MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Gode præmier på spil: Tivoli efterlyser Danmarks største græskar

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Har man bare én gang besøgt DM i Kæmpegræskar i Tivoli, så forstår man godt hvorfor, det er noget af et tilløbstykke hvert eneste år.

For her taler vi altså om seriøst store græskar.

Nu efterlyser Tivoli flere kandidater til konkurrencen, og ikke nok med den store ære – så kan du altså også løbe afsted med den helt store præmie til Tivoli.

Læs også Gastronomisk gåtur i Tivoli: Smag en lille bid af det hele

Foto PR

Måske en ny rekord

Hvis du har dyrket et græskar i en ekstraordinær størrelse, er der mulighed for at erobre titlen som Danmarksmester i græskardyrkning.

I 2019 vandt Jens Peder fra Ribe med et kæmpegræskar på 446,3 kg.

Med dette års vejr med vekslende regn, hedebølge og blæsevejr er der chance for at tangere eller forbedre Danmarksrekorden fra 2018, der lyder på 589,4 kg.

De enorme græskar bliver behandlet med omsorg og kærlighed af deres entusiastiske ”forældre”, og nogle af de store græskar bliver endda svøbt ind i tæpper for, at de kan holde på varmen.

Og det ser ud til, at det giver pote! Tivoli holder vejret og håbet er at komme forbi de magiske 600 kilo.

”Vi holder vejret! Vi ved at denne sommer har haft potentiale til en ny græskar rekord og håbet er at komme forbi de magiske 600 kilo. Og der er noget som tyder på at vi slår rekorden i år.

Selv om de mange græskar tager flere kilo på om ugen, så kan der fortsat ske meget før konkurrencen til oktober, men vi er meget optimistiske oven på de første spæde meldinger. Men måske findes der et endnu større græskar derude?” siger Tivolis pressechef, Torben Plank.

At dømme efter videoen herunder så er der rigtig meget gang i kæmpegræskardyrkningen rundt om i Danmark, hvor der tydeligvis drømmes om rekorder og DM-titler her knap en måned før DM i Kæmpegræskar.

Læs også Vejer 446 kilo: Danmarks største græskar udskæres til Halloween i Tivoli

En stor præmie på spil

Ikke nok med den store ære, så er der også vilde præmier på spil fra Tivoli.

Er du så heldig at vinde kan du nemlig løbe afsted med et ophold på Tivoli Hotel i to nætter for fire personer + fire billetter til Nøddeknækkeren 2020 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter.

Anden pladsen modtager fire billetter til Nøddeknækkeren 2020 i Tivolis Koncertsal + fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 2.000 kr. til Tivolis restauranter, og tredjepladsen får fire entré, Turpas og besøg i Tivolis Akvarium + gavekort på 1.000 kr. til Tivolis restauranter.

Det er 13. gang, at der afholdes DM i Kæmpegræskar i Tivoli, og konkurrencen foregår under Halloween i Tivoli ved Boblespringvandet foran Nimb.

Halloween-sæsonen i Tivoli kan opleves fra den 9. oktober til 1. november, og her vil der være masser af uhygge, hekse og edderkopper at finde i Haven.

I forvejen er Tivoli pyntet op med græskar, men med afholdelsen af DM i Kæmpegræskar dagen efter sæsonåbningen bliver det endnu vildere.

Læs også Madklubben udvider: Åbner sin første morgenmads-restaurant midt på Vesterbrogade

Græskar i Tivoli 2019 Foto PR

Sådan deltager du

DM i Kæmpegræskar afholdes lørdag d. 10. oktober under Halloween i Tivoli, og derfor er der nu brug for, at indehaverne af Danmarks største græskar melder sig på banen.

Der skal nemlig kåres en vinder og uddeles fede præmier.

Tilmeldingsfristen er d. 22. september og tilmelding sker i år ved at sende en mail til il@xlg.dk med dit fulde navn, kontaktoplysninger og estimeret nuværende vægt på dit græskar.

”Det er altid en fornøjelse at se deltagerne kæmpe om dette mesterskab, og når man samtidig har fulgt dem siden de allerførste forårsmåneder, hvor de har sået deres frø, kan man ikke andet end blive imponeret over den entusiasme og ildhu, der ligger bag resultatet i form af disse kæmpegræskar,” siger Chefgartner, Tom Knudsen.

Hvad: DM i Kæmpegræskar
Hvor: Tivoli
Hvornår: Lørdag d. 10. oktober 2020 (tilmeldingfrist d. 22. september). Halloween-sæsonen i Tivoli kan opleves fra den 9. oktober til 1. november

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også