ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fusionskøkken: Popstjerne fra 90’erne og Michelin-kok åbner ny restaurant

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

For et stykke tid siden måtte vi desværre vinke farvel til den legendariske diner, Greasy Spoon, i Studiestræde.

Men nu sker der snart noget nyt i lokalerne.

For lørdag d. 21. maj åbner Suriya Jyrk (også kendt som Heidi fra S.O.A.P), Michelin-kok Henrik Jyrk (tidl. Kul, Ibu og kendt gæst i Go’ Morgen Danmark), restauratør Lasse Askov Meyer og entreprenør Mads Jakobsen Københavns stærkeste Pan-Asian Eatery med navnet, Red Tiger.

Fra diner til eatery

Restauranten, der tidligere husede den legendariske diner Greasy Spoon, har erstattet tunge amerikanske spisebåse med lyse egetræsbænke af eget design og en spisebar med frit udsyn til køkkenet.

Under renoveringen er meget af det gamle inventar blevet genbrugt, og der er blevet savet, svejset og ombygget, så træ og metal har fået nyt liv.

Restauranten slutter sig til flokken af modige forretninger i gaden, der tror på, at Pisserenden igen kan blive en destination for gode oplevelser.

Glæd dig til en fusion mellem asiatisk madlavning og gode økologiske danske råvarer.

”Vi er et Pan-Asian køkken med en eatery vibe, der byder på dristige smage fra hele Asien. Hos Red Tiger fokuserer vi på økologi, mere fisk og skaldyr end kød samt masser af grøntsager.

Sæsonerne må gerne fylde, som de gjorde, da jeg voksede op, ligesom Nordens gode råvarer skal inddrages.

Der kommer til at være smæk på smagsindtrykkene med kombinationer af salt, syre, sødt, sprødt og stærkt,” fortæller Suriya Jyrk, der er kreativ chef og grundlægger af Red Tiger.

Suriya Jyrk er født og delvist opvokset i Malaysia.

Hun er som traditionen tro – og som den ældste pige i familien – oplært i det malaysiske køkken allerede fra, da hun var bare 12 år gammel.

I dag ser hun tilbage på de gode oplevelser i køkkenet med varme og stolthed, men snart bliver det altså hende selv, der skal drive Studiestrædes nye restaurant.

Gå på opdagelse i vinkøleskabet

Hos Red Tiger kan man selv gå på opdagelse i vinkøleskabet og finde gode flasker, som er yderst fair prissat.

Derudover byder drikkekortet på Red Tigers egen læskende Red Tiger Beer, effektive cocktails, hjemmelavede lemonader og shots.

”Vinkortet bliver en overskuelig blanding af velbeskrevede vine fra den nye og gamle verden.

Hos os får man ingen lange foredrag om jordbundsforhold og skindkontakt. Vi serverer vin efter devisen: You like? You drink,” fortæller Lasse Askov Meyer, der har sammensat drikkekortet på Red Tiger og i forvejen står bag Kombo, Picnic og Prolog Coffee Bar.

Priserne på maden hos Red Tiger starter fra 99 kr. på småretter og 180 kr. for større retter.

Hvad: Red Tiger
Hvor: Studiestræde 14, 1455 København K
Hvornår: Åbner lørdag d. 21. maj kl. 12
Hvor meget: Priser fra 99 kr.
Hvordan: Læs mere og book bord her

Del artikel