Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

6 gode bud: Her finder du Københavns bedste gammeldags fastelavnsboller

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto: Mathilde Mågård Hansen
Foto: Mathilde Mågård Hansen

OBS! Opdateret d. 6. februar 2023.

Vi er endnu en gang gået all-in på flødeskum, men de gammeldags fastelavnsboller fortjener altså også en smule kærlighed.

Du ved – den af gærdej med vaniljecreme eller remonce indeni og med smeltet chokolade eller glasur på toppen.

Vi har besøgt et par af byens allerbedste bagere og fundet fem gode gammeldags fastelavnsboller, som du ikke må snyde dig selv for.

Bageriet Brød. Foto PR, Facebook

Bageriet Brød

I vores store fastelavnsbolleguide anbefaler vi Bageriet Brøds semla-croissant, men deres gammeldags variant kan bestemt også noget.

Det består af en kardemommebolle, som fyldes med bourbonvanilje og toppes med chokoladeganache og hakkede pistacienødder.

Og særligt creme går vi altså slet ikke ned på.

Den er nemlig fyldt gavmildt op, og hele herligheden smager skønt.

Hvad: Bageriet Brød
Hvor: Enghave Plads 7, 1670 København V
Hvor meget: 39 kr.

Skipper Bageri. Foto PR, Instagram

Skipper Bageri

Nogle synes en klassisk gammeldags fastelavnsbolle er kedelig.

Men så har de ikke fået den fra Skipper Bageri.

Den er nemlig fyldt med snasket vaniljecreme og toppet med en god mørk chokolade og sprøde pistacienødder.

Hele herligheden kommer i en luftig gærdejsbolle, så den har ikke fået for lidt.

Prisen er 37 kr., men det er en stor og fyldig bolle, så vi vil næsten gerne love, at du kun har brug for den ene.

Hvad: Skipper Bageri
Hvor: Østerbrogade 103, 2100 København Ø
Hvor meget: 37 kr.

Foto Mathilde Mågård Hansen

La Glace

Der er ingen tvivl om, at La Glace er kongerne af flødeskumskager i København, men de glemmer aldrig de gamle dyder.

Derfor har den gammeldags fastelavnsbolle også fundet vej til hylderne i februar.

Den er lavet på briochedej med kardemomme fyldt med vaniljecreme og marcipan og pyntet med chokoladeglasur og La Glace-medaljon.

Også den vinder vores hjerter med en god smag af kardemomme og med den helt rigtige mængde creme indeni.

Hvad: La Glace
Hvor: Skoubogade 3, 1158 København K
Hvor meget: 39 kr.

Ard Bakery. Foto Mathilde Mågård Hansen

Ard Bakery

Sidste år åbnede der et nyt surdejsbageri på Peter Bangs Vej, og det hedder Ard Bakery.

Deres moderne boller er med i den store fastelavnsbolleguide, men når du alligevel er på disse kanter, så skal du også smage deres gammeldags.

Masser af god smag i bollen og rigeligt med creme – ja tak!

Bollen er lavet af danske råvarer og næsten 100% økologisk.

Hvad: Ard Bakery
Hvor: Peter Bangs Vej 95, 2000 Frederiksberg
Hvor meget: 35 kr.

Sankt Peders Bageri. Foto PR

Sankt Peders Bageri

MigogKbh er oftest forbi Sankt Peders Bageri, når vi skal hente onsdagssnegle, men deres fastelavnsboller er altså også et besøg værd.

Det er nemlig en dejlig luftig brioche fyldt med creme og toppet med chokoladeganache.

Perfekt mængde af creme og skøn bolle.

Hvad: Sankt Peders Bageri
Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København K
Hvor meget: 25 kr.

Foto PR

Meyers Bageri

Meyers Bageri disker igen i år op med den gammeldags, som altid vil være en storfavorit hos MigogKbh.

Den er bagt på gærdej fyldt med remonce og vaniljecreme og toppet med chokoladeglasur.

Helt perfekt og lige som de skal være.

Du finder Meyers Bageri hele fire steder i København.

Hvad: Meyers Bageri
Hvor: Meyers Bageri på Amagerbrogade, Jægersborggade, Classensgade og på Gammel Kongevej
Hvor meget: 34 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også