Giv dine forældre en gave som de aldrig glemmer – 3 ting du kan give din mor og far

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan være afsindigt svært, at finde en gave til de mennesker, som betyder mest for en, nemlig ens forældre. Du tænker sikkert at intet er godt nok til de personer, som har opdraget og elsket dig fra barnsben. Vi guider dig til gaveidéer til din mor og/eller far.

Gaveidéer til mor

Om det er mors dag, hendes fødselsdag eller bare en begivenhed hvor du mener, at din mor fortjener en gave. Vi guider til den bedste gave til din mor.

Er din mor et rigtig luksusdyr og fortjener en god omgang velvære? Så kan du invitere hende med på noget massage eller spa. Massage siges, at være meget sundt for kroppen og hovedet. For det første får det sat gang i endorfinerne i kroppen, som er et hormon der udskilles ved motion, succes, forelskelse, sex og latter. Det er et nydelseshormon, som også virker smertestillende. Hormonet Endorfin giver os energi, når vi er udmattede eller stressede.

Hos Falkenberg Strandbad kan du booke en overnatning med adgang til spa og tilkøb af massage. Her får din mor rig mulighed for, at føle sig forkælet. Hvis ikke dit budget rækker til det, kan du altid invitere din mor på en endagsspa oplevelse. Hos Arndal i København kan du få 25 minutters massage og adgang til spa, for 500 kr. pr. person.

Hvis din mor er et rigtigt madøre, kan du invitere hende med på en madoplevelse, hun ikke har prøvet før. I kan for eksempel tage på flødebollekursus hos Social Foodies, hvor I lærer at lave flødeboller og må spise og tage dem hjem. Er din mor den lidt mere eventyrlystne, kan du invitere hende med på Dinner in the dark. Her bliver i serviceret af blinde tjenere, og får lov til at spise i fuldstændig mørke. Man siger at det skærper sanserne, når man for eksempel fjerner en af de andre sanser, som for eksempel synssansen.

Du kan se listen med flere gaveidéer til mor på duglemmerdetaldrig.dk.

 

Gaveidéer til far

Hvis du står og skal finde en gave til far, så læs videre her. Vi guider dig til en original gaveidé som din far, med garanti, vil blive glad for.

Er din far typen som elsker fart og adrenalin? Så skal du helt klar invitere ham på djævleræs. Djævleræs går ud på at du køre ræs og giver dig lov til at lave alle de seje tricks, man ser på film, som for eksempel i ”Fast and the furious” filmene. Her kan du og din far få lov til at drifte og køre så sindssygt I har lyst. Her kører man 12 omgange per bil, og sidder 2 personer i hver bil. Det vil sige, at I kører 6 omgange hver.

Hvis din far er mere til rolige begivenheder, kan du invitere ham med på en klassisk bøf bearnaise oplevelse. Hos Birks køkken kan du få et madkursus med fokus på kød, hvor I lærer at arbejde med kød på forskellige måder. Kurset varer i 4 timer og ender med, at I spiser sammen, hvor der vil blive serveret vin og øl til.

 

Gaveidéer til begge dine forældre

En samlet gave, kan også noget. Det kan være, at dine forældre har bryllupsdag og du ønsker at give dem en gave til denne særlige begivenhed. Hvis du ikke har særligt meget luft i budgettet, kan du stadig gøre noget sødt og betænksomt for dine forældre. Du kan for eksempel lave middag til dem, hvor du både agerer som kok, opvasker og tjener.

Hvis dine forældre har gået og givet dig diskrete hints om, at de lidt synes det er på tide, at du flytter ud, kan du jo snildt give dem, dét i gave. Du kan finde værelser i København på findroomate.dk eller bruge dit netværk til at undersøge dine muligheder.

Smag på mere end 30 topvine: Vinbutik holder Bourgogne-festival

Skrevet af: Michael Qureshi

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer i deres butikker rundt omkring i landet.

Bichel Vine har butikker i Århus, Odense og København, og de forsøger hele tiden at skabe events, der er lidt over de klassiske vinsmagninger.

I København har de en hyggelig gårdbutik på Frederiksberg.

Nu har du muligheden for at komme med til en særlig FESTIVAL DE BOURGOGNE, hvor du kan smage på mere end 30 topvine fra det kendte vindistrikt.

Der er fokus på årgang 2016 og 2017, men der vil også være mulighed for at smage vine fra tidligere årgange.

Smag vine fra:

Domaine Rossignol-Trapet, Gevrey Chambertin
Domaine Denis Bachelet, Gevrey Chambertin
Domaine Michel Lafarge, Volnay
Domaine Simon Bize, Savigny les Beaune
Domaine Paul Pernot, Puligny Montrachet
Henri Prudhon, Saint Aubin
Patrick Javillier, Meursault
Château Clos des Quarts, Pouilly Fuissé

Du får også lov til at tage verdens bedste vinglas med hjem!

For at give alle deltagere den optimale smageoplevelse, har Bichel Vine lavet en aftale med deres glasproducent Zalto, som producerer de smukke og funktionelle mundblæste krystalglas.

“Vi har fået Zalto til at pakke deres fantastiske Bourgogne glas i 1-stk pakker, så alle deltagere får udleveret et Zalto Bourgogne glas til smagningen, som de efterfølgende kan tage med hjem i en original Zalto-karton.

Glasset har i sig selv en værdi af 300 kr.,” skriver Bichel Vine i en pressemeddelse.

Hvornår: Lørdag d. 29. juni kl. 14-17
Hvor: Galleri Puls Art
Smallegade 42
2000 Frederiksberg C

Pris: 595 kr. – inklusiv i prisen er et Zalto Bourgogne glas, som man får med hjem efter smagningen.

Billetter købes her

Stor kæde holder lagersalg: Spar op til 80% på bolig- og køkkengrej

Skrevet af: Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR, Imerco.
Foto: PR, Imerco.

Trænger din sofa til nye pyntepuder eller din altan til flere blomsterkrukker og lanterner? Eller måske har du brug for at udstyre dit køkken med nye gryder og pander?

Du kan være heldig at finde lige netop det, dit hjem mangler, på et stort lagersalg lige om lidt.

Imerco er nemlig klar til at sælge ud af gemmerne. Det skriver Lagersalg.com.

Den danske isenkramkæde, som har mere end 175 butikker rundt omrking i landet, har ryddet op på lageret og sælger derfor massevis af boligudstyr og køkkengrej med store rabatter.

Læs også: Første butik i Danmark: Svensk modegigant åbner i København

Spar penge på kendte mærker

Du kan spare helt op til 80 procent på alt fra møbler til nips, og blandt de mange varer finder du produkter fra Georg Jensen, Södahl, Normann Copenhagen og mange flere kendte mærker.

Lagersalget finder sted i Vallensbæk fra torsdag 27. juni til og med søndag 30. juni, og der fyldes løbende op med flere varer alle fire dage. Åbningstiderne er kl. 10-18 torsdag og fredag, og i weekenden kan du shoppe kl. 10-16.

Du kan betale med Dankort og kontanter på Imercos loppemarked.

Se mere på Facebook.

Hvad: Imerco-lagersalg
Hvor: Park Allé 381, Vallensbæk
Hvornår: 27.-30 juni 2019. Torsdag-fredag kl. 10-18 og lørdag-søndag kl. 10-16.
Hvor meget: Gratis adgang

Læs også: Fed nyhed: Social Foodies åbner kæmpe is- og flødebolle butik ved Tivoli

Genialt koncept: Ny mejeri-butik i København laver Aperol Spritz-is

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou

Klar?

Skulle det være en Aperol Spritz, rabarber, popcorn eller banan is?

Eller måske hyldeblomst, honning, mokka/chokolade chip?

Du kan også prøve de mere klassiske – vanilje, jordbær og chokolade.

Lige meget hvad, så slå lige et smut forbi det helt nye Nordhavn Mikromejeri – lige under de to runde siloer og farlig tæt på den populære badekaj, Sandkaj.

Læs også: Ugens tip: Dessertbar serverer Københavns vildeste gourmet-desserter

Hemmelig tyvstart

Nordhavn Mikromejeri åbner egentlig først 1. juli sådan helt officielt, men de er allerede tyvstartet.

Det betyder også, at åbningstiderne er lidt flyvende her inden 1. juli, men det er chancen værd at smutte forbi.

MigOgKbh har indtil videre kun smagt vaniljeisen, men den strøg så også direkte ind på den personlige top 3 – og det er altså et langt og fokuseret is-liv, vi referer til her.

Mage til fløjlsblød, cremet og absurd langtidssmagende is, skal man langt for at finde.

Læs også: Banana vækker opsigt med smagen: Har du prøvet Københavns nye dessert-hit?

Nørder totalt igennem

En anden grund til at besøge den nye biks hedder Peter Altenburg.

Han ejer i forvejen en af byens bedste cocktailbarer, Gilt på Nørrebro, og et af byens bedste pizzarier, Bar Uno, som ligger lige ved siden af Nordhavn Mikromejeri.

Han er en mand, der ikke tager nogen gastronomiske genveje og nørder totalt igennem, når først han har sat sig noget i hovedet.

Den slags kan som bekendt smages.

Med sig har han trioen bag BarUno og hedengangne Holmens Kanal, Kasper Georg Jensen og Thomas Raae.

Læs også: København er Europas pizza-paradis: To Kbh-steder stryger ind på Top 5

Ost og is

“Egentlig åbner vi mikromejeriet, fordi vi bruger så pokkers meget mozzarella inde på Bar Uno, når vi laver pizza. Så vi tænkte, det måske kunne være en idé at blive selvforsynende,” forklarer Peter Altenburg.

Ligesom næsten alle andre topsteder i byen, køber Bar Uno nemlig deres oste fra La Treccia i Rødovre, men Peter har længe gået og luret på at hoppe ud som oste-producent.

“Vi kommer også til at lave burrata, ricotta og selvfølgelig mozzarella.

Al mælk kommer fra økologiske Øllingegaard i Skævinge. Hvis bare vi kan forsyne os selv med ost, så går regnestykket egentlig op, men vi har fået et stort lokale, så hvorfor ikke også lave is om sommeren?

Og hvorfor egentlig ikke lave det lidt sjovt?”

Det er svært at være uenig.

Og det er altså derfor man nu kan gå amok i Aperol Spritz is, popcorn is og alle de andre varianter.

Det tegner allerede til at blive en forrygende sommer.

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Hvad: Nordhavn Mikromejeri
Hvor: Göteborg Plads 13, Nordhavn
Hvornår: Åbner officielt 1. juli, men er tyvstartet