Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Spis i dag

8 gode bud: Her finder du Københavns bedste gammeldags fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Skipper Bageri. Foto PR, Instagram
Skipper Bageri. Foto PR, Instagram

Opdateret den 7. februar 2024.

Vi er endnu en gang gået all-in på flødeskum, men de gammeldags fastelavnsboller fortjener altså også en smule kærlighed.

Du ved – den af gærdej med vaniljecreme eller remonce indeni og med smeltet chokolade eller glasur på toppen.

Vi har besøgt et par af byens allerbedste bagere og fundet otte gode gammeldags fastelavnsboller, som du ikke må snyde dig selv for.

Albatross & Venner. Foto PR

Albatross & Venner

De gammeldags fastelavnsboller er efterhånden blevet mere og mere populære hos de københavnske bagerier.

Men forventer du ‘bare’ kagecreme indeni, så kan du godt tro om igen.

Flere bagerier fylder nemlig (også) bollen med en form for vaniljeflødeskum.

Albatross & Venners fastelavnsbolle er 100% økologisk og lavet på gammeldags gærdej, marcipanmasse, diplomatcreme (kagecreme med flødeskum), vanille og er dyppet i chokoladegarnache. 

Et must try for alle creme-elskere.

Hvad: Albatross & Venner
Hvor: Torvehallerne (tættest på Nørreport St.)
Hvor meget: 40 kr.

Bageriet Brød. Foto PR, Facebook

Bageriet Brød

I vores store fastelavnsbolleguide anbefaler vi Bageriet Brøds semla-croissant, men deres gammeldags variant kan bestemt også noget.

Det består af en kardemommebolle, som fyldes med bourbonvanilje og toppes med chokoladeganache og hakkede pistacienødder.

Og særligt creme går vi altså slet ikke ned på.

Den er nemlig fyldt gavmildt op, og hele herligheden smager skønt.

Hvad: Bageriet Brød
Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V
Hvor meget: 39 kr.

Skipper Bageri. Foto Mathilde Mågård Hansen

Skipper Bageri

Nogle synes en klassisk gammeldags fastelavnsbolle er kedelig – men så har de ikke fået den fra Skipper Bageri.

Den er nemlig fyldt med snasket vaniljecreme og toppet med en god mørk chokolade og sprøde pistacienødder.

Hele herligheden kommer i en luftig gærdejsbolle, så den har ikke fået for lidt.

Prisen er 42 kr., men det er en stor og fyldig bolle, så vi vil næsten gerne love, at du kun har brug for den ene.

Hvad: Skipper Bageri
Hvor: Østerbrogade 103, 2100 København Ø
Hvor meget: 42 kr.

Foto Mathilde Mågård Hansen

La Glace

Der er ingen tvivl om, at La Glace er kongerne af flødeskumskager i København, men de glemmer aldrig de gamle dyder.

Derfor har den gammeldags fastelavnsbolle også fundet vej til hylderne i februar.

Den er lavet på briochedej med kardemomme fyldt med vaniljecreme og marcipan og pyntet med chokoladeglasur og La Glace-medaljon.

Også den vinder vores hjerter med en god smag af kardemomme og med den helt rigtige mængde creme indeni.

Hvad: La Glace
Hvor: Skoubogade 3, 1158 København K
Hvor meget: 39 kr.

Admiral Hotel. Foto PR

Admiral Hotel

Hvem siger en gammeldags fastelavnsbolle kun bør være fyldt med vaniljecreme?

Admiral Hotels konditorteam har tænkt ud af boksen og kreeret tre varianter af den populære kage.

Med vanilje, kirsebær og pistacie. Alle med chokoladeganache på toppen.

De smager absurd godt, men bemærk at de er meget små – så vi vil anbefale at købe mere end en.

Bollerne kan nydes både i deres Salt Bistro Bar eller købes med hjem.

Hvad: Admiral Hotel
Hvor: Toldbodgade 24-28, 1253 København K
Hvor meget: 45 kr. pr stk eller 3 for 120 kr.

Sankt Peders Bageri. Foto PR

Sankt Peders Bageri

MigogKbh er oftest forbi Sankt Peders Bageri, når vi skal hente onsdagssnegle, men deres fastelavnsboller er altså også et besøg værd.

Det er nemlig en dejlig luftig brioche fyldt med creme og toppet med chokoladeganache.

Perfekt mængde af creme og skøn bolle.

Hvad: Sankt Peders Bageri
Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Hvor meget: 26 kr.

Hart. Foto Mathilde Mågård Hansen

Hart

Under Corona var der massiv kø foran Hart Bageri på Gammel Kongevej for at smage deres fastelavnsboller.

Køen er væk – men bollerne er stadig gode.

De har i år tre forskellige varianter, men her skal det handle om den gammeldags.

Den er fyldt godt op med creme, og på toppen finder du en god bitter chokolade og en smule salt, der går i fin kontrast til den ellers ret fede bolle.

Udover Frederiksberg finder du også Hart på Østerbro, Refshaleøen og Vesterbro.

Hvad: Hart
Hvor: Flere steder i København. Se alle adresser på deres hjemmeside her
Hvor meget: 45 kr.

Foto PR

Meyers Bageri

Meyers Bageri disker igen i år op med den gammeldags, som altid vil være en storfavorit hos MigogKbh.

Den er bagt på gærdej fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet med chokoladeglasur.

Helt perfekt og lige som de skal være.

Du finder Meyers Bageri hele fire steder i København.

Hvad: Meyers Bageri
Hvor: Frederiksberg, Østerbro, Nørrebro og Amager. Se alle lokationer her
Hvor meget: 36 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver torsdag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også