Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Gastro-Guide: Her er alle Roskilde Festivals madnyheder

Af Rasmus Kramer Schou
Foto Grab'n Go Burgers
Foto Grab'n Go Burgers

Roskilde har altid været = musik.

Men de seneste år er Roskilde også blevet = mad.

Festivalens 130.000 deltagere gør den til Danmarks fjerdestørste by – og alle de munde skal jo mættes.

De goé gamle

En hel perlerække af kendte og populære restauratører tager også i år turen til Roskilde:

Cock’s & Cows, Duck It, DØP, Food Squad, Gorm’s, Grød.

Halifax, Hooked, Kiin Kiin, Kuma, Malbeck, Meyers.

Letz Sushi, Mæxico, OliOli og Snack & Blues (Halloumi-burgeren er absurd god)

Faktisk er det så meget mad på Roskilde Festivalen nu, at der bliver arrangeret deciderede Food-Tours.

Seks Food Tours med hvert sit tema, kan man komme med på i år. Der er to prisklasser – 160,- og 300 kr., og man besøger minimum tre forskellige steder. Se mere her.

Der er også picnic lige foran Orange Scene d. 4. juli kl. 11.00. Det foregår på tæpper og med picnickurve. Se mere her.

Læs også: Skål: Roskilde Festival får alkoholfri bar og ny økologisk øl

Årets nyheder

I år er der endnu engang masser af nyheder på programmet – så sig goddag til:

California Kitchen, GAZA Grill, Grab’n’ Go Burgers, Grill-Festen, Hey Darling.

Klimavenligt Folkekøkken, Kutling & Ukrudt, Laudrup Vin, Miss Mums.

Scrægg, Simple Feast FC, Snail’n’Chips boden, Souvlaki Stories, Vex mex og Wild Kiwi Pies debuterer på Roskilde.

Læs også: Smager som en drøm: Du får dit livs ’pie’ hos en New Zealænder i Valby 

Alternative mad-projekter

Der er selvfølgelig også andre sjove gastro-events på Roskilde.

Meyers boden ved Avalon holder fede kurser – der er bagekurser for de morgenfriske, der er både ølandsboller og kanelsnurrer på programmet.

Der er også Meyers grøntværksted, hvor planteriget får en ordentlig omgang.

Og så er der mulighed for at lære at lave den ikoniske øko-flæskestegssandwich fra bunden, som Meyers sælger 20.000 af hvert år.

Læs også: Den har du ikke set før: OLIOLI tager til Roskilde Festival med vild poké

Gratis mad-orienteringsløb

Igen i år laver Rub&Stub i samarbejde med Suhrs Højskole deres Suhrs Food Race. Det er et mad-orienteringsløb med fokus på bæredygtig madkultur.

Løbet kommer til at foregå 2. juli på camping. Deltagerne får ved endt deltagelse et helt støbt måltid.

Oplevelsen er gratis og der er plads til 200 deltagere, som dukker op på dagen. Læs mere her.

Læs også: Vildt program: Skynd dig hvis du vil have de populære oplevelser på Copenhagen Cooking

Innovation

Roskilde Festival og Innovationsfonden giver for tredje år i træk en stribe virksomheder mulighed for at videreudvikle deres innovative idéer ved at bruge festivalen som et gigantisk testlaboratorium.

Blandt andet kan man kan tilberede pandekager, popcorn eller medbragt mad på Heliacs solkomfur på to bålpladser i Clean Out Loud-området.

Wholi Foods kører festivalpladsen rundt i et cykelkøkken og får feedback fra gæsterne på deres insektbøf. Haché Burger sætter også en insektburger på menuen.

Man kan også teste ægte slow-food, når der er snegle på menuen hos Snail n ́Chip. Dog er selve sneglen ”camoufleret” lidt i øl-dej i en fast-food version, så begyndere tør kaste sig ud i denne smagsoplevelse.

Læs også: Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Tjek CO2

En nyhed er, at hver enkelt bod i 2019 indtaster deres menu i CarbonAte, som derefter beregner CO2-belastningen.

Så kan man som kunde træffe et klimavalg og måske gå uden om klimasyndere.

Ligesom sidste år har alle madboder Guldmærke i økologi – og en nyhed er, at festivalens egne barer nu også er mindst 90 procent økologiske.

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også