ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gå på jagt efter troldene på Vestegnen

Af Annoncør

Når man bor i København, så får man set bygninger nok i løbet af ugen. Man er omgivet af byggeri, og det kan være nok så smukt, men lidt afveksling er nu heller ikke så ringe. Mange københavnere oplever kun den smule natur, der findes i gårdhaverne eller i sprækkerne i asfalten, hvor en stædig mælkebøtte kan stikke hovedet frem. Nogle gange skal man ud hvor det er lidt vildere og grønnere. Her kan man måske endda være så heldig at møde trolde.

På Vestegnen kan man gå på Troldejagt med hele familien. Kunstneren Thomas Damsbo nemlig været på spil og opsat seks kæmpestore trolde i genbrugstræ, forskellige steder på Vestegnen. Dem kan man være heldig at finde, hvis man leder rigtig godt, eller benytter sig af Troldekortet på TrollMap.com. Og det er bestemt ikke farlige trolde, selvom de er kæmpestore. Det er rare, godmodige trolde, som byder dig velkommen, i disse særligt udvalgte områder vest for København.

Kravl på dem

Troldene på Vestegnen er som sagt af den godmodige type, der ikke går til angreb. Selvom de er kolossalt store, så er de tydeligvis venligtsindede, og man kan roligt tage en klatretur på dem. Nogle af dem kan man også kravle ind under, og andre kan man sidde på skødet af. De er tydeligvis glade for både voksne, hunde og børn i alle aldre. Og så er de flotte at se på, og lavet udelukkende i genbrugsmaterialer, så det har ikke skadet hverken miljø eller klima at fremstillet dem.

Hvis man allerede har besøgt et par af troldene i forvejen, så er de altid et gensyn værd. Det kan ligefrem blive en tradition, at man skal ud at besøge troldene på bestemte dage. Det er hyggeligt, og børnene synes at få et forhold til disse kæmper, som en slags medlem af familien, der bare laver langt væk, men stadig er til at besøge.

En succes i genbrugstræ

Siden de første seks blev sat op tilbage i 2016, hvor de blev kaldt De Glemte Kæmper, har der været forespørgsler på flere. Så nu findes de flere steder rundt om i landet, og der er også bud efter dem uden for Danmarks grænser. På travelmore.dk kan du læse en artikel om disse trolde, der i vidt omfang bliver bygget af frivillige, støttet af private givere.

Giv en skærv til kæmperne

Udover at kunne købe plakater med de store trolde, så er der også andre måder man kan støtte projektet på. Der er gode links i den nævnte artikel. Projektet kan altid bruge en ekstra lille mønt, så der kan blive råd til at udsætte flere trolde rundt omkring i landet. Det er da et sympatisk projekt, må man sige.

Del artikel