ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genbrug er guld værd

Af Redaktionen

Genbrug er virkelig kommet tilbage. Lige pludselig er det blevet en meget hip ting at købe ting, der har været brugt af andre. Ting der allerede har levet et liv og har en historie.

Hvis du endnu ikke selv er hoppet med på trenden, så læs lige lidt om, hvorfor det er så fedt at genbruge.

Retro er moderne

Nu hvor genbrug har fået en ny storhedstid, kan man finde nogle helt fantastiske vintagefund rundt omkring.

Hvis du skal ud at finde nye møbler, lamper eller måske plakater til hjemmet, er det altså en retro butik, der skal være dit første stop. Det er altid et stop værd. Selv hvis du ikke finder det, du leder efter, vil du helt sikkert gå inspireret derfra.

Hvis du bor i København eller måske nærmere bestemt på Amager, kan du overveje at tage forbi Leben CPH, der netop ligger på Amager. Leben CPH handler med vintage design, og her specialiserer de sig i industri design, lamper og lys, plakater og småmøbler fra 1930’erne til 1970’erne. Nogle af varerne er restaureret, men der er altid tænkt over, at de skal beholde deres sjæl og historie.

Genbrug er godt for kloden

Når du køber varer i retrobutikker, glæder det ikke kun dig og dem, der bor i dit hjem. Det glæder også Moder Jord. Vintagevarer har som sagt allerede levet et liv, så når du køber det, så det kan leve videre, undgår samfundet at producere nyt. På den måde sparer samfundet CO2 og materialer, som der i forvejen bruges rigeligt af. Det er virkelig en win-win situation.

Giv dit hjem et råt twist

Når du går i retrobutikker, vil du ofte finde ting, der har en industriel baggrund, og især disse varer er meget moderne. Industrielt design er oftest stilrent med tydelige linjer, og derfor skaber det en fin balance i et nordisk hjem.

Del artikel