Gourmet i højeste gear: Her er årets 15 bedste retter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Henrik Freek
Foto Henrik Freek

Den samlede flok danske madanmeldere spiser sig hvert år igennem seriøst meget mad. Noget godt, noget mindre godt.

Og så nogle gange noget, der er så hamrende godt, at det slår benene væk under de stakkels anmeldere.

Den slags retter sætter sig på nethinden og bliver referencepunkter for fremtidige anmeldelser. Årets allerbedste retter kommer også med til de møder, som anmelderne holder for at nominere årets bedste retter.

Her diskuterer de livligt, hvilke 15 retter, der har gjort sig fortjent til at blive nominerede til selve konkurrencen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Kom med til festen
Årets Ret 2019 løber af stablen søndag 1. september.

Disse 15 nominerede retter tilberedes live i løbet af dagen foran madanmelderne i dommerpanelet.

Det hele sker på Israels Plads i København, og alle er velkomne. Læs mere om programmet her.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hovedkategori “HAV”

  1. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling
  2. Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter
  3. Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
  4. Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille
  5. Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Hovedkategori “LAND”

  1. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager
  2. Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Tørret knudekål med saltede hvide ribs, courgetter, sesam, Gl. Knas & syrnet fløde
  3. René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma
  4. Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte
  5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Hovedkategori “SØDT & OST”

  1. Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
  2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
  3. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
  4. Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær fra haven, creme anglaise, peber & karameliser citron
  5. Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

 

Alle er inviteret: I aften kan du få verdens største 90’er fest hjem i stuen

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste af os kan sikkert mærke trangen.

Når dette Corona-mareridt er overstået, så skal der festes til den store guldmedalje. Musik gør os bare gladere.

Men hvis du vil i godt humør, feste og nyde at det trods alt er lørdag i dag, så læs med her.

For i aften samler Vi Elsker 90’erne hele Danmark hjemme i stuerne og disker op med et ’Stay Home 90’s Party’. Et lineup af 90’er-DJs og live acts, direkte på din skærm lørdag den 28. marts kl.16-00.30.

Det bliver verdens største online 90’er fest, og det bliver med en masse fede navne. Husk når festen er slut, så skal uret i øvrigt stilles en time frem til sommertid.

Vi kan feste sammen via vores skærme

De afsprittede hænder skal i dén grad plukke æbler midt på stuegulvet lørdag aften, når Vi Elsker 90’erne disker op med online livestream med nationale og internationale DJ’s.

“Siden vi meldte nyheden ud forleden, så har vi fået så mange beskeder både fra Danmark og mange andre lande.

Folk synes det er et godt initiativ, og vi er stolte over at så mange af vores skønne DJs og artister bakker op omkring det.

Vi hylder alle dem, der passer på hinanden ved at blive hjemme, alene. Men derfor kan vi jo godt feste sammen, hver for sig, via vores skærme derhjemme,” siger Riffi Haddaoui, der står bag sommerens tourkaravaner, Vi Elsker 80’erne og Vi Elsker 90’erne.

Han har på rekordtid fået en lang række 90’er DJs og kunstnere med på idéen om en hyldest til danskerne og til 90’erne.

 

Mange fede navne er klar

Her er ingredienserne til en bragende mindeværdig 90’er-stue-fest:

Du finder din skovmandsskjorte og BayWatch-badedragt frem fra gemmerne på loftet.

Når drinksbowlen er blandet med ’rutebil’, kan du med buffalos og knæklys sætte dig klar foran skærmen og sammen med resten af Danmark – direkte via livestream – være med til årets første 90’er-fest.

Se Tidsplanen herunder – vær opmærksom på at klokken 4.00 er klokken 16.00 og fremdeles.

Dan Rachlin og Riffi Haddaoui guider dig trygt gennem aftenen.

Tune ind på https://www.facebook.com/events/167702950907909/ lørdag aften kl. 16.00-24.00.

Du kan også følge det Live via Twitch her

Der er fede præmier fra sponsorer på højkant aftenen igennem.

Husk du også kan vise din støtte til verdens fedeste 90’er fest, når karavanen stadig efter planen kommer til Rødovre lørdag d. 23. maj med det største line-up nogensinde. Det kan du læse mere om her

Ny fredagstradition: Gratis online cocktailkursus gentages – nu med musikquiz oveni

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com
Gratis online cocktailkursus Foto Getbartende.com

Mere eller mindre alle er indendøre derhjemme disse uger.

Men hvis hr. Corona tror, det skal lukke ned for vores festlige side og kreativitet, så må den tro om igen.

Fredag 27. marts gentager Getbartender.com således deres gratis online cocktail kursus. Og denne uge er der lagt en musikquiz oveni.

“I denne tid er der ikke meget at fejre. Det kan vi godt mærke, og det er fuldt forståeligt.  Vi vil dog gerne skabe lidt smil, skål og glæde i denne triste tid,” forklarer Rasmus Damgaard fra Getbartender.com

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Madklubbens cocktailbar Bjørns på Vesterbrogade PR Foto

Bliv din egen Tom Cruise

Derfor går de live på Facebook, og lærer folk at lave 2-3 cocktails og gennemgår lidt barudstyr.

Cocktails på aftenen er Gin Hass, Pina Colada og Old Fashioned.

Men hvad så med ingredienser, tænker du.

De har lagt en indkøbsliste op på Facebookeventet, så man kan købe ind dertil.

“Så laver vi en online fest hjemme fra køkkenet!”

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Online cocktailkursus
Hvor: Facebook
Hvornår: Fredag 27. marts kl. 18.00-21.00
Hvor meget: Gratis
Hvordan: Læs mere lige her på Facebookeventet

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.

Midt i en Corona-krise: Umut åbner nyt favoritkoncept med limited edition retter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Friteret kylling i tempuradej fra GongGong PR Foto
Friteret kylling i tempuradej fra GongGong PR Foto

Umut og Frank har aldrig kørt restauranter helt som de andre. Det har gjort Guldkroen og Guldgrillen til kultrestauranter.

Og lige her midt i den største restaurantkrise, hvor alle kæmper for at holde skindet på næsen, hvad gør de to tosser så?

De søsætter såmænd et helt nyt koncept.

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Umut og Frank fra Guldkroen PR foto

Erklærede idioter
“Man er nok en idiot, hvis man vælger at teste et koncept af i disse tider,” fortæller de fra deres karantæne.

“Men har man en ide, som æder én op indefra, som skal afprøves, så det netop nu man kan se, om den er holdbar eller ej.”

Så nu åbner de altså for deres nyeste koncept. Det hedder Gonggong.

Og det hele er meget limited time only.

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

3 måneder til udsolgt
Gonggong kommer nemlig kun til at eksistere på nettet i de næste 3 måneder, med levering direkte til din egen stue.

“Vores koncept er ret enkelt: Vi har 3 forskellige asiatiske retter, som vi elsker at spise selv. De 3 retter laves friskt fra bunden hver dag så vi har til 200 portioner dagligt i alt. Når der er udsolgt, er der udsolgt, og dagen efter starter vi forfra med at kokkerere igen.”

Læs også: Så er der fredagsbar online: Bartendere laver online cocktail kursus

Friteret kylling i tempuradej fra GongGong PR Foto

Asian sensation
De tre retter Umut og Frank har udvalgt er:

GENERAL TSO’S CHICKEN Friteret kylling i tempuradej vendt i vores hemmelige sweet spicy sauce tilsmagt med ingefær og toppet med frisk chili, koriander og forårsløg
BUTTERCHICKEN Indiens største eksportsucces og den klart mest populære ret fra landet med de hellige køer.
PANANG CHICKEN Thailands mest cremede og lækre risret – der, som de siger, “er ligeså god som en thai massage med happy ending.”

Priserne er er selvfølgelig ‘Special price 4 U’ med 95,- for en normal portion og 125,- hvis man går LARGE.

Gonggong begynder med levering d. 27. marts kl. 17:00 og vil levere fra onsdag til søndag fra kl. 17:00 til 20:00 via Wolt.

Hvis konceptet holder, er det umut og Franks plan at åbne den rigtige Gonggong restaurant engang når Corona er blæst over.

Læs også: Gør sure tider lidt sødere: Nu kan du få leveret dine Nutella-pandekager derhjemme

Hvad: Gonggong
Hvor: På nettet via Wolt
Hvornår: Levering fra onsdag til søndag fra kl. 17:00 til 20:00 via WOLT.
Hvor meget: 95,- for en normal portion og 125,- for en stor portion
Hvordan: Læs mere lige her – og bestil maden lige her

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.