Genial kombi: Ginbar serverer gourmet-toast til din G&T

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: Camilla L. Stahlschmidt
Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Du har sikkert allerede opdaget det. Vi er VIRKELIG glade for mad og drikke her på MigogKbh.

Derfor kan vi slet ikke lade være med at fortælle om det, når vi finder lækre spisesteder, barer og snack-spots i København, og vi tipper gerne om både nye og gamle favoritter, som vi synes, du bør tjekke ud.

En af de barer, vi vender tilbage til igen og igen, er The Bird and the Churchkey på Gammel Strand.

Udover at have garanti for god stemning og et mindst lige så godt soundtrack, er folkene bag den festlige ginbar mestre i sammensætte gin og tonic med spændende tilbehør.

Da Tivoli Food Hall slog dørene op for halvandet år siden, fik The Bird and the Churchkey en lillesøster ved navn The Bird, og hvis du ikke allerede har prøvet nogle af de godter, som baren byder på, er det helt sikkert på tide, at du kigger forbi.

Læs også: Her kan alt ske: Grøn dør gemmer på Københavns nye vilde cocktailbar

Lillesøster med gourmet-toasts

Når man sidder i en bar og slubrer drinks, kan man godt blive lidt småsulten, men mange steder må man tage til takke med chips eller peanuts, når maven knurrer.

Sådan er det ikke hos The Bird. Her har man fundet på at kombinere to ting, der er gode hver for sig, men endnu bedre når man parrer dem. Nemlig G&T og toast.

Der er ikke tale om splattede parisertoasts a la dem, man finder i sportshaller i provinsen, men derimod sprøde gourmet-toasts med fyld som kylling og mango eller grillet oksekød og brændt habanero.

Foto: Camilla L. Stahlschmidt

Menukortet skifter i takt med årstiderne, og lige som gin og tonic-varianterne har The Birds toasts navne med sjove ordspil. Prøv for eksempel en Zucc Me med zucchini eller en Cheese O.D. til osteelskeren.

Priserne for gourmet-toasts ligger mellem 65 og 75 kroner. De egner sig til såvel snacks som frokost og aftensmad – ja, nogle spiser dem sågar til morgenmad.

Læs også: Tag bobler med på picnic: Nyhavn får ny champagnebar med skarpe priser

Kæmpe gin-udvalg

Rygtet om The Bird er begyndt at sprede sig ude i verden, og gin-fans på rejse i Danmark kigger ofte forbi – og det med god grund. Med omkring 100 forskellige flasker på hylderne, har The Bird nemlig et af Københavns største udvalg af gin.

Der er alt fra klassikere som Hendrick’s til den italienske Moletto Gin, der mest af alt dufter af pizza og smager af tomat.

Det nørdede gin-udvalg betyder dog ikke, at man skal være ekspert for at besøge baren. Personalet elsker at snakke om gin og hjælper gerne med at finde frem til den helt rigtige kombination af gin og tonic.

The Bird har for nylig tilføjet sin egen tonic til sortimentet. Den fås i varianterne indian og floral, og på menukortet finder man den i flere af barens signaturdrinks.

Er du ikke til gin og tonic, kan du kaste dig ud i en af barens øl. Der er både Newcastle Brown Ale, Heineken og et bredt udvalg af specialøl fra mindre bryggerier i hanerne.

Den perfekt kombi

Spørger man den italienske bar manager Marsha, hvilken kombination af G&T og toast, der er allerbedst, anbefaler hun, at man matcher Zucc Me-toasten med drinken Mr. Henrik Hammer.

Udover grillet zucchini består Zucc Me af modnet cheddar, økologisk dansk gouda og tomatsalsa, og den stærke smag er således den perfekte makker til den syrlige Mr. Henrik Hammer med grapefrugt og The Birds indian tonic.

Læs også: Cocktails og flæskesvær: Vesterbro-darling genåbner i større lokaler

Find The Bird-familien

I sommersæsonen har The Bird i Tivoli Food Hall åbent søndag-torsdag til kl. 23 og fredag-lørdag til kl. 00.

The Bird har desuden en filial i Københavns Lufthavn, hvor du ligeledes kan få toast til din G&T. Derudover har The Bird barer, der udelukkende serverer våde varer, i Kødbyen og på Gammel Strand, og så er The Bird for nylig landet i Århus.

Hvad: The Bird
Hvor: Tivoli Food Hall, Bernstorffsgade 3, København V
Hvornår: Søndag-torsdag kl. 11-21 (23 om sommeren) og fredag-lørdag kl. 11-23 (00 om sommeren)

Går ny æra i møde: Så meget blev Damhuskroen solgt for

Skrevet af: Michael Qureshi

Damhuskroens historie går tilbage til begyndelsen af 1600-tallet, hvor Christian 4. gav tilladelse til at opføre et mindre vagthus ved dæmningen over Damhussøen.I 1757 fik stedet kongeligt privilegium til at drive kro, og det er blevet gjort lige siden.

Nu er ejendommen med et erhvervsareal på 2.150 kvm og et grundareal på 3.995 kvm blevet solgt.Det skriver Byens Ejendom.Fynsk ejendomsinvestor har købt den ikoniske bygning for knap 21 mio. kr.

“Investeringsvirksomheden Proximus har købt den historiske ejendom på Roskildevej 244 i Rødovre, og det er jeg meget glad for, da de kender området rigtig godt og i forvejen er i gang med at udvikle de bagvedliggende arealer med spændende lejlighedsbyggerier,” fortæller Kenneth Jakobsen, erhvervskonsulent i EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

“Den ikoniske bygning har mange historiske detaljer, som er bevaret, og den består blandt andet af store, flotte selskabslokaler, et stort køkken og et par mindre køkkener, en scene og en stor bar.

Historisk ejendom

Ejendommen er ombygget i 1975 i mursten og tegltag, så den er i rigtig fin stand og klar til mange flere legendariske fester i fremtiden,” udtaler han.

Direktør i Proximus, Jes. J. Petersen, fortæller, at der endnu er uklarhed om fremtiden for kroen tæt ved Damhussøen og det tidligere Damhus Tivoli, Damhusparken, som Proximus købte i slutningen af 2015.

“Vi er rigtig glade for at have købt den historiske ejendom, da vi er meget begejstrede for området, som vi i forvejen kender godt. Damhustorvet er blevet renoveret, og de arealer bagved ejendommen, som vi ejer, har vi udviklet til lejlighedsbyggeri.

Vi er endnu ikke afklaret om, hvad der skal ske med ejendommen, når vi på et tidspunkt er på den anden side af coronakrisen. Men vi forestiller os, at der vil være noget lignende det tidligere, så vi kan skrive en god fortsættelse på Damhuskroens historie,” siger han.

I november 2017 købte Proximus en erhvervsejendom på Rødovrevej 239 med henblik på at omdanne den til omdanne den til 50 boliger.

Ifølge Tinglysningen er betalt 20,75 millioner kr. for Damhuskroen. Ejendommen blev i 2018 offentligt vurderet til 17 millioner kr., hvoraf grundværdien udgør 7,2 millioner kr.

Det skriver Byens Ejendom.

 

 

Sydeuropæisk mad med nordisk touch: Populære Feed Bistro på Nørrebro fylder 5 år

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

På mandag fylder Feed Bistro på Nørrebro 5 år.

Vejen dertil begyndte allerede som 15-årig for køkkenchef og ejer, Jacob Jørgsholm, der har lært sig selv alt.

Nu har han endelig nået det niveau med Feed Bistro, der altid har været drømmen, og de drømmer om at blive dit tredje hjem.

Læs også Gode øl til en særlig dag: Nørrebro Bryghus lancerer en 1. maj kasse

Foto PR

Drømmen om egen restaurant

Glæden for mad startede tidligt for Jacob Jørgsholm.

Allerede som 15-årig startede han sin egen cateringvirksomhed, der fortsatte mens han gik i gymnasiet.

Efterfølgende tog Jacob til Australien, hvor han arbejdede sig op fra bunden – fra opvasker til daglig køkkenleder.

”Drømmen var dog allerede dengang at drive min egen restaurant i Danmark, og jeg mente ikke, man behøvede nogen uddannelse for at nå det mål,” forklarer Jacob.

Ikke nok med han fik uvurderlig erfaring i restaurantionsbranchen i Australien, så udviklede historien sig også til en vaskeægte kærlighedshistorie, da det var i Australien, at Jacob mødte sin nuværende canadiske kone, som han i dag driver restauranten med.

De tog efterfølgende til Canada og arbejdede på en fine dining restaurant, da de perfekte lokaler pludselig bød sig hjemme i København.

Læs også Gratis kaffe og smagsprøver i dag: Libanesisk husmorkok åbner ny Nørrebro café

Foto PR

Feed Bistro

Det blev begyndelsen på Feed Bistro, som Jacob åbnede kun 20 år gammel – men med værdifuld og betydelig erfaring med i kufferten.

De gamle lokaler på Nørrebro fik en ordentlig overhaling, og et par år senere en udvidelse til dobbelt størrelse, og Jacob står nu endelig med det, der startede drømmen for mange år siden:

”Vi drømmer om at blive dit tredje hjem. Du har dit eget hjem, din arbejdsplads og så er der os. Vi vil gerne møde dig i øjenhøjde og skabe en hyggelig stemning i nogle afslappede omgivelser.

Jeg har altid lavet den mad, jeg gerne selv vil spise, når jeg går ud. Det er sydeuropæisk stil men med et nordisk touch,” fortæller Jacob.

Det har været fem lærefulde år, men Jacob og hans kone har nu endelig nået det gastronomiske- og serviceniveau med Feed Bistro, som de stræbte efter.

”Det har krævet endeløse arbejdstimer, og jeg husker ikke mange gange, hvor jeg ikke har kørt service på Feed, siden vi åbnede – men det har været det hele værd. Det her er vores passion og det har det altid været,” forklarer Jacob.

Læs også Guide til shopping: Her finder du 6 lækre secondhand-butikker i København

Foto PR

Samme passion vil de gerne give videre til deres gæster, og mandag d. 1. juni kan de fejre 5 års fødselsdag, og alle spisende gæster vil derfor blive forkælet med et glas bobler på huset.

I anledning af deres fødselsdag vil Feed Bistro derudover forkæle 5 heldige MigogKbh-læsere med 2 x signaturmenuer og en flaske vin.

Smag bl.a. lamme-Wellington forårsruller med fyldte svampe, dansk oksemørbrad i dijon med svampe paté, parmaskinke og butterdej og rund af med hvid chokolade brownie med hindbær mousse eller en anden lækker dessert (normalpris 495 kr. pr. person).

Hvad: Feed Bistro fylder 5 år
Hvor: Fælledvej 5, 2200 KBH N
Hvornår: Mandag d. 1. juni 2020
Hvordan: Læs meget mere om Feed Bistro her, læs mere om Jacob Jørgsholm her eller kig på med Youtube

Udvider igen: Cocks & Cows åbner nye steder på to kendte placeringer

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Mens sommerferieplanerne står på Danmark, Danmark og lidt mere Danmark, sørger Cocks & Cows for, vi i hvert fald ikke kommer til at mange burgere undervejs.

De sætter nemlig kurs mod ferielandet, og åbner pop-up i Tisvildeleje og igen i Tivoli Food Court med deres nye street food koncept.

Læs også Burgere til 35 kr.: Carl Jr. lancerer genåbningstilbud på to favoritter

Foto PR

Tag med eller hæng ud

Det nye koncept er udviklet til at kunne spises ”on-the-go” og alle burgere, salater og sides er bygget til strandturen, og kan spises med hænderne.

Cocks & Cows kalder det ”take out and hang out”, og inviterer både gæsterne til at tage maden med videre eller blive siddende på restauranten.

Her kan man som altid nyde store fadøl eller en cocktail i afkølede glas, som har været en del af konceptet siden introduktionen tilbage i 2012.

”Vores nye restaurant i Tisvildeleje er en direkte konsekvens af en ændret rejsesituation i Danmark samt et ønske vi oplevede fra gæsterne, om at være tilstede i netop deres sommerferie” siger Lasse Wiwe, der er medstifter & partner i Cocks & Cows.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Cocks & Cows PR Foto

Nye menu og gamle bekendtskaber

Den nye menu byder blandt andet på nye fristende burgere som ”Cheedy Eddy” med masser af cheddarost og Korean Fried chicken, men også salater og klassiske sides som løgringe og chicken wings og hjemmelavede Nuggets.

Selvom efterspørgslen har været stor på de nye burgere, er der også fortsat gæster, der savner de gamle klassikere, som den legendariske dobbeltburger ”The Governator”, som også har været med siden dag ét.

”Det har været overvældende med det nye, men også utrolig rart at mærke loyaliteten overfor vores brand, og de klassikere vi har opbygget igennem tiden, siger Lasse Wiwe.

”The Governator” kommer derfor – naturligvis – tilbage på menuen.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar 

Foto PR

I første omgang var  Cocks & Cows streetfood en midlertidig løsning og en vej til at møde kundernes nye behov efter Corona.

Restauranten har siden genåbningen fået overvældende god respons, og planlægger at integrere det som en fast del af Cocks & Cows brandet.

Hvad: Cocks & Cows åbner i Tisvildeleje og i Tivoli
Hvor: Hovedgaden 78, 3220 Tisvilde og Tivoli Food Court, København K
Hvornår: Cocks & Cows Tisvildeleje åbner fredag den 29. maj 2020. Tivoli Food hall åbnede igen i går torsdag den 28. maj

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

x