Gourmet i højeste gear: Her er årets 15 bedste retter

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Foto Henrik Freek
Foto Henrik Freek

Den samlede flok danske madanmeldere spiser sig hvert år igennem seriøst meget mad. Noget godt, noget mindre godt.

Og så nogle gange noget, der er så hamrende godt, at det slår benene væk under de stakkels anmeldere.

Den slags retter sætter sig på nethinden og bliver referencepunkter for fremtidige anmeldelser. Årets allerbedste retter kommer også med til de møder, som anmelderne holder for at nominere årets bedste retter.

Her diskuterer de livligt, hvilke 15 retter, der har gjort sig fortjent til at blive nominerede til selve konkurrencen.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Kom med til festen
Årets Ret 2019 løber af stablen søndag 1. september.

Disse 15 nominerede retter tilberedes live i løbet af dagen foran madanmelderne i dommerpanelet.

Det hele sker på Israels Plads i København, og alle er velkomne. Læs mere om programmet her.

Læs også: Pita-kunst: Københavns nye gourmet-pita er overdådig

Hovedkategori “HAV”

  1. Jacob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Hvide asparges, søsalat, knivmusling
  2. Kristian Arpe-Møller, Formel B: Rimmet kammusling med ærter, fermenteret tomatsaft og citrusurter
  3. Nikolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Rå kammusling, syltet hvid asparges & skovmyrer
  4. Søren Selin, AOC: Pære med gigas østers & kamille
  5. Anders Johst, Villa Vest: Østers fra Limfjorden, spidskål, stikkelsbær & persille

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner legendarisk restaurant

Hovedkategori “LAND”

  1. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Lammefjords grøntsager, urter fra haven, sauce på fermenterede grøntsager
  2. Jonas Mikkelsen, Frederiksminde: Tørret knudekål med saltede hvide ribs, courgetter, sesam, Gl. Knas & syrnet fløde
  3. René Redzepi & Mette Brink Søberg, noma: Knoldselleri-shawarma
  4. Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Soltørrede tomater & speget lammehjerte
  5. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Oksemørbrad, rødbede, kaviar

Læs også: Kaptajn-kitsch: Sejl havnen rundt i en brun hjørnesofa

Hovedkategori “SØDT & OST”

  1. Nick Curtin, Alouette: Mælkeis, citruscreme, olivenolie, kandiseret citrus
  2. Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Jordbær, oliven, basilikum-is
  3. Claus Henriksen, Dragsholm Slot: Moseeg, pastinakbark, chokolade & hæg
  4. Kasper Hasse, Falsled Kro: Sommerbær fra haven, creme anglaise, peber & karameliser citron
  5. Damian Quintana, tidl. Studio: Karljohansvampe, mandelis & grannåle

Èt like på MigOgKbh’s Facebook og du er altid opdateret om Kbh.