordbær, kiwi og rodfrugter.”

Han fortæller desuden, at man hos Salon 39 har stort fokus på at undgå spild, og så er det en fordel at have en barchef, der tænker kreativt.

Når Tihomir Vachkov laver sirupper og infusioner til sine cocktails, har han således blandt andet fundet på at bruge de overskydende ingredienser i snacks og andre drinks.

Kvalitet til gode priser

Er man vant til at drikke cocktails i København, ved man, at det ikke er helt billigt.

Men på Salon 39 er priserne faktisk lidt lavere end på andre af byens cocktailbarer i samme klasse.

Det er dog ikke ensbetydende med, at man er gået på kompromis med kvalitet eller smag – tværtimod.

Foto: Tihomir Vachkov, Salon 39

Det høje kvalitetsniveau kan blandt andet smages i stedets signaturcocktails, som blandt andet bærer navne som Den danske tyv, Rhubarb 75 og Old Funky Fashioned.

Her er tale om tidløse cocktails, som Tihomir Vachkov har sat et særligt Salon 39-præg på.

Den danske tyv er med noter af både tranebær, lime og rød basilikum en forfriskende, moderne klassiker, mens Rhubarb 75 er kreeret til dem, der sætter pris på en god, boblende gin-cocktail.

Som navnet antyder er Old Funky Fashioned en nyfortolkning af Old Fashioned, og på Salon 39 har man givet den gamle favorit nyt liv med frugtige smage og en snert af chokolade.

Salon 39 har også et udvalg af alkoholfri cocktails på kortet, og de smager faktisk så godt, at man ikke savner procenterne.

Foto: Tihomir Vachkov, Salon 39

Da MigogKbh spurgte Tihomir Vachkov, om der er en af hans cocktails, han er særligt stolt af, lød svaret:

“Vores nye cocktail Serendipity, som også går under navnet Ghost Kiwi, er noget helt særligt. Den skal man prøve, især hvis man er allergisk over for kiwi. Den indeholder nemlig ikke kiwi, men alligevel alt smagen fra kiwi.”

“Det er blandingen af gin, agurk, grape og vores favoritlikør Midori,” fortæller Tihomir Vachkov.

Live-musik og udeservering

Da Salon 39 både er restaurant og cocktailbar, bestemmer du som gæst selv, om du vil spise en god middag, inden du går ombord i cocktailkortet, eller om du vil komme senere og gå direkte til de gode drinks.

Man kan også mødes til en fyraftensdrink med vennerne eller kollegerne, og det er altid muligt at booke et bord eller en plads i cocktailbaren.

Salon 39 holder åbent frem til midnat mandag til onsdag, og torsdag, fredag samt lørdag kan der drikkes cocktails helt til klokken 02.

På udvalgte dage er stemningen i baren ekstra god, for her er enten live-musik som eksempelvis jazz eller DJ’s, der vender gode, gamle vinyler ved pulten.

Nu, hvor vejret bliver lunere, kan du som gæst også tage plads udenfor, for Salon 39 har en hyggelig udeservering på fortovet.

Og hvem kan sige nej tak til en god cocktail i den københavnske forårssol?

Se hele cocktailkortet og bestil bord på salon39.dk.

Hvad: Salon 39
Hvor: Vodroffsvej 39, Frederiksberg

Del artikel

Andre læser også