Gode råd til at blive gladere

Skrevet af: Redaktionen

I nutidens moderne samfund kan det være svært ikke at blive tynget af alle de daglige indtryk. Det er svært at være sig selv, da samfundet forventer vi er på en bestemt måde.

Dette kan gøre os nedtrykte og vi kan mangle energi og overskud til hverdagen. I denne artikel kommer der tre gode råd til, du får et gladere liv.

Rejs mere

At rejse kan virkelig være en healende meditationsmetode, som kan give os, forventningsglæde som ingen anden og kan hjælpe en med at gennemføre sin hverdag, når man kan se frem til ferien der kommer i fremtiden.

Et godt råd er derfor at rejse mere. Om det bare er en weekendtur i sommerhus eller en charterferie til Maldiverne. Hvad end du føler er den bedste ferie for dig, så skylder du dig selv at gøre det.

Du har et liv, og du bør få mest ud af det. Så læg dit daglige liv på hylden, pak tasken og kom afsted. Alle burde gøre det, da det kan skabe mere overskud i hverdagen.

Hos marienlyst.dk har de det slogan, at du kan tjekke ind som du er og rejse hjem som dig selv. Dette er lige nøjagtig essensen af at få afslapning og ferie ind i dit liv, og berig dig selv med en mere overskuelige hverdag.

Her kan du slappe af med et spaophold eller et minibreak fra dit daglige liv. Så tag en veninde eller kæreste med under armen og kom afsted. Gør noget godt for dig, så du bliver glad igen.

På den måde får du renset ud i kroppen og hjernen og kan få afslappet helt i dybden. Derudover kan du mens du er der, får lavet nogle meditationsøvelser og få styr på tankerne.

Få styr på dine skavanker

Der er mange måder, at du kan få styr på dine skavanker. Noget du kan gøre mere i din hverdag, er at spise sundt og træne. På den måde kan du træne nogle af de skavanker du får fra din hverdag. En sundere kost gør en gladere.

Fastfood gør faktisk at din gejst går meget ned. Hurtig energi gør dig nemlig mere træt og rastløs. Hvorimod du kan blive helt frisk ved at træne og spise sundt.

Sundhed behøver ikke være besværlig. Du kan altid starte med at bytte nogle af de faste vaner ud med sundere alternativer. Start med at fjerne sodavand og drik vand i stedet. Fjern lidt af de usunde vaner ad gangen.

Når sundheden virker

Dernæst kan du vælge at spise meget sundere. Undersøg hvad dit daglige kalorieindhold må være, og sæt det lidt mindre, for du kan tabe dig. Du behøver ikke vælge en metode hvor du sulter dig selv, du kan nemlig stadig spise alle de gode råvarer, bare du spiser mindre usundt.

Og hvis du så får lyst til usundt i løbet af ugen, skriver du det ned og vælger en dag i løbet af ugen, hvor du må spise alt det usundt, du gerne vil. På den måde er der noget at glæde sig til, som kan hjælpe dig med at opretholde den sunde livsstil.

Vil du gerne have der samtidig sker noget med din krop, bør du træne samtidig. Indføre nogle lette øvelser du skal lave hver dag, som gør du kan se dig selv i spejlet og få bedre selvtillid og blive gladere den vej.

Er du dog uheldig at have gigt og ikke have mulighed for at træne, kan du få hjælp i form af Glucosamin, som er et lægemiddel, som kan hjælpe mod slidgigt.

Hvordan psyken er vigtig

Flere og flere lider med angst, depression og andre psykiske problemer. Det moderne samfund laster på os, og vi kan få spændinger, ubehag, stress og præstationsangst, som gør vores overskud svækkes. Følelser som vrede, sårbarhed og nervøsitet er ikke tilladt i dagens Danmark, hvilket kan gøre psyken virkelig ustabil. Hos body-sds.dk, kan du få hjælp til dette ved hjælp af discipliner, træning og behandling som udrenser dine skavanker og udfordringer i kroppen og hovedet.

Endelig: Danmarks bedste bryghus åbner egen ambitiøs ølbar

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Mmmm øl. PR Foto
Mmmm øl. PR Foto

Hvem laver landets bedste øl?

Det er selvfølgelig en individuel sag, men når man sådan kigger i officielle konkurrenceresultater peger svaret i den grad i retning af Amager.

Amager Bryghus blev i december sidste år kåret til Årets Danske Bryggeri af Danske Ølentusiaster.

Titlen kom i kølvandet på Den Danske Ølpris, som også gik til Amager Bryghus sidste år.

Læs også: Stor triumf: Danmarks bedste bryghus ligger på Amager

Nu går de så noget ved det – de åbner deres helt egen bar.

Den kommer til at hedde Amager Bryghus Taproom og er sat til at åbne 29. marts.

Åbner et par slingrende skridt fra Nørreport

Om placeringen er strategisk, så deres gæster kan drikke lidt mere, vides ikke, men adressen for den nye ølbar er Nørre Voldgade 27, bare et par slingrende skridt fra Københavns vigtigste kollektive knudepunkt – Nørreport Station.

Bag Amager Bryghus står de to passionerede ølbryggere Morten Lundsbak og Jacob Storm.

Bryghuset har gennem en årrække været blandt verdens bedste bryggerier og eksporterer op mod 70 procent af øllet til ølkunder i hele verden.

Læs også: Mor ska’ ha’ en øl: Nu er der torsdagsbar for nybagte forældre

15 forskellige fadølshaner

I Amager Bryghus Taproom bliver der indrettet på en hyggelig rustik facon og plads til 70 drikkende gæster.

De kan så vælge imellem 15 fadølshaner – hvoraf omkring 10 er reserveret Danmarks bedste bryghus selv, eller hoppe ombord i et spændende flaskekort, og skulle man – Gud forbyde det – få nok af øl, så er her faktisk også vin.

Hovedfokus er selvfølgelig på kvalitet og ikke kvantitet – og her bliver mulighed for at komme vidt omkring i øllets fantastiske verden.

Hvad: Amager Bryghus Taproom
Hvor: Nørre Voldgade 27
Hvornår: Planlagt åbning 29. marts 2019

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh. Også om øl…

Pilsner og perleplader: Perfekt event til tørstige krea-voksne

Skrevet af: Kaspar Mørk Arianto
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Hvis du har børn, kender du måske scenariet:

Ungen vil lave perleplader, og selv om du selvfølgelig bakker fuldt op om podens kreative udfoldelser, så kræver det alle de mindfullness-øvelser, du har lært på weekend-retreaten i Sverige ikke at udbryde et ”for helvede Vega My, det der bliver aldrig til en mandala, når du bliver ved med at bruge blå perler, hvor der TYDEligvis skal være grønne!”

Få afløb for din egen perlepladekreativitet

Okay, eksemplet ovenfor er måske tænkt, men ikke desto mindre findes der voksne, som elsker at lave perleplader og godt kunne tænke sig at kombinere det med en kold øl og gode venners selskab.

Undertegnede passer i hvert fald fint på beskrivelsen.

Heldigvis står de krøllede, kærlige og kreative hjerner fra kulturhuset Absalon klar med et event, som kombinerer lige præcis de to ting.

Således er der pilsner, perleplader og popcorn på programmet onsdag den 20. februar fra kl. 20 til 23.

Læs også: Rygtet spreder sig: Kyros er Københavns nye hemmelige cocktailbar

HAMA og humle til folket

Absalon sørger for perler og plader, og det er ganske gratis at designe farverige, små kunstværker af plastikstykkerne fra nolstagi-producenten HAMA.

I baren køber du flydende fristelser fra fadølshanerne, og forhåbentlig kan den perlende øl være med til at sætte fut i fantasien. Der vanker nemlig hæder og ære til aftenens dygtigste perleplade-poeter.

Som altid hos Absalon er der fællesspisning fra kl. 18, og det koster kun 50 kr. at sætte sig med til bords.

Læs også: Legendariske Lonely Planet: Her er de 15 fedeste gratis oplevelser i Kbh

Hvad: Pilsner og perleplader
Hvor: Absalon, Sønder Boulevard 73, 1720 København V
Hvornår: Onsdag den 20. februar 2019 kl. 20-23
Hvor meget: Gratis perler og plader. Øl købes i baren.
Hvordan: Læs mere om eventet via dette link.

Redningsplan: Ildsjæl samler over 190.000 kr. ind til Fantask på et døgn

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag kom det frem, at en af Københavns mest legendariske butikker er lukningstruet.

Fantask er verdens ældste tegneseriebutik, og den digitale verden har helt sikkert haft en voldsom påvirkning på butikkens kundebesøg og indtægter.

Det er ægte nørdestof at træde ind i specialbutikken i Skt. Peders Stræde midt i København, men dem bør der stadig være rigtig mange af.

Nethandlen har dog taget en stor del af tegneserie-markedet.

Butikken har i første omgang i blandt andet i Ekstra Bladet og på Facebook meldt ud, at de lukker i juni medmindre, der dukker en løsning op på den trængte økonomi.

Har startet fundraiser kampagne

Noget tyder dog på, at der er stor vilje til at bevare den legendariske butik.

Indehaveren af legetøjsbutikken Nordre Frihavnsgade Benjamin Lund Preisler Herbst har i hvert fald startet en fundraiser kampagne, hvor man kan donere et lille eller større beløb til bevarelse af Fantask.

På under et døgn er der indsamlet lørdag aften knap 190.000 kr., hvor målet i første omgang hedder 200.000.

Benjamin håber dog, at det indsamlede beløb overstiger langt over de 200.000, så Fantask kan få en økonomisk håndsrækning.

“Fantask SKAL overleve, men det kommer til at koste nogen penge. For en ting er, at de får dækket det hul de har nu, men så skulle de jo også gerne have en god start, på de næste 50 år. Derfor er beløbet på de 200.000, kun en start. Jeg så gerne at beløbet, endte på det dobbelte,” skriver han på Fundraiser-siden.

Støtter selv personligt og med forretning

Benjamin støtter selv med 20.000 kr. både personligt og fra sin egen butik på Østerbro.

“Derfor starter jeg med at smide 10.000 kr selv, og 10.000 kr fra mit firma.

Men husk, selv om du er på SU, så betyder HVER en krone noget. Så slagt sparegrisen, sælg de tegneserier du ikke læser mere (så du i fremtiden kan købe nogen i overstående), vær lige så god til at dele opslaget som Flash på speed, og gør hele verden den tjeneste, at bibeholde denne klenodie af et eventyr,” lyder det fra Benjamin.

Ildsjælen med egen specialbutik mener, at Fantask har spillet en gigantisk rolle for alle “nørderne” i København og resten af landet.

“Jeg er selv ejer af Superhelten Legetøj, en butik som ikke havde været noget uden Fantask. Jeg vil nærmest gå så langt, og sige at nørdekulturen i Danmark, ikke havde været halvt så stor, hvis det ikke havde været for dem,” skriver Benjamin.

Efter 47 år kan de blive tvunget til at lukke

For dem der ønsker at støtte op omkring Fantask i kampen for at holde forretningen kørende, så er det også betryggende, at det er en indehaver af en kendt specialbutik, som står for selve indsamlingen.

Omkring selve beslutningen om at lukke, meldte Fantask følgende ud fredag.

“Det er med sorg, vi må meddele, at det efter 47 år kan ende med, at Fantask bliver nødt til at lukke. 

Vi har længe kørt med et underskud, og det ser desværre ud som om, vi til trods for adskillelige tiltag, ikke kan vende denne nedadgående spiral selv.

Vi har måttet sande, at konkurrencen fra andre butikker og det store internet, samt en del kunder, der lader til at være vokset fra os, alt i alt betyder, at den mængde vi sælger, ikke længere står mål med, hvad det koster os at ligge her i Skt. Peders Stræde.” 

Der skal laves ændringer for at overleve

Det er dog ikke kun lyserøde roser omkring Fantask. For de er også nødt til at kigge indad på forretningsmodellen og følge med tiden.

På sociale medier deles historien om Fantask i stigende grad, og her skriver den kendte serie iværksætter Martin Thorborg bl.a.

“Det er super prisværdigt, men kommer næppe til at hjælpe mere end tis i et par kolde bukser.

Det de har brug for, er nok at kigge på forretningen og lave de ændringer der skal til, for at fastholde deres publikum. Men flot gestus!”

Man kan selv støtte Fantask med at forblive som specialbutik på fundraiser-siden her