MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Verdenskendt fotograf står bag: Nu indvies fantastisk gavlmaleri på Vesterbro

Af Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

På torsdag d. 26. august sker der noget helt særligt på Vesterbro i København.

Her lanceres et smukt gavlmaleri, som skal pryde bydelen.

I forbindelse med 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark, søgte den kulturhistoriske organisation Golden Days i foråret efter en tom husgavl i København, der kunne agere lærred for et blivende gavlmaleri af den sønderjyske stjernefotograf Søren Solkær.

Gavlen blev fundet, og kunstværket står nu færdigt som en permanent gave til København og påmindelse om Sønderjyllands genforening med Danmark.

Et lille stykke af Sønderjylland i Kbh

Værket har fået plads i passende omgivelser på Tøndergade på Vesterbro, og hermed lander et lille stykke af Sønderjylland i Københavns byrum til glæde for alle beboere og besøgende.   

Motivet for gavlmaleriet stammer fra Søren Solkærs seneste fotoserie ’Black Sun’ (2020), der gengiver det karakteristiske sønderjyske naturfænomen, sort sol, hvor enorme stæreflokke på træk danner fascinerende formationer på himlen i en koordineret dans.

Det er et fænomen med stor fascinationskraft, som Solkær har beskæftiget sig kunstnerisk med siden 2017.    

Motiv fra barndommens landskab

Om projektet udtaler Søren Solkær:    

“Værket er et motiv fra mit projekt ‘Black Sun’, hvor jeg er vendt tilbage til min barndoms landskab i Sønderjylland for at fotografere fænomenet sort sol.

Herfra har jeg de seneste 5 år skabt grafiske billeder af landskabet og de store stæreflokke, der i foråret og efteråret udfører deres sort sol-ballet om liv og død.

Værket er fra Tøndermarsken og er blevet malet på Tøndergade, som en markering af 100-året for Genforeningen og en kærlighedserklæring fra Sønderjylland til København.

Det er udført som et street art-værk – en af de mest monumentale og demokratiske af alle kunstneriske udtryksformer. Visionen er at præsentere københavnerne for et magisk øjeblik fra marsken.”  

Indvies med taler, bobler og byvandring

Gavlmaleriet fejres med en offentlig indvielse torsdag den 26. august kl. 16, hvor kunstneren vil være til stede.

Her vil publikum kunne se værket med egne øjne og høre taler fra bl.a. Tønders borgmester Henrik Frandsen og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.    

Efterfølgende inviterer Søren Solkær til en eksklusiv byvandring i kvarterets gader, der er opkaldt efter steder i Sønderjylland og Slesvig i perioden 1858-1942.  

Indvielsen af gavlmaleriet finder sted på Tøndergade 22-24, 1752 København V, kl. 16-17.30.    

Arrangementet er gratis. Den efterfølgende byvandring kræver tilmelding via https://bit.ly/2XAchTm    

Del artikel

Andre læser også