MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Frue Plads Marked: Kunst og dansk design hyldes med særlig håndfugl

Af André Bentsen
130 kunstnere udstiller deres bedste værker lige ved Nørreport. Foto: Christoffer Askmann
130 kunstnere udstiller deres bedste værker lige ved Nørreport. Foto: Christoffer Askmann

Når sommerferiens sidste timer skal tælles er der en helt særlig mulighed for at opleve aktuelt dansk kunsthåndværk og design på Frue Plads Marked i København.

Alle kan komme med, når foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere blænder op for Frue Plads Marked i hjertet af København.

Og der bliver rigtligt at kigge på.

På Skandinaviens største udendørs marked for kunsthåndværk og design inviterer 130 professionelle formgivere i år nemlig indenfor i deres stande. 

“Traditionen tro byder Frue Plads Marked på en bred vifte af keramik, glas, smykker, tekstildesign, grafik, træ og designprodukter,” lyder det fra arrangørerne.

De lover også, at du kan finde unikaværker og design, der dyrker det gode håndværk, møde kunstneren bag og få hele historien med hjem. 

“Markedet, der er blevet en institution i byen, fungerer som ét stort udstillingsvindue til aktuelt dansk kunsthåndværk og design,” forklarer de.

Til markedet uddeles også Håndfuglen, der er en særlig pris.

Håndfuglen

Den gives for det samlede indtryk af værker/produkter og præsentationen på markedet. I bedømmelsen lægger juryen vægt på godt håndværk, design og kunstnerisk omtanke.

Sidste års modtager af Håndfuglen er keramiker Birgit Marie Østerby, der markerede sig med serien af upcyclede tallerkner – “Replated”.

Birgit Marie Østerby deltager igen i 2024.

Alle udstillere på Frue Plads Marked er professionelle udøvere, og det er et krav for at deltage, at man er medlem af foreningen Danske Kunsthåndværkere & Designere. Det er nemlig med til at sikre den tårnhøje kvalitet.

Åbningstale: torsdag den 8. august kl. 12 ved designredaktør fra Politiken, Lars Hedebo Olsen. Samme dag kl. 16 overrækker en ekstern fagjury prisen Håndfuglen 2024 til Årets Udstiller.  

Juryen 2024 består af seniorkurator fra Dansk Arkitektur Center Pernille Stockmarr, japanolog og oversætter Mette Holm og møbelsnedker Alberte Svendsen. 

Frue Plads Marked
Frue Plads
1168 København K. 
 
Åbningstider:
Torsdag: 12-18
Fredag: 10-18
Lørdag: 10-18

Gratis adgang


Del artikel

Andre læser også