Garbanzo udvider i byen: Københavns bedste pita-pusher åbner i helt ny bydel

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Garbanzo pita Foto Rasmus Kramer Schou
Garbanzo pita Foto Rasmus Kramer Schou

Pitabrød.

Det lyder lidt af Beverly Hills 90210, tørt discountbrød og lidt for mange agurkskiver.

Det var officielt fuldkommen slut, da Garbanzo (betyder kikærte på spansk) åbnede deres første forretning i Sværtegade 3 – samme gade som Wessels Kro, LA Bar og The Moose.

Hernede i kælderen gik de to pita-professorer Simon Jensen og Bob Hongsa fuldkommen amok i pitabrød – og det gør de til UG med kryds og slange.

Nu åbner de så (endelig) deres Garbanzo nr. 2.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Pita til Frederiksberg

Det sker på Frederiksbergs Falkoner Allé 82 – det er lige ved krydset Godthåbsvej/Rolighedsvej.

“Vi åbner dørene fredag 17. april,” fortæller Simon.

“Vi har under omstændighederne valgt at holde en anderledes åbning,  hvor vi giver 25% på alle online bestillinger til levering eller afhentning.”

“For at minimere risikoen har vi valgt at holde åbningen over 3 dage fra fredag 17. til søndag 20. april.”

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Garbanzo pita Foto Rasmus Kramer Schou

Perfekt knasende

Alt er hjemmelavet.

Fra brødet der er friskbagt med chiafrø og quinoafrø og rullet i majsmel inden turen i ovnen, hvilket giver en knasende sprød – men uden at skære i ganen – oplevelse.

Deres salater kalder de selv luksussalater, og med god grund.

Vælger man en af de tre slags kød – lækker lammekølle m. tzatziki og urtedressing, saftig flanksteak eller kylling m. humus  karrydressing – er det blevet tilberedt smørmørt sous-vide, inden det ryger på grillen og får den sidste karamelliserede skorpe.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Garbanzo pita Foto Rasmus Kramer Schou

Pita-kunst

“Pitabrød er en negligeret kunstart. Vi har længe ment, at der manglede noget kreativ nytænkning på den front,” fortæller Simon.

“Vi har gjort op med den generelle forståelse af, hvad en pita kan indeholde. Vi mener bestemt, at der er plads til sunde spisemønstre baseret på protein- og fiberrige måltider i et pitaformat.”

Til de kødfrie dage er der sprød grillet halloumi med granatæbledressing og en hjemmelavet falafel med tahindressing at vælge imellem.

Alle pitaer står i 69,- og er et fund til de penge.

Man kan også køre menuer med fritter, som selvfølgelig også er klasse.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Garbanzo Frederiksberg
Hvor: Falkoner Allé 82
Hvor meget: 25 procent rabat på alt, gælder fra fredag kl. 11 til søndag kl. 21
Hvordan: Skal bestilels fra hjemmesiden lige her – skriv koden GARBAN25

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Insta-darling udvider: The Organic Boho åbner på Østerbro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto The Organic Boho Instagram
Foto The Organic Boho Instagram

Er du glad for plantebaseret og økologisk mad, så kender du formentlig allerede The Organic Boho.

Maden er ikke bare virkelig velsmagende – den er også yderst fotogen og hermed et selvskrevet hit på Instagram.

Nu udvider de butikken med endnu en restaurant på Østerbro.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

The Organic Boho Torvehallerne PR Foto

Det bedste vegansk kan byde på

Det er ærgerligt, at sidde til et måltid og tænke: ”her mangler bare et eller andet”.

Heldigvis – så er det slet ikke tilfældet hos The Organic Boho.

Du kan både få en stor brunch, farverige bowls og lækre burgere, mens du kan spise løs med god samvittighed helt uden at mangle kød eller andre animalske produkter.

Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-, så det er endda også godt for pengepungen.

Læs også Sommerferiens kulinariske spiseoplevelser hos Early Bird: Op til halv pris med MigogKbh

Foto The Organic Boho Instagram

Boho = boheme

Boho er en forkortelse for boheme – en fri type med en afslappet livsstil, som ikke er bundet af samfundets normer og regler.

The Organic Boho åbnede for første gang på Christianshavn og siden hen i Torvehallerne.

Konceptet blev opfundet på chillede Ibiza af de to danske søstre Maria og Karina Bruun, og det har lige siden gået sin sejrsgang på Instagram med masser af farver og smukke mønstre.

Læs også Cofoco-kæden udvider: Populære Corsa Pizza åbner restaurant på Østerbro

Foto The Organic Boho Instagram

”We are so proud of our new space at Østerbro – Nordre Frihavnsgade 7.

Thanks Palm Deco for styling with all the interior,” skriver The Organic Boho på Instagram.

Og indretningen forstår man godt, at de er glade for.

Hos begge restauranter afspejler den nemlig konceptet rigtig fint.

Hvad: The Organic Boho åbner ny restaurant
Hvor: Nordre Frihavnsgade 7, 2100 København Ø
Hvor meget: Bowls ligger omkring 89,-, burgere 129,-
Hvordan: Læs mere her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Gribende foredrag i København: Ser du månen, Daniel?

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel
PR-foto fra Filmen Ser du Månen, Daniel

Kom med til foredrag med Daniel Rye, når han fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien.

Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel.

En på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Læs også Gratis rejseforedrag hjemme i sofaen: Få gode tips til din næste rejse ud i verden 

Historien om Daniel Rye

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa.

Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én.

Heriblandt amerikaneren James Foley, som du også kommer til at høre historien om.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Læs også Service; ja tak: Nomas restaurantchef holder foredrag om god og dårlig service

Foto PR/Tikko

Et sjældent indblik i en gribende historie

Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie.

Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie.

Daniel vil fortælle mere om, hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.

Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.

Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større.

Og meget, meget mere.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Gode rammer skaber gode oplevelser

Tikko sætter en ære i at give dig gode foredragsoplevelser.

De har derfor sat god tid af til arrangementet, holder det i gode, professionelle og behagelige rammer.

Du har i forbindelse med dit billetkøb også mulighed for at tilkøbe Daniel Ryes bog ”Ser du månen, Daniel”.

Bøgerne udleveres på aftenen i forbindelse med foredraget.

Hvad: Foredrag med Daniel Rye
Hvor: København
Hvornår: 20. august på Bremen Teater, 22. september i Amager Bio, 30. november på Bremen Teater, 9. december på Nørrebro Teater
Hvor meget: 299 kr. (+ gebyr 30 kr)
Hvordan: Køb billet og læs mere lige her

Kun få ledige pladser tilbage: Relæ holder sommer pop up i populært område

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto
Christian Puglisi Restaurant Relæ Nørrebro. Her fanget på hans Farm of Ideas PR Foto

Sommeren står for skud, og langt de fleste af os skal tilbringe vores sommerferie i det danske ferieland.

Det samme gælder for Relæ, der normalt holder til på Nørrebro. Fra 1. juli og seks uger frem flyttede de nemlig hele biksen til Tisvildeleje.

Det nye koncept er allerede blevet meget populært, og du skal skynde dig, hvis du skal nå at have plads.

Spar op til 53% på prisen på en lang række lækre restauranter i København – kun med MigOgKbh. Se listen her

Relæ som man kender det – men i nye rammer

”Efter måneder i forskudt vinterhi og med sommerens snarlige kommen drager Relæ fra stenbroen og nordpå.

Kokkene skal strække benene og hive lidt frisk luft og inspiration ind så fra 1. juli og 6 uger frem vil Relæ slå sine økologisk-gastronomiske folder med en sommerrestaurant på Frændekilde ved Tisvildeleje,” skriver Relæ på deres hjemmeside.

Den gastronomiske stil bliver den samme, men tilpasset områdets landlige og afslappede rammer.

Meget af maden vil blive tilberedt over bål, og grøntsagerne fra Farm of Ideas vil være grundlaget for menuen – præcis som man kender det fra Relæ inde i byen.

Læs også Masser af tilbud og fordele hver måned: Citify Kbh er vores nye fordelsklub

Foto PR

Luksus camping

Skulle man have den tanke, at det er så frygtelig ærgerligt at køre hele vejen i bil til  fra København Tisvildeleje for at kunne drikke ét glas vin til middagen – så frygt ikke.

Frændekilde har nemlig opstillet smukke “Glamping” faciliteter indrettet af Rabens Saloner og Ferm Living.

Glamping er en luksuriøs campingform og sammensat af ordene ”glamorous” og ”camping” og koster 1.500 kr. for to personer.

Teltene vil kunne bookes til overnatning i sammenhæng med middagen, så man næste morgen også vil kunne nyde Frændekilde og dets omgivelser.

Læs også Sommer i Nordjylland: Få ultimativ wellness ved Vesterhavet

Frændekildegård Glamping Foto Frændekildegård

Taget godt imod

“Vi er så glade for at bruge sommeren her i Tisvilde med smilende ansigter og god sommerstemning,” skriver Relæ på Instagram.

“Det største skulderklap må nok være, at vi næsten allerede er fuldt bookede, og alle vores gæster ser ud til at forlade deres midlertidige hjem hos Frændekilde glade og veltilfredse.”

“Men vi tager glædeligt imod al den anerkendelse vi kan få – for teamet arbejder benhårdt for den og de fortjener den virkelig!”

Ud over den faste daglige menu på sommer pop-up’en vil der også være mulighed for at droppe forbi fra kl. 15 til et glas naturvin og en Manfreds Tatar til solnedgangen over de rullende bakker.

Hvad: Relæ sommer pop-up
Hvor: Frændekildegård, Askemosevejen 30, 3210 Vejby
Hvornår: Fra 1. juli og seks uger frem
Hvor meget: Menu for 625 kr. og vinmenu: 475 kr.
Hvordan: Book bord her og læs mere om overnatning her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram