Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør noget ved dit misbrug – der er hjælp at hente

Af Annoncør

Et misbrug kan starte på mange måder. Mange mennesker har et misbrug af alkohol, kokain eller andre stoffer, og det er ofte svært at komme ud af igen. Et misbrug kan have alvorlige konsekvenser for både den person, der har et misbrug, og for de pårørende. Det kan være en hård kamp at komme ud af et misbrug, men det er aldrig for sent at gøre noget ved det. Der er nemlig hjælp at hente, hvis man ønsker det. Man kan søge hjælp fra sin familie, venner eller fra læger og psykologer. Det er dog ikke altid let at tage skridtet til at søge hjælp, men det er vigtigt at huske på, at man aldrig er alene om sit problem.

Hvordan kan man få hjælp til sit misbrug?

Hvis man har et misbrug er det en god idé at søge hjælp til misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Tjele, der har højt specialiserede behandlingstilbud i både København, på Midtsjælland og flere steder i Jylland og på Fyn.  Andre foretrækker at starte med at tage en snak med ens praktiserende læge. Din lokale kommune har også specialiseret personale, der er uddannet til at håndtere misbrugssager, og de vil kunne give den enkelte den nødvendige hjælp. Ofte er det dog ikke nok med én type behandling, og derfor er det ofte nødvendigt at kombinere flere forskellige behandlinger for at få et varigt resultat. Dette kan eksempelvis være medicinsk behandling i form af tabletter eller injektioner sammen med psykologhjælp eller gruppeterapi.

Hvilke misbrugsbehandlinger findes der?

Der findes mange forskellige behandlinger for misbrug, og det er vigtigt at finde den behandling, der passer bedst til den enkelte. Nogle af de mest almindelige behandlinger er: 

  • Abstinensbehandling: Behandlingen går ud på at stoppe brugen af alkohol eller stoffer og sørge for at personen kan klare sig uden.
  • Substitutionsterapi: Her bliver patienten substitueret med et andet stof, som har mindre skadelige virkninger. Dette kan eksempelvis være methadon i stedet for heroin. 
  • Psykosocial behandling: Behandlingen tager udgangspunkt i den enkeltes sociale situation, og hvordan denne kan påvirke misbruget. Behandlingen kan eksempelvis bestå i samtaleterapi eller gruppeterapi.

Er der bivirkninger forbundet med misbrugsbehandling?

En del undersøgelser viser, at der kan være bivirkninger forbundet med misbrugsbehandling, men det er ikke alle behandlinger, der har de samme bivirkninger. Nogle af de mest almindelige bivirkninger forbundet med misbrugsbehandling er træthed, hovedpine og kvalme. Disse bivirkninger kan dog variere fra person til person og afhænger også af behandlingstypen. Bivirkninger er ofte kun noget, man oplever i starten, hvor kroppen skal vænne sig af med misbruget.

Del artikel

Andre læser også