MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Glutenfri mad

Af Redaktionen

Gluten er et protein, der findes i nogle kornsorter – især i hvede, rug og byg. For mange mennesker, er gluten en helt almindelig del af en normal kost. Gluten findes nemlig i mange af de dagligvarer, vi møder i supermarkedet, hos bageren eller på den lokale restaurant. Det er eksempelvis dagligvarer som brød, kage, pasta, opbagte sovse mv. – altså dagligvarer, der for mange er en uundværlig del af hverdagen.

Desværre viser det sig også, at flere og flere oplever, at indtagelsen af gluten kan medføre stor ubehag og skabe store gener, fordi de er allergiske for gluten. Derfor ser man også, at mange med glutenallergi baserer deres kost på glutenfri mad. Med glutenfri mad sikres en mave og krop i balance, der ikke bliver generet af gluten. Hos PALÆO er mad i fokus. PALÆO serverer man med udgangspunkt i stenalderkostens principper og det betyder, at alt mad er glutenfrit og laktosefrit.

Få de rigtige vitaminer og næringsstoffer

Årsagen til glutenallergi ligger i tyndtarmen. En person med glutenallergi, der spiser mad med gluten, vil skade sin tyndtarms frynsede slimhinde. Det betyder i sidste ende, at vigtige vitaminer og næringsstoffer ikke kan optages  af folk, der lider af glutenallergi. Derfor kan det være en rigtig god idé at basere sin kost på glutenfri mad, såfremt man lider af glutenallergi.

Flere eksperter siger derfor også, at den bedste behandling mod glutenallergi ligger i, at omstrukturere sin kostvaner og dermed overgå til en kost baseret på glutenfri mad. Det kan nemlig ofte fjerne de fleste symptomer og gener, der er forbundet med allergien.

Stort udvalg af glutenfrit mad

En kost baseret på glutenfri mad behøver dog heldigvis ikke at være hverken kedelig eller mindre smagfuld. Tværtimod findes der et væld af lækre og sunde alternativer, der er fyldt med næring og vitaminer. Besøg eksempelvis PALÆO, der serverer et væld af forskelligt, lækkert og smagfuldt mad. Du vil med stor sandsynlighed ikke savne gluten, når du får serveret én af deres retter.

Hos PALÆO serverer vi vores take på en smagfuld og sund bolo – og den er selvfølgelig altid 100% glutenfri. Den klassiske pasta er nemlig erstattet med lækkert og altid friskt grøntsagspasta, der giver fornyet smag og sundhed til den klassiske bolo-ret. Du kan derfor med god samvittighed og største velbehag nyde glutenfri mad hos PALÆO.

Drikkevarer indeholder sjældnere gluten, alligevel forsikrer vi dig på PALÆO om, at alle vores drikkevarer er 100% glutenfrie. Du kan derfor med stor ro i maven nyde et sundt måltid og noget læskende, uden at bekymrer dig om indholdet af gluten.

Derfor behøver du med PALÆOs 100% glutenfri mad heller aldrig at gå på kompromis med din kost. Glutenfri mad kan sagtens være lækkert, smagfuldt og nydes med samme store velbehag.

Del artikel

Andre læser også