MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Lækker mad hele dagen: Rådhuspladsen har fået nyt stamsted med ambitioner

Af Kaspar Mørk Arianto
Foto: Nicole Mason
Foto: Nicole Mason

For mange københavnere er turistlandet omkring Rådhuspladsen no go, medmindre man er på vej i Tivoli eller jagter burgersnask med slingrende ben efter midnat. Det vil spisestedet Godtfolk lave om på med gedigen mad og lokal hyggestemning dagen lang.

På hjørnet af H.C. Andersens Boulevard og Studiestræde, har man i flere år kunne mæske sig i vietnamesiske hapser på LêLê Street Kitchen.

Nu har de sagt ”báhn mì you later”, og i stedet er Godtfolk Spiseri og Bar rykket ind i lokalerne i bunden af Hotel Alexandra med de karakteristiske, hvælvede vinduer og en hyggelig gårdhave bagtil.

 Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste burgere

Foto: Nicole Mason

Erfarne caféeksperter står bag

Det er erfarne folk, der i slutningen af oktober 2018 har tændt op under kødgryderne på den trafikerede adresse. Ambitionen er at skabe en hyggelig oase med noget på hjerte i et område, der langt hen ad vejen mest er kendt for turistfælder og metrobyggeri.

Ud over Godtfolk, har en af drivkræfterne nemlig tidligere været med til at starte café-klassikere som Café Taxa og Café Auto på Nørrebro, samt Café Pixie på Østerbros Bopa Plads.

Læs også: Guide: Her er 5 af de bedste caféer på Vesterbro

 

Foto: Nicole Mason

Sukkerflamberet grapefrugt og økologisk lørdagskylling

Kokken kommer tidligt ud af fjerene hos Godtfolk, og du kan derfor svinge forbi til morgenmad allerede fra kl. 07. Gå om bord i alt fra økopølser til avocado med ristet boghvede og grapefugt med flamberet sukker på toppen.

Er du for klatøjet til at træffe en beslutning, kan du vælge mellem en række forskellige combos i lejet omkring en hundredemand.

Læs også: Landets vildeste grillbar: Hippe Umut åbnede Guldgrillen med et brag af brun sovs

Til frokost står den på nyfortolkede madder med klassiske ingredienser som laks, kartofler, æg og rejer. Herudover er der salater i forskellige afskygninger og en solid frokostbøf. Om aftenen går bøffen igen side om side med husmandskost som brændende kærlighed, økologisk svineskank og lørdagskylling.

I weekenden skrues der op

Rådhuspladsen fornægter sig ikke som en populært gå-i-byen-destination, og det har godtfolkene hurtigt spottet.

Derfor skrues der op for musikken fredag og lørdag, hvor baren holder åbent til kl. 02 med drinks som ”Limontonica”, ”Dild & Tonic” og en klassisk, solnedgangsfarvet Aperol Spritz.

Når promillen er solid, Rådhustårnet begynder at svaje i horisonten og Godtfolk siger ”tak for i aften”, er der heldigvis ikke langt til den nærmeste burgerpusher. Lige dér, er Rådhuspladsen det bedste sted i byen.

Læs også: Madskribenternes hemmelighed: Her får du den vildeste pasta-oplevelse

 Hvad: Godtfolk Spiseri og Bar
Hvor: H.C. Andersens Boulevard 8, 1553 København V
Hvornår: Alle ugens dage fra kl. 07.
Hvordan: www.godtfolkkbh.dk

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Vi lover, det er godt.
Altid nyt på Facebook. Lækre billeder på vores Instagram.

Del artikel

Andre læser også