ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I fornemt selskab: Anmelderrost restaurant på Vesterbro nomineret til eftertragtet pris

Af Rasmus Palsgård
Gemini. Foto PR
Gemini. Foto PR

Restaurant Gemini sniger grisen ind i Årets ret med Gris 2022

Når man får en ret med gris, spiller kødet normalt hovedrollen på tallerkenen; men hos Restaurant Gemini på Frederiksberg har man gjort tingene anderledes. Her indgår grisen på mere diskret vis som smagsgiver i en ret, som har grøntsager og vilde planter som omdrejningspunkt. Det passer godt ind i den bæredygtige og grøntorienterede stil på Restaurant Gemini, som er nomineret til Årets ret med gris 2022.

Man kan ikke sige andet, end at folkene bag Restaurant Gemini har scoret sig en af Københavns bedste beliggenheder til deres restaurant. Restauranten befinder sig i bygningen, der ligeledes huser Planetarium med direkte udsigt og udgang til Sankt Jørgens Sø på Frederiksberg. Her serverer Gemini et sæsonbetonet køkken, hvor man som gæst kan vælge a la carte eller – som de fleste gør – snuppe menuen til 525 kroner, hvor man kommer godt omkring i det bedste, sæsonen har at tilbyde.

”Smagen er grundstenen i vores tankegang. Vi er en relativt billig restaurant at spise på. Det kan lade sig gøre, fordi vi arbejder på at få smag ud af mere simple råvarer. Det nemmeste ville være at servere pighvar, kaviar og trøfler og skrue prisen op, men man kan sagtens få masser af velsmag ud af mere ydmyge råvarer, som så til gengæld er af den bedst tænkelige kvalitet, fordi vi arbejder tæt sammen med vores leverandører,” siger Emil Eshardt-Nielsen, som er køkkenchef på Restarant Gemini, der er del af den restaurantgruppe, som også tæller restauranterne Norrlyst, Lille Norrlyst og Theo samt Odette, som også snart slår dørene op.

Restaurant Gemini har også smagen og de mere ydmyge råvarer som udgangspunkt for den ret, som de er nomineret med til Årets ret med gris 2022. I stedet for at servere et reelt stykke kød har Emil Eshardt-Nielsen og co. valgt at bringe grisen i spil på en mere subtil måde.

”Når man tænker på en ret med gris, tænker de fleste nok få et stort stykke kød; men i mit hoved begyndte retten som en grøntbaseret servering, hvor jeg dog savnede lidt ekstra smag og dybde,” fortæller han.

I bunden af den dybe tallerken, retten serveres i, finder man en æggeblomme, som er confiteret i røget grisefedt. Den er omkredset af sprøde fedtegrever af griseflomme, forskellige svampe og diverse vilde planter og urter. Retten færdiggøres med en sauce på ristede griseben tilberedt sammen med æbler og løg. Som en lille sideservering får man en porøs tærteskal med rillettes af grisenakke, toppet med karljohansvampe, ramsløgskapers, ”oliven” af umodne slåenbær og pollen fra fennikelblomst.

”Tanken er simpelthen at smage retten til med naturens egne smagsgivere i form at de vilde urter,” forklarer Emil Eshardt-Nielsen, som er stolt af at være nomineret til Årets ret med gris 2022.

”Det betyder meget for os at blive nomineret for en ret, som vi har brugt rigtig megen tid og energi på at frembringe.”

Alle skal kunne være med

Som tidligere antydet er Restaurant Gemini ikke sat i verden for at appellere til de allermest velstillede restaurantgæster i byen. Området omkring Søerne og Planetarium betyder noget for alle på Frederiksberg og i København, så her skal alle kunne være med.

”Med Restaurant Gemini har vi virkelig forsøgt at få gang i denne smukke lokalitet igen. Vi arbejder med bæredygtighed, de lokale leverandører og sæsonernes skiften. Vi prøver ganske enkelt bare at lave mad, der smager godt, og hvor alle kan være med rent prismæssigt. De nordiske råvarer er bedre for klimaet, og når man køber tingene i sæson, er de også billigere. På den måde giver det hele mening,” slutter Bjarke Nielsen, som er medejer og restauratør på Gemini.

Vi ønsker Restaurant Gemini held og lykke i Årets ret med gris 2022.

Læs mere om Restaurant Gemini her

Læs mere om Årets ret med gris 2022 her

Om Årets ret med gris 2022

Årets ret med gris er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og er søster-konkurrence til Årets ret med fisk & skaldyr og Årets ret med økologisk ost. Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke gris på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau. I modsætning til en normal konkurrence, hvor de nominerede restauranter laver retterne på samme tid og sted på neutral grund, har dommerpanelet i Årets ret med gris besøgt restauranterne. Dermed har de kunnet servere deres ret i dens rette omgivelser. Vinderen af Årets ret med gris 2022 afsløres d. 28.11.2022 i forbindelse med dette års lancering af White Guide.

Del artikel