Frisk fisk i Kødbyen: København har fået sin første fiskeslagter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou
Foto: Rasmus Kramer Schou

Fisk skal være pivfrisk.

Eller skal den nu også det?

Hos den nyåbnede Kødbyens Fiskeslagter udfordrer de den gængse opfattelse af fisk.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Kødbyens Fiskeslagter Foto Rasmus Kramer Schou

Modner fisk

Man kan selvfølgelig sagtens købe pivfriske fisk herinde – fanget skånsomt og lokalt, men man kan også gå efter de modnede fisk.

“Vi har simpelthen haft så mange gæster, der har spurgt os, hvor man køber god fisk i København,” forklarer ejer og idémand bag Fiskeslagteren, Anders Selmer.

Han driver i forvejen den yderst populære restaurant Fiskebaren et stensmut fra Fiskeslagteren.

“Så vi tænkte, ‘hvorfor åbner vi ikke bare en selv'”.

Læs også: Kortfilm om mennesketomt København: Vild video går viralt

Kødbyens Fiskeslagter Foto Rasmus Kramer Schou

Synergi med Fiskebaren

Åbningen giver faktisk super god mening.

“De ting vi ikke sælger på dagen, ryger selvfølgelig direkte over på restauranten, hvor kokkene kan arbejde med dem.”

Køb en hel fisk eller en halv, få levende skaldyr fra Færøerne, friskplukket tang, og al den hummer, østers og caviar du har lyst til.

Læs også: Den hemmelige japaner: Her griller du dit eget guddommelige kød

Anders Selmer opdaterer dagens menu hos Kødbyens Fiskeslagter Foto Rasmus Kramer Schou

Fiskeslagter er en slags laboratorium

“Men der hvor det bliver rigtig spændende, er vores modnede fisk,” forklarer daglig leder, Troels Würtz, som både er kok og tidligere fiskehandler.

“Men jeg har ikke rigtig noget behov for at stå i blå overalls og sælger fem rødspætter for en hund. Men her kan vi rigtig lege. Fiskeslagteren er også en slags laboratorium.”

Med inspiration fra hovedsagligt Japan, modner de nemlig fisk og andet godt fra havet i en kølerum, der holder 1 grad.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Fisk som bøf

“Vi modner og forædler dem. Det giver en mere intenst smag og en helt anden struktur. Fisk kan næsten komme til at minde om en mør bøf i konsistensen,” forklarer Troels, mens han serverer helt friskskåret rå fisk fra en 4 dage gammel havtaske – blot med lidt mild soya.

Den smager rent, dybt og intet mindre end ganske fantastisk.

“Ja, ikke? Vi glæder os simpelthen så meget til at lege med modningstider og andre sjove idéer hernede. Vi kommer også til at lave vores egen fiskesauce og østersauce og sådanne nogle projekter.”

Her sælges også et par tavleretter til den hurtige sult. Det kan være fiskefrikadellesandwich eller ceviche.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Hvad: Kødbyens Fiskeslagter
Hvor: Slagterboderne 11, Kødbyen
Hvordan: Læs mere lige her