Gode råd til det fornuftige lån

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

Det kan være fristende at optage et hurtigt og nemt lån online. Nogle lån kan være på din konto indenfor 48 timer, så står du og mangler noget essentielt i dit liv, så kan lånet virke som en belejlig løsning.

Men med et lån følger renter og gebyrer, og er du ikke på forkant med de forskellige lånetyper, så kan det koste dig dyrt.

Lån til dit forbrug; uforudsete udgifter

Et forbrugslån kan være mange ting, og det har ikke nødvendigvis noget at gøre med uhæmmet shopping eller et overforbrug af materielle goder. Et forbrugslån kan også dække udgifter til ting såsom tandlægebesøg eller bilreparation; ting man ikke nødvendigvis kan gå på kompromis med.

Udsættes du for en uforudset udgift, som skal betales her og nu, og har du ikke tid til at vente på en lånegodkendelse af din egen bank, så kan du kigge efter et lånefirma online.

Den slags lån er dog ikke altid at foretrække, og du bør altid overveje hvor akut dit økonomiske problem er, så du eventuelt kan se dig om efter andre løsninger.

Med et fornuftigt lån følger god nattesøvn

Har man en ustabil økonomi, og får man smidt renter fra et lån oveni hatten, så kan det være årsag til søvnløse nætter og smertefulde mavesår.

Hvis det er svært at skrabe pengene sammen til afbetaling smitter det automatisk af på krop og sind. Et uhensigtsmæssigt lån kan skade din økonomiske situation men også i høj grad din helbredsmæssige situation.

For at undgå angstfremkaldende afbetalinger og svimlende renter bør du derfor undersøge udvalget af online udbydere inden du træffer den endelige beslutning.

Kan du finde en udbyder, hvis renter og gebyrer kan matche din indkomst og dit budget, så kan du muligvis overleve en løbeperiode uden de store problemer.

Optager du lånet i en ellers hård finansiel periode, så kan det være at din livsstil må dale markant eller at du overser de månedlige betalinger. Springer du en betaling over kan gebyrerne være himmelhøje, og dette burde du for enhver pris undgå.

Alternative løsninger på dit pengeproblem

Selvom det online lån kan virke nemt og hurtigt, så er det altid fornuftigt at gennemgå andre løsninger inden lånet optages.

Er det muligt for dig at vente med et givent køb og selv spare pengene sammen, så vil dette oftest være en bedre løsning. På den måde slipper du for at betale dobbeltpris for den pågældende vare, og du kan glæde dig over et selvstændigt køb uden økonomiske konsekvenser.