Geranium udvider: Angelika bliver en grøn restaurant

Skrevet af: Michael Qureshi

Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant har netop løftet sløret for en stærk nyhed.

De åbner en lillesøster til deres Michelin-restaurant, som bliver et afslappet sted med fuld fokus på vegetariske retter.

Geranium kalder på Facebook det selv for en plantebaseret sommerrestaurant i deres inspirationskøkken, og den slår dørene op første gang den 4. juni.

Det bliver en frokostrestaurant, der holder åbent torsdag-lørdag fra klokken 12-16. Her vil de servere velsmagende, sunde, sæsonbetonede hverdagsretter fra planteriget.

Hyldest til sin mor

Navnet Angelika er efter topkokken Rasmus Kofoeds mor. Til madsitet Feinschmeckeren fortæller Rasmus Kofoed, at det er en drøm, han er gået med længe.

“Jeg har i mange år haft en drøm om at åbne et vegetarisk spisested. Min mor er vegetar og har, siden jeg var helt lille, lært mig, hvor nærende og velsmagende plantebaseret mad kan være.

Angelika er derfor opkaldt efter min mor og vil være en hyldest til planteriget, hvor vi vil servere sunde, velsmagende og udelukkende plantebaserede måltider,” siger Rasmus Kofoed til Feinschmeckeren.

Færre udenlandske gæster

Han forklarer endvidere, at Corona-nedlukningen er medvirkende til udvidelsen med en frokostrestaurant, da man ikke kommer til at få lige så mange udenlandske gæster som normalt.

“Dette er derfor også en mulighed for at kunne holde på vores medarbejdere og samtidig give danskerne mulighed for at smage og opleve, hvad grøntsager kan,” siger han.

Selve Restaurant Geranium genåbner den 3. juni.

Hvad: Restaurant Angelika
Hvor: Parken, Østerbro
Hvornår: Fra den 4. juni torsdag-lørdag til frokost
Mere info her