Ugens tip: Gola har bragt den ægte pizza fra Rom direkte til Nørrebro

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Gola Instagram
Foto Gola Instagram

Københavnerne er næsten blevet så glade for pizzaer, at de er blevet folkeeje.

Selvom pizzaen oprindelig stammer fra Italien, så findes der i dag mange varianter med bl.a. salat, dressing, kebab og bearnaisesauce (også gerne på samme tid).

Antonio og Stefano fra Gola har dog bragt de ægte pizzaer fra Rom direkte til Nørrebro, og det er altså nogle som skal smages, hvis du ikke allerede har været der.

Foto Gola Instagram

Romerske pizzaer

Antonio og Stefano kommer begge fra den nordlige del af Italien men har boet i Danmark de sidste 10-12 år.

De er begge store pizzafans, men mente at udvalget var meget snævert.

”Enten kunne man få de traditionelle napolitanske pizzaer eller én, der slet ikke havde noget med Italien at gøre – udover de havde utallige italienske flag inde i restauranten,” fortæller Stefano over én af de bedste pizzaer MigogKbh har smagt længe.

Og det siger altså ikke så lidt.

Kort før Corona åbnede de derfor deres egen biks på Rantzausgade på Nørrebro, hvor de ville lave ægte pizzaer, som dem man kan smage i Rom.

Den napolitanske pizza er kendetegnet ved den tykke kant, gerne lidt brændt, og så er pizzaen bagt ved ekstrem høj varme i meget kort tid.

Den romerske pizza minder i stedet lidt mere om en god foccacia, der er hævet flot, sprød i bunden, men stadig blød ovenpå og fyldt med en masse dejlige lufthuller.

Sådan en dej får man ved at tilføje meget mere vand end i de traditionelle pizzadeje og lade den hæve mellem 48-72 timer.

Som en ekstra bonus skæres den i slices, så du kan smage så mange forskellige, som du kan rumme, og de kan med fordel tages med hjem.

I Danmark er vi glade for street food, men det er de også i Italien, og der har nogle af de unge mennesker fortolket på den traditionelle arancini (friteret risotto).

De er nemlig begyndt at servere friteret pasta, og hos Gola kan du bl.a. også prøve en omgang friteret lasagne med hjemmelavet dip.

Foto Daniel Campos Sánchez

De bedste fra begge regioner

Italienerne er traditionelt set meget glade for deres egne råvarer.

For Antonio og Stefano er det dog vigtigt at prioritere de lokale produkter, og derfor kommer de fleste toppings fra Danmark.

”Vores italienske tomater kan vi dog ikke undvære. De er fantastiske og smagen er noget helt særligt.

Folk spørger ofte hvad vi har gjort ved vores Pizza Margherita, fordi den smager så godt, men det er bare et spørgsmål om at bruge de rigtige tomater,” fortæller de.

En del af melet kommer også fra Italien, fordi den store mængde vand kræver mel af rigtig høj kvalitet.

Deres øl får de til gengæld fra et lille lokalt bryggeri, men naturvinen kommer fra Italien, så her er virkelig tale om det bedste af begge verdener.

Foto Gola Instagram

Det lokale hang-out

Hos Gola i Rantzausgade er der både plads til at nyde pizzaen her eller tage dem med hjem.

Den specielle pizzadej er nemlig særligt velegnet til blot at varme op et par minutter i ovnen derhjemme – så er den så god som ny.

”Vi havde et brag af en åbningsfest lige før Corona.

Det var fedt, og vi vil gerne være et sted, hvor man helt uforpligtende kan komme forbi og nyde et enkelt slice eller to og en øl med sine venner,” slutter Stefano.

Drømmen er at udvide til flere bydele, så endnu flere københavnerne kan smække sig i de gode pizzaer.

Hvad: Gola Cph
Hvor: Rantzausgade 47, 2200 København N, Danmark
Hvornår: Tirsdag-fredag fra kl. 11.30-21 og lørdag-søndag kl. 13-21
Hvor meget: Slices fra 30 kr.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram