Gode råd til jobsøgende – prøv et vikarjob

Skrevet af: Martin Jørgensen

Reklame

Det er ingen hemmelighed at det er en hård kamp at være jobsøgende. Det er ikke altid at stillingerne hænger på træerne, og ofte skal man vente længe på den perfekte arbejdsplads. Men i stedet for søge på specifikke virksomheder og jobsøgningsplatforme, så kan man i stedet overveje et vikarbureau.

Et vikarbureau giver dig fleksible arbejdsdage, og gennem vikararbejde kan du afprøve forskellige stillingsbetegnelser imens du er jobsøgende.

En varieret hverdag

Vælger du at prøve livet som vikar, så medfører det ikke blot vikartjanser i folkeskolen. Et etableret vikarbureau har ofte forskellige tilknytninger til forskellige virksomheder, så hvilken brancher man havner i kan variere.

Selvfølgeligt afhænger ens vikararbejde af hende kvalifikationer og erfaring, men ønsker man at prøve lidt forskelligt, så vil der ofte være rig mulighed for det.

Man kan enten bruge vikararbejdet til at udforske sine egne præferencer indenfor karrierevalg eller også ender man med et vikararbejde, som man aldrig ønsker at slippe igen.

En god indgang til fastansættelse

Mange virksomheder der søger vikarer gør det ofte i perioder, hvor de er ramt af sygdom, hvor de har brug for flere hænder i forbindelse med sæsonarbejde eller hvis der produktion generelt oplever en stigning.

Derfor betyder et vikararbejde at man ikke er sikret en fast stilling, men man oplever ofte at vikariatet kan fører til en fastansættelse på sigt.

Er man ude og udføre et godt stykke arbejde og er den pågældende arbejdsgiver tilfreds med en, så vil det ofte hænde at de overspørger en igen, når de har brug for ekstra hænder. Er man et kendt ansigt på arbejdspladsen efter en periode, så vil det ofte være naturligt for arbejdsgiveren at tilbyde en åben stilling til en han eller hun kender, frem for at skulle lede efter en ny medarbejder, hvis færdigheder de endnu ikke kender.